Οι θαυματουργές συμβουλές πριν τη έκθεση στον ήλιο …

Ο ήλιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, αλλά για να πάρουμε όλα τα ευεργετικά του στοιχεία χωρίς τις επιζήμιες συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης σε αυτόν … θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πολύ σημαντικά πράγματα !kalokairi-adinatisma-greece

Νο 1 : Υπόθεση “ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ”

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες και το αντηλιακό πρέπει να είναι μέσα σε κάθε βαλίτσα διακοπών. Ποιο όμως είναι το καταλληλότερο αντηλιακό για εμένα ; Με βάση ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγω το αντηλιακό μου ;

 • αντηλιακό προσώπου & αντηλιακό σώματος
 • αντηλιακό για την πόλη & αντηλιακό για μπάνιο
 • αντηλιακό για τον τύπο της επιδερμίδας μου (ξηρό, λιπαρό, μικτό ή για φυσιολογικό τύπο δέρματος)
 • αντηλιακό σε σπρέυ & αντηλιακό σε γαλάκτωμα
 • αντηλιακό με μεγάλο ή μικρό δείκτη προστασίας (SPF)
 • αντηλιακό με ενυδατικά συστατικά για την επιδερμίδα ή όχι

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αντηλιακού προϊόντος που επιλέγουμε προσαρμόζεται και η τιμή του. Δεν πρέπει λοιπόν να επιλέγουμε την αντηλιακή προστασία που παρέχουμε στην επιδερμίδα μας με βάση την τιμή … αλλά με βάση τις ανάγκες της !

Νο 2 : Επιδερμίδα ώριμη …

Μια ώριμη επιδερμίδα έχει μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας και περιποίησης από μια νεανική επιδερμίδα. Με την πάροδο των χρόνων, τα επίπεδα της μελανίνης μειώνονται κατά περίπου 20 % ανά δεκαετία, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να έχει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη εξωτερικής προστασίας !

Νο 3 : Σωστή ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν είναι απαραίτητη μόνο μετά την έκθεση στον ήλιο όπως πολύ εσφαλμένα νομίζουν οι περισσότεροι. Μπορεί η αγορά να πλημμυρίζει από προϊόντα ενυδάτωσης “after sun”, αλλά η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι επιβεβλημένη και πριν από την έκθεση στον ήλιο !

Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα (εξωτερικά με τα κατάλληλα προϊόντα και εσωτερικά με επαρκή κατανάλωση νερού), θωρακίζεται από ένα αόρατο πέπλο προστασίας που εμποδίζει την διείσδυση των επιβλαβών ακτίνων του ηλίου.

Νο 4 : Απολέπιση ;;;

Είναι σημαντικό να αποφεύγεται η χρήση απολεπιστικών προϊόντων πριν από την έκθεση στον ήλιο. Τα προϊόντα peeling ανοίγουν τους πόρους του δέρματος και το καθιστούν πιο εκτεθειμένο στην επιβλαβή λιακή ακτινοβολία. Πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες είναι εκξαιρετικά πιθανό να εμφανιστούν κατά την ηλιοθεραπεία μετά τη χρήση απολεπιστικών προϊόντων σε πρόσωπο ή σώμα !

Νο 5 : Συμπλήρωμα διατροφής για τον … ήλιο

Ένα κατάλληλο διατροφικό συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να προστατευθεί απο τον ήλιο, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα οφέλη από αυτόν ! Τα σκευάσματα αυτά υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία και περιέχουν :

 • βήτα – καροτένιο
 • λουτεΐνη
 • ζεαξανθίνη
 • λυκοπένιο
 • ασταξανθίνη

Ο ήλιος είναι ευλογία αρκεί να τον αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ! Χαρείτε λοιπόν στον ήλιο επενδύοντας στα κατάλληλα προϊόντα προστασίας και απολαύστε ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι !

Uncategorized , ,

Comments are closed.