8 λόγοι για να αρχίσετε κολύμβηση

Είναι γεγονός πως ο διάδρομος που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στο γυμναστήριο, καθώς επίσης και τα βαράκια στην καθημερινή προπόνηση μας είναι πράγματι διασκεδαστικά, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βαρεθείτε ή να αρχίσετε να απογοητεύεστε εάν δεν δείτε τα αποτελέσματα που είτε είχατε στο μυαλό σας είτε τα φανταστήκατε. Και πάντοτε τα προγράμματα αυτά έχουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος που γυμνάζονται και δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι φημίζονται για τα κιλά που αφαιρούν από το σώμα ή για το λίπος που καίνε.

kolymvisi-adinatisma-greece

‘Ισως θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε σε ασκήσεις και προγράμματα που διατηρούν μία καλή φυσική κατάσταση και τίποτε παραπάνω.

Έχοντας λοιπόν αυτή την εικόνα, θα ήταν καλό να δοκιμάσετε κάτι καλύτερο και μία προπόνηση η οποία πράγματι καίει θερμίδες και σμιλεύει το σώμα δίνοντας του ομορφιά και δύναμη.

Γιατί λοιπόν δεν δοκιμάζετε την κολύμβηση;

Από την τόνωση του μεταβολισμού σας μέχρι την καύση μεγάλων ποσοτήτων θερμίδων και λίπους, η κολύμβηση είναι κάτι το εξαιρετικό και παράλληλα διασκεδαστικό, τονώνοντας το σώμα σας και ενεργώντας σε ολόκληρη την επιφάνεια του.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή και για να βοηθήσω σας δίνω οκτώ ακόμα σύντομους λόγους για να ξεκινήσετε την κολύμβηση.

Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε! Η καλύτερη γυμναστική για το σύνολο του σώματος και η μαγεία που προσφέρει η συχνή ή ακόμη και ημερήσια επαφή του σώματος μας με το νερό!

Πάμε λοιπόν!!!

1. Συνολική γυμναστική για το σώμα σας. Η κολύμβηση ενεργεί σε κάθε σημείο του σώματος μας, σμιλεύοντας την πλάτη μας έως την τόνωση των χεριών μας και όλα αυτά χωρίς την χρήση βαρών. Αντί να χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο πλάνο ασκήσεων για κάθε σημείο του σώματος σας, και τα τέσσερα είδη κολύμβησης ενδυναμώνουν το σώμα σας.

2. Φιλική προς τις αρθρώσεις. Στην περίπτωσηπου αναρρώνετε από κάποιο τραυματισμόκαι επιθυμείτε να δημιουργήσετε επίπεδα αντοχής τότε η κολύμβηση είναι αυτό που χρειάζεστε. Εάν το τρέξιμο είναι το πάθος σας, τότε η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει τις ημέρες που προσπαθείτε να ανακτήσετε δυνάμεις, χαρίζοντας στα γόνατα σας μία ανάπαυλα από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

3. Δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε λεφτά για να κολυμπήσετε. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι το μαγιό σας, ένα σκουφάκι και τα ειδικά γυαλιά. Ακόμη και εάν αποφασίσετε να προσθέσετε στον εξοπλισμό σας όλα σχεδόν τα αντικείμενα που σχετίζονται με την κολύμβηση είναι εξαιρετικά φθηνά.

4. Ένας πολύ καλός τρόπος για την καύση θερμίδων. Όλα αυτά που ακούγονται για καύση θερμίδων στην κολύμβηση δεν είναι ψέματα. Αυξάνει τον μεταβολισμό σας και συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμη και όταν εγκαταλείψετε την πισίνα.

5. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Τα προγράμματα προπόνησης στην πισίνα είναι αμέτρητα. Εκτός από τα τέσσερα είδη κολύμβησης που μπορείτε να δοκιμάσετε μπορείτε να κάνετε ένα σωρό άλλες ασκήσεις που δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε στα σίγουρα.

6. Είναι η καλύτερη μορφή συνδυασμού ασκήσεων. Ξεχάστε ένα συγκεκριμένο είδος οργάνου που χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο για την άσκηση σας και δοκιμάστε μία προπόνηση στην πισίνα. Θα σας προσφέρει μία συνολική άσκηση και θυμηθείτε ότι εάν προετοιμάζεστε για κάποιο ειδικό αγώνισμα, η προπόνηση στην πισίνα θα κάνει την διαφορά στην υπεροχή σας.

7. Μεγεθύνει τα αποτελέσματα της άσκησης σας. Η κολύμβηση είναι η υπέρτατη μορφή αεροβικής άσκησης. Υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος της αναπνοής από ότι στο τρέξιμο και έτσι μία μεγαλύτερη απαίτηση για οξυγόνο, αναγκάζοντας τους μύες σας να δουλεύουν σκληρότερα. Με αυτό τον τρόπο η πλάτη σα ευεργετείται καθώς παράλληλα σμιλεύεται.

8. Είναι ανανεωτική άσκηση. Η προπόνηση σε μία πισίνα είναι διασκέδαση και σίγουρα δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της και να ευχαριστηθείτε. Εάν τίποτε άλλο δεν συμβαίνει αφήνετε την πισίνα με μία καλή εκκίνηση ενδορφίνης.

Γενικά Άρθρα , , , , ,

Comments are closed.