Χαλαρωτικό μασάζ στα πόδια … πριν τον ύπνο !

Ποδαράκια ταλαιπωρημένα από την καθημερινότητα …

Τα πόδια μας δεν ταλαιπωρούνται μόνο όταν τρέχουμε ή όταν φοράμε ατελείωτες ώρες ψηλοτάκουνα παπούτσια ή όταν χορεύουμε ξέφρενα όλο το βράδυ στην έξοδο με τις φίλες μας … τα πόδια μας ταλαιπωρούνται καθημερινά απλά και μόνο που κουβαλούν το “φορτίο” του σώματός μας εγκλωβισμένα μάλιστα πολύ συχνά σε άβολα, ανθυγιεινά και καθόλου ανατομικά παπούτσια !masaz-sta-podia-adinatisma-greece

Το καθημερινό πήγαινε- έλα στη δουλειά, το σπίτι, το παιδί, τα ψώνια είναι μόνο μερικές από τις “δοκιμασίες” που περνούν καθημερινά τα πόδια μιας γυναίκας – συζύγου – μητέρας – νοικοκυράς (… και μόνο ο τίτλος είναι εξαιρετικά κουραστικός !).

Πολλές φορές όταν γυρνάμε σπίτι νιώθουμε τα πόδια μας βαριά, πρησμένα, κουρασμένα και όταν ξαπλώνουμε επικρατεί εκείνο το έντονο ααίσθημα του να μην ξέρεις πώς και πού να τα βολέψεις για να νιώσεις ανακούφιση.

Διώξε την κούραση από τα πόδια σου … και όχι μόνο !

Τα πόδια μας (όπως ήδη αναφέραμε) κουβαλούν ολόκληρο το σώμα μας, άρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι ξεκούραστα και δδυνατά ώστε να αισθανόμαστε και εμείς δυνατοί, ακμαίοι και γεμάτοι ενέργεια. Δυστυχώς, όταν τα πόδια μας είναι κουρασμένα (δεν υπάρχει πιο άσχημο συναίσθημα από αυτό !), τότε και εμείς αισθανόμαστε την ίδια ακριβώς κούραση και εξάντληση και δεν έχουμε δύναμη να κάνουμε τίποτα απολύτως !

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό – θα λέγαμε πως είναι απαραίτητο – να περιποιούμαστε και να φροντίζουμε λίγο περισσότερο τα κουρασμένα ποδαράκια μας που μας πάνε και μας φέρνουν όπου και αν θελήσουμε και που μας δίνουν ζωή και κίνηση !

Μια από τις πιο αποδοτικές τεχνικές χαλάρωσης που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας γενικά αλλά και ειδικά στα κουρασμένα μας πόδια, είναι το μασάζ (και μάλιστα συγκεκριμένα το μασάζ των πελμάτων πριν από τον ύπνο) !

Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες και ιατρικές προτροπές, το μασσάζ μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία των ποδιών μας, να διώξει την κούραση από αυτά αλλά και το στρες από εμάς … και να μας κάνει πιο ξεκούραστους και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ !

Γιατί το μασάζ στα πέλματα (και όχι μόνο !) είναι τόσο ωφέλιμο ;

Νο 1 λόγος : Το μασάζ διώχνει το άγχος και την ένταση, μας χαλαρώνει (σε όποιο σημείο του σώματος και αν εφαρμοστεί !) και μας προσφέρει καλύτερο, πιο ποιοτικό και πιο γαλλήνιο ύπνο.

Νο 2 λόγος : Η εφαρμογή πιέσεων στο μασάζ βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή των ποδιών, διώχνοντας έτσι το πρήξιμο και το έντονο αίσθημα βάρους και κούρασης.

Νο 3 λόγος : Μειώνει το σωματικό λίπος ! Και όμως, ένα καλό μασάζ στα πέλματα, μπορεί ακόμα και να μας βοηθήσει στη διαχείριση του σωματικού μας βάρους και τη μείωση του αποθηκευμένου σωματικού λίπους !

Νο 4 λόγος : Το μασάζ έχει την ιδιότητα να καλυτερεύει την ποιότητα της επιδερμίδας, να την κάνει να δείχνει και να είναι πιο λαμπερή, πιο υγιής και πιο νεανικη, αφού διεγείρει και τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων αλλά και των ιδρωτοποιών αδένων που ενισχύουν τη “θρέψη” της !

Νο 5 λόγος : Το μασάζ στα πέλματα – και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία – βοηθά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και διευκολύνει την πέψη.

Νο 6 λόγος : Ανάλογα με το σημείο εφαρμογής των πιέσεων στα πέλματα (κάθε σημείο τους αντιστοιχεί σε διαφορετικό ζωτικό όργανο) μπορεί να αντιμετωπιστεί και διαφορετική πάθηση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Περίπου 10 με 15 λεπτά μασάζ στα πέλματα – κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο – είναι ικανά να σας κάνουν να νιώσετε άλλοι άνθρωποι … γεμάτοι υγεία, ευεξία και ζωντάνια !!!

Γενικά Άρθρα , , , ,

Comments are closed.