Νιώθεις το άγχος να σε καταβάλλει; … Αντέδρασε !

Άγχος & κρίσεις πανικού !

Είσαι στο γραφείο και δεν έχεις άδεια για διακοπές ; Πήζεις στη δουλειά και νιώθεις πως έχεις φτάσει στα όριά σου ; Νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν και το άγχος να σε κατακυριεύει ;volta-sti-thalassa-adinatisma-greece

Δεν είσαι ο μόνος ! Όσο οι καιροί δυσκολεύουν και οι υποχρεώσεις ολοένα και αυξάνουν, τα κρούσματα της παγκόσμιας αυτής κρίσης όλο και πληθαίνουν ! Το άγχος γίνεται καθημερινό φαινόμενο που σιγά – σιγά και μεθοδικά “κατατρώει” τις δυνάμεις σου και σε κάνει ένα άβουλο, ανύμπορο και χωρίς διάθεση άτομο.

Οι κρίσεις πανικού, φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στις μέρες μας, είναι η ζωντανή απόδειξη πως το άγχος έχει φτάσει να ορίζει τις ζωές μας ! Υπάρχει όμως λύση ;;;

Νίκησε το άγχος & κέρδισε πίσω τη ζωή σου !

Το άγχος δεν συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την επαγγελματική κατάσταση, αλλά με οτιδήποτε αφορά στη ζωή του ατόμου που μπορεί (φανερά ή και ανεπαίσθητα) να την επηρεάζει και να του δημιουργεί έντονο στρες ! Μάλιστα, είναι γεγονός πως το άγχος δεν εκδηλώνεται πάντοτε άμεσα, αλλά μερικές φορές εκδηλώνεται έμμεσα με προβολές στο σώμα του ατόμου (οι λεγόμενες ψυχοσωματικές καταστάσεις).

Το να καταπολεμήσει κανείς όλους αυτούς τους παράγοντες που του προκαλούν αναταραχή δεν είναι πάντοτε εύκολο, με αποτέλεσμα να αφήνεται τελικά και να παραδίνεται στα άγχη του !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Με μικρά τρικ και λίγη προσπάθεια μπορούμε να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να απωθούμε το άγχος από τη ζωή μας !

Μικρά τρικ για να διώξεις το άγχος μια για πάντα !

Νο 1 τρικ : Εισπνοή … και μετά εκπνοή !!!

Η σωστή αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των αγχωτικών σκέψεων που προκαλούν το αίσθημα πανικού ! Συγκέντρωσε την σκέψη σου στην αναπνοή και στην εκπνοή σου, που πρέπει να είναι αργές και βαθιές !

Μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένες και πολύ δημοφιλείς τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης, χαλάρωσης και αναπνοής (όπως αυτές της yoga), που μπορούν να να σε εκπαιδεύσουν να αναπνέεις σωστά, να συγκεντρώνεσαι και να ελέγχεις το σώμα σου πιο αποτελεσματικά !

Νο 2 τρικ : Βγες για μια βόλτα !

Το περπάτημα είναι από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές μεθόδους χαλάρωσης και αποβολής του στρες ! Δεν είναι τυχαίο, που στις ταινίες πάντα βλέπουμε τον ένα σε ένα ζευγάρι (μετά από κάποιον καυγά) να κλείνει δυνατά την πόρτα και να φε’υγει να πάει έναν περίπατο στη γειτονιά ! Το περπάτημα βοηθάει στο να βάλεις σε μια τάξη τις σκέψεις σου και να αδειάσεις το μυαλό σου από όλες τις βασανιστικές σκέψεις !

Νο 3 τρικ : Αερόμπικ … και τέρμα μουσική !

Βάλε την αγαπημένη σου δυναμική μουσική στο τέρμα και ασκήσου έντονα ! Το αερόμπικ είναι μια πολύ δυναμική άσκηση που θα βάλει το σώμα σου σε έντονη προσπάθεια και θα επιβληθεί στο θολωμένο από τα άγχη πνεύμα σου ! Μετά από μια τόσο δυναμική άσκηση και μια τόσο έντονη εκτόνωση … όλα θα σου φαίνονται πιο απλά !

Νο 4 τρικ : Μια βόλτα στη θάλασσα !

Η θέα των γαλήνιων και επαναλαμβανόμενων κινήσεων του νερού μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του άγχους ! Το υγρό είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο που σύμφωνα με το Fengh – Shui μπορεί να βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία της ενέργειας σε έναν χώρο. Δεν είναι τυχαίο που μικρά ενυδρεία, συντριβανάκια ή άλλες κατασκευές με κινούμενο ή τρεχούμενο νερό προτείνονται για την διακόσμηση ενός χώρου ώστε να επιτευχθεί η καλή ροή του Chi

Uncategorized , , , , , , , ,

Comments are closed.