Επιτραπέζιο αλάτι μολυσμένο με πλαστικό !

Ποιος φταίει ;

Είναι πάρα πολύ πιθανό, όλοι μας, να τρώμε ποσότητες πλαστικού μαζί με το αλάτι που χρησιμοποιούμε για την μαγειρική μας.alati-adinatisma-greece

Αυτό οφείλεται στην ευρεία εξάπλωση της μόλυνσης των θαλασσών με τόνους και τόνους πλαστικού ! Αιώνες συνεχούς μόλυνσης των θαλασσών με απορρίμματα δε θα μπορούσε παρά να έχει κάποια στιγμή και δραματικές συνέπειες προς τον άνθρωπο !

Επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν τη μόλυνση …

Πολλοί επιστήμονες ύστερα από διεξοδικές μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ζημιά που έχει επιφέρει ο άνθρωπος στο περιβάλλον είναι ανεπανόρθωτη … και μάλιστα του γυρνάει μπούμερανγκ !

(!!!) : Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μελέτες, διαπιστώθηκε πως πολλές μάρκες επιτραπέζιου αλατιού περιέχουν μικρά μικρά κομματάκια από πλαστικό … που τελικά καταναλώνεται από ενηλίκους και παιδιά !

Αυτό συμβαίνει επειδή το επιτραπέζιο αλάτι λαμβάνεται απευθείας από το θαλασσινό νερό με αποτέλεσμα να “κουβαλάει” μαζί του και κάθε μολυσματικό στοιχείο που υπάρχει σε αυτήν.

Ποια αλάτια παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα ;

Μολυσμένα βρέθηκαν μετά από έρευνες πολλές γνωστές μάρκες επιτραπέζιου αλατιού που πωλούνται στην Κίνα.

(!!!) : Σύμφωνα με επίσημες έρευνες του Shanghai’s East China Normal University, τα περισσότερα μολυσμένα με πλαστικό αλάτια, βρέθηκαν στην περιοχή της Shanghai !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μια σημαντική παρατήρηση των ερευνητών ήταν πως, όχι μόνο το δείγμα που λήφθηκε από τις θάλασσες, αλλά και αυτό από τα ποτάμια, τις λίμνες … ακόμα και από τα διάφορα πηγάδια, εμφάνισε σημαντικό ποσοστό μόλυνσης !

Είναι επικίνδυνη αυτή η συνεχής κατανάλωση μικροσκοπικών πλαστικών τεμαχίων ;

Φυσικά ! Πρόκειται για ένα ξένο σώμα που εισέρχεται στον οργανισμό … και μάλιστα συστηματικά !

(!!!) : Ωστόσο, το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της κατανάλωσης μολυσμένου αλατιού, είναι πως αυτά τα πλαστικά μικροτεμάχια απορροφούν και φέρουν πάρα πολλούς οργανικούς ρύπους.

Υπάρχει κίνδυνος και για ευρύτερες περιοχές ;

Σύμφωνα με τις έρευνες και τις επιστημονικές αναλύσεις των δειγμάτων, η μόλυνση περιορίζεται στα αλάτια της περιοχής της Κίνας και δεν επεκτείνεται και σε άλλους ωκεανούς (αν και θα μπορούσε να έχει επεκταθεί και σε ευρύτερη ζώνη).

Τι δηλώνει ο World Health Organization (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ;

(!!!) : Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του World Health Organization, ένας άνθρωπος καταναλώνει κάθε χρόνο περίπου 1000 μικροσωματίδια αλατιού !

Μια τέτοια ποσότητα, δεδομένης της ευρείας μόλυνσης που έχει υποστεί το αλάτι από πλαστικά σωματίδια, δεν γνωρίζουν ακόμα οι ειδικοί πόσο μεγάλη ζημιά θα μπορούσε να επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό και τι επιπτώσεις θα είχε αυτό ως προς την υγεία του ατόμου.

Όπως δηλώνουν οι ειδικοί που παρακολουθούν, μελετούν και αναλύουν το φαινόμενο αυτό, προς το παρόν οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από τις απαντήσεις που μπορούν να δώσουν με σιγουριά.

Υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ;

Η μόλυνση της θάλασσας φυσικά δεν έχει επηρεάσει μόνο το αλάτι της … αλλά έχει επεκταθεί και στους ζωντανούς οργανισμούς της. Με άλλα λόγια, τα ψάρια και τα θαλασσινά, δυστυχώς, έχουν υποστεί και αυτά μόλυνση … γεγονός που έχει επίσης αντίκτυπο στον άνθρωπο !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον μας, γιατί αυτό είναι το σπίτι μας και από αυτό ζούμε !

Uncategorized , ,

Comments are closed.