Ανθυγιεινές συνήθειες πριν τον ύπνο … που σε παχαίνουν !!!

Διατροφικά λάθη ΚΑΙ πριν τον ύπνο !

Δεν είναι μόνο το πρωινό γεύμα, δεν είναι μόνο τα γεύματά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι μόνο όλα αυτά που τσιμπολογάς στο γραφείο ή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στην κουζίνα … υπάρχουν και άλλοι (όχι τόσο εμφανείς λόγοι) που όμως σε παχαίνουν !bed-time-adinatisma-greece

Είναι κάποιες μικρές σου συνήθειες πριν τον ύπνο, που μπορεί να μην τους δίνεις σημασία, αλλά όμως λειτουργούν εναντίον σου … και σου προσθέτουν κιλάκια ! Ακόμα και αν ολόκληρη την ημέρα προσέχεις και φροντίζεις ώστε να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και διαβίωσης, ωστόσο μικρές (αλλά όχι ασήμαντες) παρασπονδίες της νύχτας μπορεί να σου χαλάσουν ότι έχτισες ολόκληρη την ημέρα με τόσο κόπο. Δεν είναι κρίμα κάτι τέτοιο ;;;

ΚΑΚΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ : Ώρα να τις αλλάξεις !!!

Νο 1 ΣΥΝΗΘΕΙΑ : Ένα βραδινό ποτάκι πριν τον ύπνο …

Πολλές φορές γυρνάς από τη δουλειά σου το βράδυ μέσα στην ένταση, το στρες και τα νεύρα ! Η ημέρα στο γραφείο ήταν εξαντλητική, οι υποχρεώσεις ατελείωτες, το άγχος σε κατέκλυζε από παντού … και το αφεντικό σου απλά (για ακόμα μια φορά !!!) ξεπέρασε τον εαυτό σου σε κακία και προσβολές ! Μπαίνεις στο σπίτι σου και νιώθεις έτοιμος να εκραγείς. Κάνεις ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο αλλά και πάλι δεν καταφέρνεις να ηρεμήσεις ! Νιώθεις το κεφάλι σου έτοιμο να σπάσει. Κάθεσαι στον καναπέ και βάζεις ένα ποτό να χαλαρώσεις !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το ποτό σου προσθέτει θερμίδες που δεν είναι καθόλου ωφέλιμες για τον οργανισμό ! Προτίμησε να βάλεις ένα χλιαρό φλυτζάνι γάλα ή ένα αφέψημα χαμομηλιού ή βαλεριάνας. Θα σε ηρεμήσουν και θα σε βοηθήσουν να διώξεις την ένταση που νιώθεις … χωρίς όμως να φορτωθείς περιττές θερμίδες !

Νο 2 ΣΥΝΗΘΕΙΑ : Υπεκφυγές …

Το βράδυ, όντας κουρασμένοι από ολοκληρο το τρέξιμο της ημέρας, δε θέλετε να ασχοληθείτε με τίποτα … θέλετε απλά να τρέξετε να χωθείτε στο κρεβάτι σας. Ωστόσο, αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε και που μας το τονίζουν όλοι οι διατροφολόγοι ! Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Προετοίμασε από το βράδυ το πρόγραμμα φαγητού ολόκληρης της επόμενης ημέρας ! Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και ενδιάμεσα σνακ. Προετοίμασε τα σνακ που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά και μαγείρεψε το φαγητό για τα κυρίως γεύματά σου !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσεις το άσκοπο τσιμπολόγημα και θα παραμείνεις πιστός στο πλάνο σου ! Αν σε βοηθάει μπορείς να εφαρμόσεις και ένα εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο που θα σου προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα των γευμάτων σου μέσα στην εβδομάδα !

Νο 3 ΣΥΝΘΕΙΑ : Φαγητό & ύπνος

Συνηθίζεις να τρως το βραδινό σου γεύμα γυρνώντας από τη δουλειά και στη συνέχεια να πέφτεις απευθείας για ύπνο στο κρεβάτι ;;; Μέγα λάθος ! Το τελευταίο σου γεύμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τον ύπνο !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Προσπάθησε να διαμορφώσεις σωστά το πρόγραμμά σου και να κατανείμεις πιο σωστά το χρόνο σου ώστε να έχεις ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα μέσα στην ημέρα !

Uncategorized ,

Comments are closed.