Εργαζόμενη γυναίκα … μέσα στο άγχος ; Άρχισε να μυρίζεις !!!

Σύζυγος, ερωμένη, μητέρα και εργαζόμενη γυναίκα …

Αντέχονται τόσοι τίτλοι ;;; Μήπως τελικά η ζωή των γυναικών στην σημερινή εποχή έχει καταντήσει ένας αδιάκοπος αγώνας δρόμου ; Γυναίκες με όλο και περισσότερους ρόλους και φυσικά με όλο και περισσότερες υποχρεώσεις που συνεχώς αυξάνονται ! Και όλοι γύρω γίνονται όλο και πιο πιεστικοί … Μήπως νιώθετε ότι και εσείς τρέχετε έναν τέτοιο κουραστικό αγώνα δρόμου την κάθε μέρα σας ;;; Μήπως νιώθετε τα πάντα να σας πιέζουνκαι το άγχος να σας καταβάλλει ;;;coconut-adinatisma-greece

Μετά από μια κουραστική μέρα το άγχος σας έχει κυριεύσει και εσείς αισθάνεστε εξάντληση, κόπωση και ένα κεφάλι βαρύ … Δυστυχώς είναι αλήθεια ! Το άγχος έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ψυχολογία σας αλλά και στο σώμα σας ! Το κεφάλι σας αρχίζει να πονάει, το σώμα σας επίσης … και ένα σώμα κουρασμένο που βάλλεται και από μυϊκούς πόνους είναι ένα σώμα που δεν έχει καμία διάθεση για ερωτικές περιπτύξεις !!! Με άλλα λόγια ;;; ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΑΣ !!!

Διώξε το άγχος … μυρίζοντας !!!

Δεν είναι κάτι που μας είναι τελείως άγνωστο, αφού όλοι έχουμε κατά καιρούς ακούσει τις ευεργετικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας ! Πώς λειτουργούν όμως τελικά οι οσμές στον οργναιμσό ; Όλες οι οσμές έχουν τα ίδια αποτελέσματα ; Είναι τελικά η όσφρηση μια τόσο ισχυρή αίσθηση που να μπορεί να καταπολεμήσει ακόμα και το άγχος και να επιδράσει στην ψυχολογία σας ;;;

(!!!) : Η όσφρηση είναι πραγματικά μια ισχυρότατη αίσθηση του ανθρώπου … αν και λίγο υποτιμημένη ! Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούμε τη σημαντική επίδραση της όσφρησης στην γενικότερη σωματική και ψυχολογική υγεία μας ! Το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που δέχεται και στη συνέχεια επεξεργάζεται τις οσμές είναι δίπλα σε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου που φυλάσσεται ο συναισθηματικός μας κόσμος (τα συναισθήματα, οι φόβοι και οι αναμνήσεις). Η χρήση συγκεκριμένων αρωμάτων μπορεί να διεγείρει το κομμάτι εκείνο του εγκεφάλου που φυλάσσονται αυτά τα συναισθήματα και να επηρεάσει την ψυχολογία μας !

Τι να μυρίσω ;;;

Δεν είναι κατάλληλα όλα τα αρώματα για την αρωματοθεραπεία ! Τα αρώματα που επιδρούν στο κομμάτι εκείνο του εγκεφάλου και εν συνεχεία επηρεάζουν την ψυχολογία μας είναι πολύ συγκεκριμένα !

Γνωρίστε μερικά από αυτά και επωφεληθείτε των ευεργετικών τους ιδιοτήτων …

1ο άρωμα : Λεβάντα

Η λεβάντα είναι το κατάλληλο άρωμα για να χαλαρώσουμε και να αποβάλλουμε όλο το άγχος, την κούραση και την αρνητική ενέργεια ! Οι κακές σκέψεις απομακρύνονται, το σώμα μας ηρεμεί, ο ρυθμός της καρδιά επιβραδύνεται και η αναπνοή μας γίνεται πιο ήρεμη, πιο αργή και πιο βαθιά ! Οι πόνοι που προέρχονταν από την ένταση και το άγχος υποχωρούν και η διάθεσή μας βελτιώνεται !

2ο άρωμα : Κανέλα

Η γλυκιά μυρωδιά της κανέλας δεν απομακρύνει μόνο το άγχος αλλά επιδρά σημαντικά και στο κομμάτι του εγκεφάλου που κρατάει φυλαγμένες τις αναμνήσεις ! Η ζεστή της μυρωδιά ανοίγει το “μπαούλο” των αναμνήσεων και μας ταξιδεύει !

3ο άρωμα : Σοκολάτα

Η σοκολάτα εκτός από γεύση είναι και άρωμα !!! Και όμως είναι αλήθεια ! Η σοκολάτα ως άρωμα μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης !

4ο άρωμα : Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο σχετίζεται άμεσα με το κομμάτι της αυτοεκτίμησης, της ικανοποίησης και της διάθεσής μας ! Μειώνει αποτελεσματικά το άγχος και μας δίνει ώθηση για καλύτερες επιδόσεις !

5ο άρωμα : Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για την καταπραϋντική του δράση. Μπορεί να ηρεμήσει το άτομο από δυσάρεστα συμπτώματα ναυτίας, ανακάτωσης και γενικότερης αδιαθεσίας.

6ο άρωμα : Καρύδα

Το έντονο και χαρακτηριστικό άρωμα της καρύδας διώχνει μακριά το στρες και ηρεμεί σώμα και πνεύμα !

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.