Γεύματα για αδυνάτισμα με … avocado !

Κάποτε έλεγαν πως ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα … πλέον το μήλο παρέδωσε όμως τα σκήπτρα του στο avocado, που – όπως φαίνεται – ήρθε για να μείνει ! Όλοι πλέον οι ειδικοί της διατροφής συνιστούν την κατανάλωση του avocado άφοβα … αλλά δε είναι αυτό το πιο συγκλονιστικό !! Οι διατροφολόγοι και οι διαιτολόγοι, καθώς επίσης και οι ειδικοί της υγείας, συνιστούν την κατανάλωση αυτού του τόσο λιπαρού φρούτου ακόμα και σε υπέρβαρα άτομα, με στόχο την μείωση του σωματικού τους βάρους αλλά και τη μειώση των επιπέδων της χοληστερίνης τους.Gazpacho-With-Avocado-adinatisma-greece

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της American Heart Association (Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας), 45 υπέρβαρα άτομα έλαβαν μέρος σε ένα πείραμα όπου κλήθηκαν να ακολουθήσουν μία δίαιτα (ανάμεσα από 3 διαφορετικές δίαιτες) για διάστημα 5 εβδομάδων με σκοπό τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης τους .

  • Η 1η δίαιτα ήταν χαμηλότερη σε λιπαρά. Στη δίαιτα αυτή το 24% των συνολικών θερμίδων (που προέρχονται από κυρίως κορεσμένα λιπαρά) … και δεν περιελάμβαναν avocado σε αυτή.
  • Η 2η δίαιτα (επίσης χωρίς avocado) ήταν πιο μετρασμένη σε λιπαρά (με 34% περίπου των συνολικών θερμίδων να προέρχονται κυρίως από κορεσμένα λίπη).
  • Τέλος η 3η δίαιτα, ήταν εξίσου μετριασμένη σε λίπη (και αυτή στο 34% περίπου), μόνο που κάποια από τα κορεσμένα αυτά λίπη αντικαταστάθηκαν με 1 μετρίου μεγέθους ή 1/2 μεγάλο avocado ανά ημέρα.

Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό ! Η LDL γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη ήταν 13,5 mg / dL χαμηλότερη στα άτομα που ακολουθούσαν την 3η δίαιτα με το avocado σε αντίθεση με τα άτομα που ακολουθούσαν τις άλλες δύο δίαιτες που δεν περιελάμβαναν το avocado στη διατροφή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μείωση της κακής χοληστερόλης που παρατηρήθηκε στα άτομα αυτά λόγω της κατανάλωσης του avocado ήταν αρκετή για να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων !

Οι ερευνητές αποδίδουν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα στην περιεκτικότητα του avocado σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης – παράγοντας που συμβάλλει ως γνωστόν και στην παχυσαρκία και στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Σνακ υγιεινά & διαιτητικά με avocado (για το σπίτι ή για το γραφείο)

No 1 : Dressing από avocado σε δροσερή σαλάτα

Νο 2 : Σάλτσα avocado σε ζυμαρικά (ή σε μακαρόνια από κολοκυθάκι για λιγότερες θερμίδες)

Νο 3 : Σούπα gazpacho (κρύα σούπα ντομάτας με ψιλοκομμένα λχανικά) με avocado

Νο 4 : Πατατοσαλάτα με avocado

Νο 5 : Αυγά τηγανιτά με bacon και avocado

Νο 6 : Smoothie με μπανάνα, μέλι και avocado

Νο 7 : Vegan sandwich με νοτμάτα, μελιτζάνα κολοκύθι και avocado

Νο 8 : Σούπα ζεστή με κοτόπουλο, avocado και lime

No 9 : Βελουτέ σούπα με μπρόκολο, αρακά και avocado

Νο 10 : Αραβική πίτα με κοτόπουλο, λαχανικά και avocado

Οι ιδέες που σας δίνουμε είναι μόνο ενδεικτικά, αφού μπορείτε να ανακαλύψετε και τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις και τους δικούς σας αγαπημένους γευστικούς συνδυασμούς … ΜΕ AVOCADO !!!

Δίαιτες , , , ,

Comments are closed.