Έφαγες ; Δες τι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κάνεις μετά το γεύμα σου !

Κακές συνήθειες : Ώρα να κοπούν !

Η καλή πεπτική λειτουργία είναι το Α και το Ω για μια καλή υγεία ! Όταν δυσκολεύουμε αυτή τη διαδικασία, δημιουργούμε εμπόδια στον οργανισμό μας. Δυστυχώς, με την πάροδο των χρόνων, έχουμε οικειοποιηθεί συνήθειες (κακές συνήθειες !), που είτε δεν μπορούμε να τις αποβάλλουμε είτε απλά αγνοούμε το πόσο κακό κάνουν τελικά στον οργανισμό μας.Smoking-After-a-Meal-adinatisma-greece

Μερικές από τις πιο συνήθεις κακές συνήθειες, που θα πρέπει σίγουρα να κόψουμε, είναι οι ακόλουθες :

  • Νο 1 : Ένας υπνάκος μετά το φαγητό !

Ειδικά μετά το φαγητό (λόγω της διαδικασίας της πέψης) νιώθεις μια ακατανίκητη ανάγκη να ξαπλώσεις και να πάρεις έναν υπνάκο. Ωστόσο, αυτός ο ύπνος μετά το φαγητό, ανακόπτει την διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα μετά να ξυπνάτε με ένα στομάχι γεμάτο και με ένα άσχημο αίσθημα πρηξίματος και δυσπεψίας. Η κακή αυτή συνήθεια δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του πεπτικού συστήματος και κατά συνέπεια και στην υγεία του ατόμου.

  • Νο 2 : Μπάνιο ; Απαγορεύεται !

Το μπάνιο (είτε είναι στη θάλασσα είτε είναι στην μπανιέρα), είναι αυστηρά απαγορευμένο μετά από ένα γεύμα. Το νερό προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την διαδικασία της πέψης που συντελλείται εκείνη την ώρα. Το ίδιο ισχύει και για το απλό ντους !

  • Νο 3 : Ένα φρουτάκι αντί για γλυκό !

Πολλοί από εσάς, αντί να φάτε ένα γλυκό μετά από το γεύμα προτιμλατε να φάτε ένα φρούτο … αγνοώντας φυσικά το πρόβλημα που δημιουργείτε στον οργανισμό σας εκείνη τη στιγμή. Όσο υγιεινά και ωφέλιμα και αν είναι τα φρούτα, όταν τα τρώμε μετά από ένα γεύμα προκαλούν απίστευτο φούσκωμα ! Ιδανικά, τα φρούτα θα πρέπει να καταναλώνονται είτε 1 ώρα πριν το γεύμα είτε 2 ώρες μετά από αυτό.

  • Νο 4 : Ένα τσιγαράκι για τη χώνεψη !

Και όμως, αν και πρόκειται για συνήθεια όλων των καπνιστών, πρόκειται για μια πολύ επιβλαβή συνήθεια ! Σύμφωνα με ειδικές επιστημονικές μελέτες, ένα μόνο τσιγάρο μετά από ένα γεύμα (κατά τη διαδικασία δηλαδή της πέψης) ισοδυναμεί με 10 περίπου τσιγάρα μέσα στην ημέρα ! Οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτή η κακιά συνήθεια ανεβάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στα ύψη !

  • Νο 5 : Βόλτα μέχρι το πάρκο ;

Όλοι πιστεύουμε πως το περπάτημα μετά από ένα γεύμα διευκολύνει την πέψη και χαρίζει υγεία και ευεξία ! ΛΑΘΟΣ ! Το περπάτημα αμέσως μετά από ένα γεύμα, προκαλεί σοβαρή δυσπεψία. Αντιθέτως, μια βολτούλα περίπου 30 λεπτά μετά το γεύμα, είναι απείρως ευεργετική !

  • Νο 6 : Άνοιγμα της ζώνης ή του κουμπιού στο παντελόνι.

Όσο ανακουφιστικό και αν ακούγεται το να ξεκουμπώσετε το παντελόνι σας εκείνη τη στιγμή που αισθάνεσθε σκασμένος από το πολύ φαγητό … μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα θα έχει, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε εμπλοκή στο έντερό σας που προσπαθεί να διαχειριστεί τις τροφές.

Uncategorized

Comments are closed.