Ακράτεια : Σταμάτα να νιώθεις άσχημα !

Η ακράτεια είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Ωστόσο μπορεί να συναντήσουμε και νεότερης ηλικίας άτομα με ακράτεια, όπως :

  • μετά από εγχείρηση του προστάτη (για τους άνδρες)
  • κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης (για τις γυναίκες)akrateia-adinatisma-greece

Δεν χρειάζεται όμως ούτε να αγχώνεστε αλλά ούτε και να αισθάνεστε αμήχανα γι’αυτό που σας συμβαίνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό γιατρό που θα σας δώσει λύση στο πρόβλημά σας.

Η ακράτεια είναι ένα πολύ άβολο σύμπτωμα του οργανισμού και σίγουρα επηρεάζει την ψυχολογία του ατόμου που πάσχει από αυτό. Πλέον υπάρχουν όμως τρόποι να αντιμετωπισθεί κατά ένα βαθμό και το ίδιο το σύμπτωμα αλλά και η ανασφάλεια που αυτό σας προκαλεί !

Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσετε πως δεν είστε οι μοναδικοί ! Αντιθέτως, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη που πάσχουν από την ίδια ακριβώς κατάσταση, και που υποφέρουν ακριβώς από την ίδια ντροπή με εσάς !

Υπάρχει λύση για την ακράτεια ;

Προσφέρονται πολλές διαφορετικές λύσεις ώστε να μπορέσετε να απαλλαγείτε από το άγχος που σας πλημμυρίζει και να μπορέσετε να χαρείτε την καθημερινότητά σας σαν όλα τα φυσιολογικά άτομα !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ένας ειδικός γιατρός μπορεί να σας πληροφορήσει σχετικά με όλες τις μεθόδους (ιατρικές και μη) που μπορείτε να ακολουθήσετε, να σας χορηγήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή που θα βοηθήσει στην αποτελεσματική μείωση του προβλήματος, καθώς επίσης και ειδικές ασκήσεις και τρικ που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συμβουλές και έξυπνες λύσεις

Νο 1 : Ειδικές πάνες – βρακάκια

Οι πάνες που κυκλοφορούν πλέον στο εμπόριο για την ακράτεια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτές που βρίσκαμε στο παρελθόν. Είναι πολύ πιο ευχάριστες στην υφή και φυσικά πολύ πιο διακριτικές, ώστε να σας δίνουν τη σιγουριά και ταυτόχρονα να μην σας κάνουν να ντρέπεστε.

Νο 2 : Εσώρουχα για μια χρήση μόνο

Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον και ειδικά εσώρουχα μιας χρήσης που έχουν την λογική της πάνας, αλλά είναι πολύ πιο διακριτικά. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε εύκολα από τα σουπερμάρκετ.

Νο 3 : Ασκήσεις της πυέλου

Ο γιατρός σας μπορεί να σας υποδείξει κάποιες ειδικές ασκήσεις να τις εφαρμόζετε στην πύελό σας. Οι ασκήσεις αυτές είναι οι γνωστές ασκήσεις Kegel που βοηθούν ώστε να αποκτήσετε έναν αποτελεσματικότερο έλεγχο της ουρήθρας αλλά και της ουροδόχου κύστης σας. Οι ασκήσεις αυτές είναι πάρα πολύ απλές και μπορείτε να τις εφαρμόζετε ακόμα και την ώρα της δουλειάς σας στο γραφείο.

Νο 4 : Λιγότερα αναψυκτικά και ροφήματα

Πίνοντας λιγότερα αναψυκτικά και ροφήματα θα μειώσετε σημαντικά την παραγωγή ούρων από τον οργανισμό σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πρέπει όμως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να πίνετε από περίπου 2 λίτρα νερό την κάθε ημέρα !

Νο 5 : Αδυνάτισμα

μειώστε το σωματικό σας βάρος και περιορίστε το πρόβλημα της ακράτειας. Όπως αποδεικνύεται από επιστημονικές μελέτες, τα άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος, παρουσιάζουν μεγαλύτερο πρόβλημα ακράτειας λόγω της πίεσης που δέχεται η κύστη τους από το στομάχι.

Γενικά Άρθρα , , , ,

Comments are closed.