Yoga για όλα τα γούστα !

Μάθε για τη Yoga, ενημερώσου για τις εκπληκτικές της ικανότητες :

  • Στην εκγύμνασηyoga
  • Στο σμίλεμα του σώματος
  • Στο κάψιμο λίπους
  • Στην αποτοξίνωση του οργανισμού
  • Στην κατάκτηση γαλήνης
  • Στην επίτευξη αρμονικής σχέσης σώματος και πνεύματος
  • Στην αυξηση της μυικής μάζας

και βρες αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα !

Τα διάφορα αυτά είδη της Yoga φέρουν την γενική ιδεολογία της παραδοσιακής Yoga, αλλά έχουν πλέον μπει στον σύγχρονο πολιτισμό, έχουν μετασχηματιστεί και έχουν φυσικά προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός σύγχρονου ανθρώπου.

Το κάθε είδος της Yoga προορίζεται να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και απευθύνεται σε διαφορετικούς ανθρώπους. Φυσικά, όσοι δεν γνωρίζουν πολλά για την τεχνική αλλά και για την ιδεολογία της Yoga είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφανθούν για το είδος που τους ταιριάζει, το είδος που χρειάζονται ή το είδος στο οποίο θα τους αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα και στο πνεύμα.

Hatha Yoga :

Η Hatha Yoga είναι το πιο διαδεδομένο είδος Yoga και αποτελεί τη βάση και για όλα τα υπόλοιπα είδη. Η Hatha Yoga είναι ιδανική για να διδαχθεί κανείς όλες τις αρχές αλλά και τις βασικές τεχνικές της Yoga και να μυηθεί σε αυτή.

Στόχος της Hatha Yoga είναι να καλλιεργήσει στο άτομο την αρετή του αυτοέλεγχου και της επίγνωσης. Διδάσκει την αυτοσυγκέντρωση, ενώ οι ασάνες της στοχεύουν στην σωστή αναπνοή, στη χαλάρωση, στην συγκέντρωση, στην αποτοξίνωση και στον έλεγχο ολόκληρου του σώματος.

Πρόκειται για ασάνες ήπιας έντασης που οδηγούν το άτομο στη χαλάρωση, στην αποβολή του άγχους και στην ηρεμία, αλλά ταυτόχρονα γυμνάζουν και δυναμώνουν ολόκληρο το σώμα.

Ashtanga Yoga :

Σύμφωνα με αρκετό κόσμο, η Ashtanga Yoga, είναι ίσως η πιο σύνθετη και πιο δύσκολη μορφή της Yoga, αν και ιδιαίτερα ωφέλιμη για την σωματική και ψυχική υγεία.

Χαρακτηριστικό της Ashtanga Yoga είναι η σειρά με την οποία εμφανίζονται οι ασκήσεις, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται, που είναι πολύ συγκεκριμένος. Απαιτείται συγκεκριμένη τεχνική στην αναπνοή που βοηθάει στην καλύτερη εφαρμογή των ασανών, αλλά και απόλυτη συγκέντρωση.

Είναι πολύ πιο δυναμική η τεχνική της από την Hatha Yoga και αποσκοπεί στην συνολική βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου, στην αύξηση της ευλυγισίας του σώματος, αύξηση της αντοχής, αύξηση της σωματικής δύναμης, αλλά και βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας και της υγείας της καρδιάς.

Η Ashtanga Yoga είναι αισθητά πιο δύσκολη από τα υπόλοιπα ήδη, αφού ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται οι αναπνοές μπορεί να σας φανέι κουραστικός στην αρχή. Τα οφέλη όμως της άσκησης αυτής είναι τεράστια και αξίζουν την προσπάθεια.

Οι διάφορες ασάνες της Ashtanga Yoga συνδέονται με τη Vinyasa.

Vinyasa :

Η Vinyasa στοχεύει τόσο στην άσκηση όσο και στην αποτοξίνωση του σώματος. Σημαντικό ρόλο και σε αυτό το είδος παίζει η αναπνοή η οποία καθορίζει και την ενεργοποίηση ολόκληρου του οργανισμού.

Είναι γενικά γρήγορη η εναλλαγή των ασανών, η οποία όμως γίνεται με απόλυτα αρμονικό τρόπο. Πρόκειται για πιο δυναμική άσκηση και δεν αφορά εκείνους που θέλουν τη Yoga για αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία.

Η Vinyasa αποτοξινώνει και δυναμώνει το σώμα, ενώ με την εφαρμογή των αναπνοών ηρεμεί η ψυχή και το πνεύμα που αποβάλλει κάθε ένταση και άγχος.

Hot Yoga :

Η Hot Yoga όπως υποδηλώνει και το όνομά της εφαρμόζεται σε θερμαινόμενη αίθουσα στους 40 ° C και ποσοστό υγρασίας 50 με 60 %.

Η Hot Yoga ενδείκνυται ακόμα και για αρχάριους στη Yoga, αφού λόγω της υψηλής θερμοκρασίας επιτρέπει μεγαλύτερη ευλυγισία και μεγαλύτερα ανοίγματα, αποφεύγοντας μυικούς τραυματισμούς.

Ωστόσο ακριβώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στην οποία πραγματοποιείται το μάθημα, καλό είναι να αποφεύγεται από άτομα με υψηλή πίεση, από εγκύους αλλά και από γυναίκες που διανύουν τις πρώτες ημέρες της περιόδου τους.

Με την έντονη εφίδρωση, η Hot Yoga, επιτυγχάνει δραστική αποτοξίνωση του οργανισμού χαρίζοντας μεταξύ άλλων και λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Iyengar Yoga :

Η Iyengar Yoga στοχεύει στην απόλυτη ευθυγράμμιση του σώματος. Κάθε ασάνα της Iyengar Yoga απαιτεί ευθυγραμμισμένο κορμί και μεγάλη ακρίβεια. Οι ασάνες της είναι πολύ πιο στατικές από άλλα είδη της Yoga και ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν και εξωτερικά βοηθήματα, όπως ζώνες ή πάγκους.

Είναι σχετικά εύκολη και απευθύνεται ακόμα και σε αρχάριους. Ενδείκνυται ακόμα και σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, όπως το άσθμα, η ισχιαλγία, τα αρθριτικά ή η δισκοπάθεια.

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.