Τι τρέχει με τις γλυκαντικές ουσίες ;

Η νέα μόδα του αδυνατίσματος

Οι γλυκαντικές ουσίες είναι η νέα μόδα στον χώρο του αδυνατίσματος, αφού μπορεί να σας υποσχεθεί ότι δε θα χρειαστεί να απαρνηθείτε τη γλύκα (που τόσο έχετε ανάγκη στη ζωή σας), χωρίς όμως να ζείτε με τον τρόμο της ζυγαριάς ! Οι γλυκαντικές αυτές ουσίες είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και τις βρίσκουμε άλλες φορές σε μικρά χαπάκια, άλλες φορές σε σκόνη και άλλες σε σιρόπι. Επίσης μπορούμε να βρούμε γλυκαντικές ουσίες που είναι φυσικής προέλευσης και άλλες πάλι που είναι καθαρά χημικής προέλευσης.sugars-sweeteners-adinatisma-greece

Τι είναι τελικά όμως όλες αυτές οι ουσίες και κατά πόσο είναι ασφαλείς για τον οργανισμό μας και την υγεία μας ;

Ποιες να προτιμώ και ποιες να αποφεύγω ;

Είναι ασφαλείς οι γλυκαντικές ουσίες για καθημερινή χρήση ;

Όλες αυτές οι γλυκαντικές ουσίες μπορούν να μας εξασφαλίσουν τη γλύκα της ζάχαρης που η διατροφή μας και η ζυγαριά μας δεν μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Ναι ! … Ενα γλυκό ίσως να μην είναι τόσο κακό όταν είναι για 1 φορά την εβδομάδα, αλλά η καθημερινή ζάχαρη στον καφέ (και όχι μόνο !) είναι σίγουρα καταστροφή και για τη σιλουέτα αλλά και για τα δόντια μας !

Οι γλυκαντικές ουσίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι όλες ελεγμένες για την ασφάλεια της υγείας και προσφέρονται ακόμα και για καθημερινή κατανάλωση με σκοπό την επίτευξη μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής και ενός αδύνατου και καλλίγραμμου σώματος.

(!!!): Οι γλυκαντικές ουσίες που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν περάσει από έλεγχο και έχουν φυσικά εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχουν θερμίδες οι γλυκαντικές ουσίες ;

Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα γλυκαντικά και σε ποικίλες μορφές. Άλλα από αυτά έχουν πάρα πολύ λίγες θερμίδες (σχεδόν ανύπαρκτες) και άλλα πάλι δεν έχουν καθόλου !

(!!!) : Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως αυτές οι ουσίες που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο της ζάχαρης … δεν περιέχουν ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΗ !!!

Μπορούν να κάνουν κακό στην υγεία ;

ΝΑΙ !!! Οι γλυκαντικές ουσίες μπορούν να κάνουν κακό στην υγείααλλά όχι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία όταν δεν χρησιμοποιείται με σύνεση και μέτρο. Η κατάχρηση μπορεί να κάνει την πιο υγιεινή τροφή να γίνει εχθρός της υγείας !

Όταν χρησιμοποιώ γλυκαντικές ουσίες χάνω αμέσως βάρος ;

Φυσικά όχι ! Αυτό που επιτυγχάνουμε ουσιαστικά με την χρήση γλυκαντικών ουσιών είναι να γλιτώνουμε σε καθημερινή βάση κάποιες θερμίδες που θα πέρναμε αν καταναλώναμε ζάχαρη. Διακόπτοντας την κατανάλωση ζάχαρης συνήθως παρατηρούμε έντονη την επιθυμία για κατανάλωση διαφόρων άλλων τροφώνμε αποτέλεσμα να παίρνουμε υπερδιπλάσιες θερμίδες από αυτές που τελικά γλιτώνουμε με τη χρήση των γλυκαντικών ουσιών. Απαιτείται λοιπόν πειθαρχία στη διατροφή για να μπορέσει να αποδώσει η οποιαδήποτε προσπάθεια !

Πώς θα μπορέσω να έχω τα ταχύτερα και τα μεγαλύτερα αποτελέσματα ;

Τηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής ! Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, τακτική σωματική άσκηση και καλή ψυχολογία είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας όχι μόνο για ένα αξιοζήλευτο κορμί αλλά και για μια ευτυχισμένη ζωή !

Uncategorized , , , , , , , ,

Comments are closed.