Υγιεινές συνήθειες ; … Για ξανασκέψου το !!!

Αστικοί μύθοι ή πραγματικότητα ;

Καθημερινά ακούμε διάφορες συμβουλές υγείας, ευημερίας και ενδυνάμωσης του οργανισμού. Άλλες από αυτές είναι αληθείς και άλλες πάλι είναι απλά ανακριβείς και ψεύτικες ! Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να εξακριβώσουμε την αξιοπιστία τους πριν αποφασίσουμε να τα ακολουθήσουμε ! Σκοπός μας πρέπει να είναι η επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής και φυσικά όχι η επιβάρυνση του οργανισμού με αναληθή σενάρια και συμβουλές υγείας !weight-loss-adinatisma-greece

Κάθε χρόνο όλο και πιο νέες διατροφικές συνήθειες, νέοι τρόποι άθλησης, νέα προγράμματα εκγύμνασης και ενδυνάμωσης του σώματος κάνουν την εμφάνισή τους και προσκαλούν τον κόσμο να τα ακολουθήσει. Κάποτε ήταν το aerobic της μόδας … τώρα η yoga, η zumba και το TRX κάθονται στον θρόνο και κρατούν τα σκήπτρα της διασκεδαστικής ενδυνάμωσης του σώματος και του αδυνατίσματος !

Το μεγάλο λάθος …

Το μεγαλύτερο λάθος όλων είναι η εφήμερη απώλεια σωματικού βάρους. Έχουμε την τάση να ακολουθούμε διατροφικά προγράμματα και δίαιτες για να χάσουμε βάρος … που όμως αργότερα το ξαναπαίρνουμε και δυστυχώς οδηγούμαστε σε έναν αέναο κύκλο !

(!!!) : Η συνεχής όμως αυξομείωση του σωματικού βάρους έχει πάρα πολλές επιπτώσεις και στην υγεία, και στο σώμα, αλλά και στην ποιότητα της επιδερμίδας !

Τα λάθη που δε θα κάνω … ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ !

Νο 1 λάθος : Δε θα κάνω δίαιτες με εφήμερα αποτελέσματα !

Το παν (όπως προαναφέραμε !) δεν είναι μια πρόσκαιρη απώλεια κιλών, αλλά μια μόνιμη σταθερή κατάσταση που θα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια. Οι εξαντλητικές δίαιτες που οδηγούν σε απώλεια βάρους αστραπή … συνήθως προσφέρουν πρόσκαιρα αποτελέσματα. Αντιθέτως, μια όχι και τόσο αυστηρή διατροφή που όμως είναι μόνιμη, μπορεί να χαρίσει υγεία και μακροημέρευση !

Νο 2 λάθος : Δεν θα ξεχνάω να γυμνάζομαι σωστά !

Κατά περιόδους ενθουσιαζόμαστε με όλα αυτά τα καινούρια προγράμματα γυμναστικής που έρχονται στο προσκήνιο και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας … μέχρι να το βαρεθούμε και αυτό ! Η σωματική άσκηση όμως χρειάζεται συνέπεια ! Πρέπει να εντοπίσουμε το είδος άσκησης που μας ταιριάζει και να παραμείνουμε πιστοί σε αυτό ! 3 φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα να ασχολούμαστε με το είδος άσκησης που έχουμε επιλέξει.

Νο 3 λάθος : Θα διαβάζω μόνο έγκυρα επιστημονικά άρθρα !

Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση σχετικά με το τι είναι και τι δεν είναι τελικά υγιεινό ! Βάλε στην άκρη όλα αυτά που σε μπερδεύουν και ακολούθησε 5 κανόνες διιατροφής σίγουρους ! Εάν θέλεις να συνεχίσεις να ενημερώνεσαι … φρόντισε να είναι μόνο από έγκυρα επιστημονικά άρθρα !

Νο 4 λάθος : Δε θα ζυγίζομαι … καθημερινά !

Ναι ! Φυσικά είναι καλό να κρατάς τον έλεγχο του σωματικού σου βάρους, όμως όταν αυτό συμβαίνει κάθε ημέρα είναι παράνοια και όχι πρόληψη ! Μια φορά τον μήνα μπορείς να ζυγίζεσαι και να σημειώνεις σε τι κατάσταση είσαι ! Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείς τον έλεγχο του βάρους σου χωρίς να οδηγηθείς σε εμμονές !

Uncategorized

Comments are closed.