Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα … και τι λέει για τη διατροφή σου ;

Χρώματα παντού !!!

Τα χρώματα είναι μέσα στη ζωή μας και δηλώωνουν πολλά για την προσωπικότητά μας. Άλλοι προτιμούν τα γήινα χρώματα και άλλοι τα παστέλ, άλλοι τα έντονα χρώματα και άλλοι τα απαλά χρώμτα … Οι προτιμήσεις μας στα χρώματα είναι κομμάτι του εαυτού μα και της προσωπικότητάς μας, του χαρακτήρα μας και … του DNA μας !purple_food-adinatisma-greece

Η προτίμησή μας σε κάποια συγκεκριμένα χρώματα έκδηλώνετι με το που ερχόμαστε στον κόσμο και εξελίσσεται μεγαλώνοντας. Όλη μας η ζωή χαρακτηρίζετααι από επιλογές χρωμάτων … Τι χρώμα ρούχα θα φορέσουμε … Τι χρώμα θα βάψουμε τους τοίχους στο σπίτι …. Τι χρώμα να βάψουμε τα νύχια μας ή τα μαλλιά μας …

Καθημερινά – ακόμα και ασυναίσθητα – καλούμαστε να κάνουμε επιλογές χρωμάτων για τα πάντα … επιλογές που σχετίζονται άμεσα με το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Η σημασία των χρωμάτων στη ζωή μας …

Η ζωή μας θα ήταν πολύ διαφορετική αν ήταν μονόχρωμη, φλατ, χωρίς εναλλαγές χρωματικές … Η ίδια η φύση μας “καλοσωρίζει” στη ζωή προσφφέροντάς μας μια πανδαισία χρωμάτων που κάθε χρώμα της ξεχωριστά έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία και φυσικά τον δικό του ρόλο στο “παιχνίδι” της ζωής !

Το λαμπερό και φωτεινό κίτρινο του ήλιου μας καλημερίζει κάθε πρωί και μας γεμίζει ενέργεια, ενώ το σκούρο μπλε του νυχτερινού ουρανού ξεκουράζει τα μάτια μας, αλλά και το μυαλό και το σώμα μας από την κούραση της ημέρας.

Ακόμα και η ψυχολογία μας επηρεάζεται από τα χρώματα, αλλά και επηρεάζεσι την επιλογή μας αυτών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι άνευ σημασίας σχετικά με τα χρώματα που επιλέγουμε.

Όμως … δεν είναι μόνο η χρωματική επιλογή των ρούχων μας, της διακόσμησης του σπιτιού, των μαλλιών μας ή του αυτοκινήτου μας πο υποδηλώνει πράγματα για εμάς. Ακόμα και η χρωματική παλέττα του φαγητού μας είναι εξαιρετικά σημαντική και “κρύβει” μυστικά !

Ισορροπημένη διατροφή με … χρώματα

Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα ολόκληρης της χρωματικής παλέττας. Η κατανάλωση όλων των χρωμάτων – και φυσικά όλων των ειδών τροφών – μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας στη λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που έχει ανάγκη για την ομαλή του λειτουργία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Φροντίστε τα πιάτα σας – όταν τα σερβίρετε – να είναι σαν πίνακας του Τζάκσον Πόλοκ … έντονα και πολύχρωμα !!! Μην αρκείστε σε μονόχρωμα γεύματα … φτιάξτε το δικό σας “έργο τέχνης” με καμβά το πιάτο !

Ποια χρωματικά τρόφιμα βοηθούν … και πού ;;;

Κάθε χρωματική ομάδα τροφών έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στη διατροφή μας και αναλαμβάνει ένα διαφορετικό σκοπό σχετικά με την υγεία μας.

ΚΙΤΡΙΝΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΡΟΦΙΜΑ : Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τονώνουν την υγεία της κκαρδιάς. Αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ :Μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Ενισχύουν τη μνήμη. Ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Προστατεύουν την καρδιά.

ΛΕΥΚΑ & ΚΑΦΕ ΤΡΟΦΙΜΑ : Ελέγχουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Ελέγχουν τα επίπεδα της πίεσης του αίματος.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ : Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Προφυλάσσουν τα οστά. Ενισχύουν την όραση. Προστατεύουν τα δόντια.

ΜΠΛΕ & ΜΩΒ ΤΡΟΦΙΜΑ : Αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου. Ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Προφυλάσσουν την καρδιά.

Γενικά Άρθρα ,

Comments are closed.