Δίαιτα On-Off

Βασική γραμμή της Δίαιτας On-Off

Ο βασικός κανόνας που ακολουθείται για τη Δίαιτα On-Off είναι πως τη μία μέρα επιτρέπεται να τρώτε και την επόμενη όχι.on-off-diet-adinatisma-greece

Πώς δημιουργήθηκε η Δίαιτα On-Off

Η Δίαιτα On-Off βασίζει τη γέννησή της σε ένα αποδεδειγμένο και επιστημονικά βάσει ερευνών τεκμηριωμένο πόρισμα, πως η εφαρμογή δίαιτας χαμηλών θερμίδων  ευεργετεί τον χρήστη με αύξηση του προσδόκιμου ζωής του κατά περίπου 30%. Πατώντας σε αυτή τη σταθερά, ο Αμερικανός νευρολόγος Δρ. Mark Mattson (που διατελλούσε επικεφαλής του εργαστηρίου νευροεπιστημών του αμερικανικού γηριατρικού ινστιτούτου), μετά από μια σειρά ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα πως ακόμα και με παρακολούθηση μέρα παρά μέρα μιας τετοιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων, θα μπορούσαν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα, επιβραδύνοντας επιπλέον και την εξέλιξη των όποιων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων του εγκεφάλου, όπως η νόσος Πάρκινσον και η νόσος Αλτσχάιμερ, καθώς επίσης και βελτιώνοντας παραπλέυρως και τα ποσοστά σακχάρου και το λιπιδαιμικό προφιλ του χρήστη.

 Εφαρμογή της Δίαιτας On-Off

Όπως δηλώνει και το ίδιο το όνομα της δίαιτας, αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η ελευθερία να τρώτε ότι επιθυμείτε τη μια μέρα (On) και την επόμενη βάσει προγράμματος (Off).

Οι πρώτες 2 εβδομάδες της δίαιτας

Οι μέρες On : Τις ημέρες αυτές επιτρέπεται η κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού επιθυμείτε, χωρίς όμως να επιβαρύνεται ιδιαίτερα το στομάχι. Μια κανονική μερίδα φαγητού είναι αρκετή.

Οι μέρες Off : Τις ημέρες αυτές το όριο κατανάλωσης θερμίδων ημερησίως δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 500 θερμίδες. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν στο εμπόριο γεύματα και σνακ χαμηλών θερμίδων που διευκολύνουν τη διεξαγωγή τέτοιων ολιγοθερμιδικών διαιτών.

Μετά το διάστημα των 2 πρώτων εβδομάδων

Οι μέρες On : Μπορείτε όπως προαναφέρθηκε η κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού επιθυμείτε, αλλά θα ήταν ιδανικότερη η προτίμηση σε υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, και η αποφυγή κατανάλωσης λιπαρών τροφών.

Οι μέρες Off : Μπορείτε να συνεχίσετε τη δίαιτα με πρόσληψη 500 θερμίδων την ημέρα, ή να επιδιώξετε να προσλαμβάνετε το 35% της ποσότητας των θερμίδων που καταναλώνετε ημερησίως κατά τις μέρες On.

Σταθεροποίηση

Αφού κατακτήσετε το επιθυμητό βάρος, μπορείτε να συνεχίσετε τη δίαιτα αυτή σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς, τρώγοντας τις ημέρες Off φαγητό ποσότητας περίπου 50-60% των θερμίδων που καταναλώνατε ημερησίως κατά τις μέρες On.

 Βοηθητικά :

  • Καταναλώνετε πολύ νερό σε καθημερινή βάση.
  • Παράλληλα να ασκείστε.
  • Η σωματική άσκηση να είναι κατά προτίμηση τις ημέρες On που θα έχετε περισσότερη ενέργεια.
  • Να ελέγχετε το βάρος σας τακτικά, πριν το πρωινό σας.
Δίαιτες ,

Comments are closed.