Λαχανικά ΕΙΔΙΚΑ κατά του καρκίνου ;!

Λαχανικά … το δώρο της φύσης στον άνθρωπο !

Τα λαχανικά είναι μια από τις πιο πολύτιμες τροφές που πρόσφερε η φύση στον άνθρωπο. Είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στοιχεία που φροντίζουν για τη διατήρηση του οργανισμού υγιούς και δυνατού !fresh-vegetables-adinatisma-greece

(!!!) : Πολύ σημαντική όμως είναι και η προστασία που προσφέρει η κατανάλωση λαχανικών από την μεγάλη μάστιγα του καρκίνου ! Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η κατανάλωση (σε καθημερινή βάση) φρέσκων λαχανικών, μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της επάρατης νόσου … δηλαδή του καρκίνου !

Τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν καθημερινά θέση στο τραπέζι μας και στο διατροφικό μας πρόγραμμα και φυσικά θα πρέπει να είναι πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας (χωρίς πολλά χημικά ή φυτοφάρμακα που είναι συνήθως καρκινογόνα!).

Ποια λαχανικά & πώς μας προστατεύουν από τον καρκίνο ;

Τα λαχανικά γενικά περιέχουν πολύτιμα συστατικά που αποδεικνύεται πως προφυλάσσουν τον οργανισμό από τον καρκίνο. Ειδικά όμως ποια από αυτά είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας στη μάχη κατά του καρκίνου ; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα λαχανικά ;

(!!!) : Αν και όλα τα λαχανικά παρέχουν εξαιρετικά πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, όπως αποδεικνύεται από μελέτες ερευνητών του Πανεπιστημίου του Περντιού, κάποια συστατικά (τα λεγόμενα και ως καροτενοειδή) παρέχουν ισχυρότατη αντικαρκινική δράση !

(!!!) : Εν συνεχεία, οι ίδιοι ερευνητές, διαπίστωσαν πως υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η πολύτιμη αντικαρκινική δράση που παρέχουν τα καροτενοειδή … και μάλιστα κατά 9 ΦΟΡΕΣ !!!

Μιλάμε δηλαδή για μια αντικαρκινική προστασία, μια προληπτική δράση, που μας παρέχεται από την ίδια τη φύση και που δεν προκαλεί παρενέργειες στον οργανισμό ! Πού όμως μπορούμε να βρούμε αυτά τα πολύτιμα καροτενοειδή ;;;

(!!!) : Τα πολύτιμα καροτενοειδή τα εντοπίζουμε συνήθως στα πολύχρωμα εντυπωσιακά λαχανικά, όπως οι χρωματιστές πιπεριές, οι μτομάτες, τα καρότα και το ραπανάκι, αλλά και σε διάφορα φρούτα (συνήθως κόκκινου, κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος) !

Τα καροτενοειδή είναι δραστικές αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό και προφυλάσσουν τον οργανισμό από τη γήρανση αλλά και από την εμφάνιση καρκίνου !

Πώς μπορώ να ενισχύσω τη δράση των καροτενοειδών για μεγαλύτερη προστασία ;

(!!!) : Μετά από πολλές έρευνες, οι ειδικοί διαπίστωσαν, πως όταν τα λαχανικά αυτά καταναλώνονταν παράλληλα με αυγά, τα άτομα παρουσίαζαν αυξημένη απορρόφηση καροτενοειδών … κατά 3 έως και 9 φορές !

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσφατη αυτή διαπίστωσή τους, οι ειδικοί, συνιστούν την κατανάλωση των πολύτιμων λαχανικών μαζί με αυγά !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

(!!!) : Βάλτε αυγά στη σαλάτα σας και κάντε 9 φορές μεγαλύτερη την αντικαρκινική τους δράση !!!

Γενικά Άρθρα , , , , , ,

Comments are closed.