Η όμορφη μέρα ξεκινάει πάντα από το … πρωί !!!

Για να έχεις μια όμορφη ημέρα (ακόμα και την πολύ δύσκολη Δευτέρα), ξεκίνησε από το πρωί όμορφα ! Πώς θα το πετύχεις αυτό ; Μα, με μικρά κολπάκια που θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα σου δώσουν ό,τι χρειάζεσαι, θα τονώσουν το ηθικό σου, θα δυναμώσουν το σώμα σου και θα εμπνεύσουν το μυαλό σου !morning-adinatisma-greece

Κόλπο Νο 1 : Καλό πρωί σημαίνει καλό πρωινό γεύμα !

Δώσε σημασία στο πρωινό σου γεύμα. Εκτός από το γεγονός πως το πρωινό γεύμα είναι εκείνο που σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να πας στη δουλειά σου, να αντέξει το σώμα σου και να λειτουργήσει το μυαλό σου, είναι και αυτό που θα ξεκινήσει την ημέρα σου. Ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι, με έναν ωραίο και ζεστό σερβιρισμένο καφέ και ένα όμορφο πρωινό πιάτο (αυγά, δημητριακά, σάντουιτς ή οτιδήποτε άλλο επιλέγουμε για το ξεκίνημα της ημέρας μας), μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας κάνει να χαμογελάσουμε !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ιδανικά, το πρωινό γεύμα, δεν πρέπει να είναι μοναχικό. Σηκωθείτε το πρωί και φάτε πρωινό μαζί με τον σύντροφό σας πριν αναχωρήσετε για τις δουλειές σας. Μια γλυκιά καλημέρα και ένα χαμόγελο είναι το πιο ευχάριστο ξεκίνημα !

Κόλπο Νο 2 : Πετάξτε τα ενοχλητικά ξυπνητήρια !

Πετάξτε όλα εκείνα τα παλαιολιθικά ξυπνητήρια με τον εκνευριστικό μεταλλικό ήχο και αντικαταστήστε τα με μουσικά ξυπνητήρια ! Όταν η μέρα σας θα ξεκινήσει με το αγαπημένο σας τραγούδι για να ανοίξετε τα μάτια σας … ένα πλατύ χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σας ! Πιστέψτε με !

Κόλπο Νο 3 : Ραβασάκια …

Αν δεν είστε από τους τυχερούς που ξυπνούν μαζί με τον σύντροφό τους για δουλειά, οργανώστε μαζί του ένα ευχάριστο παιχνίδι … το παιχνίδι με τα ραβασάκια !!! Αφήστε του μηνύματα στον καθρέφτη του μπάνιου, κάτω από το μαξιλάρι του, στην κουζίνα επάνω στο ψυγείο ή οπουδήποτε μέσα στο σπίτι και αφήστε τον να το βρει ! … Μετά βέβαια θα πρέπει και να σας το ανταποδώσει ! Το παιχνίδι αυτό θα φτιάξει τη διάθεσή σας και θα ανανεώσει το βαρετό και κοινότυπο πρωινό σας ξύπνημα.

Κόλπο Νο 4 : Ανοίξτε τα παράθυρα διάπλατα

Ανοίξτε τα παράθυρα με το που θα σηκωθείτε το πρωί να μπει μέσα ο ήλιος ! Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες ο ήλιος με την ζεστασιά και το φως που ακτινοβολεί μπορεί να νικήσει την κατάθλιψη και να φτιάξει τη διάθεση ακόμα και στον πιο κακοδιάθετο άνθρωπο !

Κόλπο Νο 5 : Αλλάξτε διαδρομή

Μην ακολουθείτε πάντα το ίδιο δρομολόγιο για τη δουλειά. Εάν πηγαίνετε με τα πόδια φροντίστε να περνάτε μέσα από ολάνθιστα πάρκα και πλατείες, από καινούριους δρόμους για να χαζεύετε νέα σπίτια και μαγαζιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός της διάθεσης από την βαρεμάρα, την ανία και τη μονοτονία.

Κόλπο Νο 6 : Πρωινός διαλογισμός

Εάν έχετε το πλεονέκτημα του χρόνου, τότε αφιερώστε 30 λεπτάκια για να κάνετε διαλογισμό. Θα ξεκινήσετε πολύ πιο ήρεμα και πολύ πιο ευχάριστα την ημέρα σας, και παράλληλα θα έχετε μεγαλύτερες αντοχές για όλες τις αναποδιές που μπορεί να σας προκύψουν !

Uncategorized

Comments are closed.