Κάπως έτσι γίνεσαι κάθε μέρα και πιο δυστυχισμένος !

Η ευτυχία είναι μικρά καθημερινά πράγματα …

Πολλοί θεωρούν ότι η ευτυχία είναι μεγάλοι στόχοι που πρέπει να κατακτήσουν ! ΛΑΘΟΣ ! Η ευτυχία είναι πολλά και μικρά – μικρά πράγματα μέσα στην κάθε ημέρα που περνάει. Μικρές απλές συνήθειες που μπορούν να μας κάνουν να αλλάξουμε διάθεση, να δούμε μια πιο θετική και αισιόδοξη πλευρά της ζωής … να χαμογελάσουμε.distixia-adinatisma-greece

Ένα χαμόγελο μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πάντα ! Η μελαγχολία, η θλίψη, η απαισιοδοξία και η μεμψιμοιρία είναι συναισθήματα που τρέφονται από εμάς και ολοένα μεγαλώνουν. Με ένα όμως μόνο χαμόγελο μπορούν να φύγουν μακριά …

Μικρά πράγματα που “διώχνουν” μακριά την ευτυχία σου …

Νο 1 : Το αίσθημα του “ανικανοποίητου”

Μη ζεις την κάθε σου ημέρα με ένα μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου ! Βάλε μικρούς και εφικτούς στόχους και απόλαυσε την νίκη σου όταν τους επιτυγχάνεις ! Μια βόλτα στο ολάνθιστο πάρκο, ένα ποτό με τους φίλους σου, ένα ρομαντικό γεύμα με τον σύντροφό σου το σαββατόβραδο ή να αγοράσεις τα παπούτσια αυτά που εδώ και καιρό είχες βάλει στο μάτι και δεν στο επέτρεπαν τα οικονομικά σου. Μικρές νίκες που όμως μπορούν να σε γεμίσουν χαρά !

Νο 2 : Η γκρίνια που τα χαλάει όλα

Είναι άλλο να αντιδράς σε κάτι που δε σε ικανοποιεί, και άλλο να γκρινιάζεις συνεχώς και για τα πάντα ! Η γκρίνια γίνεται εύκολα συνήθεια και δυστυχώς φέρνει ολοένα και μεγαλύτερο αίσθημα δυστυχίας στο άτομο. Προσπάθησε να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην παραπονιέσαι με το παραμικρό. Μην χαραμίζεις τη ζωή σου εντοπίζοντας τα αρνητικά της καθημερινότητάς σου … αλλά ψάξε για τα θετικά !

Νο 3 : Η απουσία ενδιαφέροντος

Η απουσία διάθεσης και ενδιαφέροντος για οτιδήποτε μπορεί να κάνει τη ζωή σου μίζερη, βαρετή και ανιαρή … και να οδηγήσει εσένα στην κατάθλιψη και τη δυστυχία. Βρες πράγματα που σε ευχαριστούν να τα κάνεις, χόμπυ ή δραστηριότητες που σου δίνουν χαρά, και ένταξέ τα στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Και μόνο η αναμονή ενός πράγματος που αγαπάς, θα δώσει νόημα σε ολόκληρη την εβδομάδα σου !

Νο 4 : Οι καταχρήσεις που “δήθεν” γεμίζουν το κενό

Καμία κατάχρηση δεν είχε ποτέ καλή κατάληξη. Τα άτομα που αισθάνονται ένα κενό στη ζωή τους και την ψυχή τους, τείνουν να προσπαθούν να το γεμίσουν με άλλους τρόπους, όπως οι καταχρήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικά, χάπια, φαγητό). Η λύση δε βρίσκεται σε καμία κατάχρηση … που τελικά μόνο ακόμα περισσότερη δυστυχία θα σου φέρει. Το μυστικό της ευτυχίας είναι εκεί έξω (και υπάρχει για όλους!) και περιμένει να το βρεις !

Νο 5 : Η μοναξιά

Η μοναξιά είναι πάντα προάγγελος της κατάθλιψης και της δυστυχίας. Κανένα έμβιο ον δεν προορίζεται για να ζει μόνο του. Μην αφήνεις λοιπόν το χρόνο να κυλά άσκοπα. Βρες φίλους και ανθρώπους που αγαπάς και πέρνα μαζί τους όμορφα το χρόνο σου. Θα δεις πόσο απλά η ζωή σου θα αλλάξει ολοκληρωτικά …

Νο 6 : Η κακή & ανθυγιεινή διατροφή

Η κακή διατροφή δεν βλάπτει μόνο την υγεία και τη σιλουέτα σου, αλλά και την ψυχολογία σου. Φτιάχνοντας τη διατροφή σου θα είσαι γεμάτος ενέργεια, δύναμη και διάθεση για ζωή !

Uncategorized ,

Comments are closed.