Κορίτσια … ξυριστείτε !!!

Μήπως τελικά θα έπρεπε να ξυρίζουμε … το πρόσωπό μας ;;;

Οι γυναίκες (πιστοί οπαδοί της ομορφιάς) ακολουθούν πάντα όλα τα trends περιποίησης ώστε να κατακτήσουν την απόλυτη ομορφιά ! Εξεζητημένες μάσκες προσώπου, περίεργα tips για τόνωση και ευεξία, καθώς επίσης και πάρα πολλές και περίεργες δίαιτες για απώλεια σωματικού βάρους και κάψιμο λίπους !ksyrisma-adinatisma-greece

Ένα ολοκαίνουριο και (ομολογουμένως) πολύ περίεργο trend είναι το ξύρισμα του προσώπου για τις γυναίκες ! Πώς προέκυψε όμως και τι σκοπό εξυπηρετεί ;

Οι “New York Times” προτείνουν …

Το νέο αυτό trend ξεκίνησε με μια δημοσίευση από τους “New York Times” και προκάλεσε την στη συνέχεια έκανε τον γύρο ολόκληρου του κόσμου προκαλώντας την κατάπληξή του (ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού) !

Πολλά κορίτσια έσπευσαν να οικειοποιηθούν την συνήθεια αυτή των αγοριών τους, πήραν τα ξυραφάκια τους, άπλωσαν τουας αφρούς τους με προσοχή στο πρόσωπό τους και ξεκίνησαν το ξύρισμα !

“Υπάρχει περίπτωση να γινώ σαν χιμπατζής μετά ;”, “Μήπως οι τρίχες αρχίσουν να μεγαλώνουν σαν παλαβές μετά το ξυράφι ;”, “Τι πρέπει να γνωρίζω για αυτό το νέο αντισυμβατικό trend ;” … Πολλές απορίες σαν αυτές άρχισαν να τριγυρίζουν στο μυαλό σας … ας δούμε όμως όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να πιάσετε τα ξυραφάκια σας και να τα ακουμπήσετε στο πρόσωπό σας !

Νέο trend … παλιά συνήθεια !

Αν και πολύ πρόσφατα (με αφορμή το άρθρο στην “New York Times”) επανήλθε στο προσκήνιο, αυτό το trend, υπάρχει από πολύ πιο παλιά … και ας μην το γνωρίζαμε ! Πολλές γνωστές και πανέμορφες ντίβες της εποχής χρησιμοποιούσαν το “ξύρισμα προσώπου” ως φροντίδα περιποίησης και θεραπεία ομορφιάς για το πρόσωπο.

(!!!) : Το απαστράπτον πρόσωπο της Elizabeth Taylor όπως και το παιχνιδιάρικο και πεντακάθαρο πρόσωπο της Marilyn Monroe, οφείλοντας στην εξαιρετικά περίεργη αυτή συνήθεια …

Για ποιο λόγο να αρχίσω να ξυρίζομαι ;;;

(!!!) : Ως γνωστόν, το ξυράφι, επιτυγχάνει μια από τις βαθύτερες απολεπίσεις στο δέρμα ! Απομακρύνει όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες, το αντιαισθητικό χνούδι, αλλά και όλα τα νεκρά κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και γερασμένη !

Επίσης το ξύρισμα αποφράσσει όλους τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας και αποτρέπει την δημιουργία και την εμφάνιση σπυριών.

Το ξύρισμα μπορεί να γίνει είτε τελείως στεγνό, είτε με τη χρήση σαπουνιού, αφρού ξυρίσματος ή τζελ ξυρίσματος. Η συχνότητα κυμαίνεται από άτομο σε άτομο, αλλά κατά μέσο όρο είναι περίπου 1 φορά την ΚΑΘΕ εβδομάδα !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το ξύρισμα (σε αντίθεση με όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα) δεν πρόκειται να σας κάνει να μοιάζεται σαν πίθηκος ! Η τρίχα δεν αλλάζει μορφή με το ξύρισμα. Το μόνο που μπορεί να δυναμώσει την τρίχα ή να την κάνει πιο χοντρή και πιο σκληρή, είναι αν πειράξουμε τον θύλακα και επηρεάσουμε τη δομή του !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσες από εσάς έχετε υπερβολικά ευαίσθητη επιδερμίδα ή έντονη ακμή, αποφύγετε το ξύρισμα του προσώπου σας γιατί μπορεί να προκαλέσετε σοβαρούς τραυματισμούς σε αυτό !

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.