7 λανθασμένες συνήθειες που εφαρμόζεις μετά το φαγητό… !!!

Με την ολοκλήρωση του γεύματός σου ο οργανισμός μεταφέρει το κατάλληλο σήμα στον εγκέφαλο για να δρομολογήσει την διαδικασία της πέψης. Μήπως κάνεις κάποια μικρά λάθη τα οποία τον δυσκολεύουν… ;;;

  • Τρως φρούτο.

Καλό θα ήταν να αποφύγεις την κατανάλωση κάποιου φρούτου μετά το φαγητό. Αν και αποτελούν ιδιαιτέρως εύπεπτη τροφή, η ανάμειξή τους με ένα κάπως βαρύ γεύμα θα παρατείνει αρκετά την διαδικασία της πέψης ενώ τα σάκχαρά τους θα προκαλέσουν ζυμώσεις στο γαστρεντερικό σύστημα.

  • Πίνεις τσάι.

Το τσάι ως όξινο ρόφημα, δυσκολεύει κατά πολύ την πέψη και ιδιαιτέρως των πρωτεϊνών. Προσπάθησε λοιπόν να περάσει μια ώρα πριν το καταναλώσεις.unzip-pants-adinatisma-greece

  • Ξεκουμπώνεις το παντελόνι σου!

Είναι κίνηση την οποία συνηθίζουμε συχνά προκειμένου να αισθανθούμε πιο άνετα. Μ’ αυτό τον τρόπο όμως έχε υπ’ όψιν σου ότι είναι πιο πιθανό να παρατείνεις το γεύμα σου παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχεις χορτάσει.

  • Ανάβεις τσιγάρο.

Το ήξερες ότι το να καπνίσεις ένα τσιγάρο μετά το φαγητό ισοδυναμεί με το να καπνίσεις 10 τσιγάρα στην σειρά; Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι ο καπνός βοηθά στην χώνεψη αλλά στην πραγματικότητα σχετίζεται με διάφορα προβλήματα του στομάχου αλλά και το λεγόμενο ‘’ σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου’’.

  • Κάνεις μπάνιο.

Μετά το φαγητό ο οργανισμός τείνει να συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα αίματος στο στομάχι προκειμένου να επιτελέσει την διαδικασία της πέψης, όταν όμως κάνουμε μπάνιο μεγάλη ποσότητα αίματος συγκεντρώνεται στα πόδια και στα χέρια εμποδίζοντάς τον να την ολοκληρώσει.

( !!! ) : Προτίμησε να φας το γλυκό σου μετά το φαγητό. Έτσι και θα καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα –αφού θα είσαι χορτασμένος απ’ το φαγητό- αλλά και θα συντελέσεις στο να μην μετατρέψει ο οργανισμός σου το γλυκό σε λίπος, όπως συμβαίνει όταν επιλέγεις να το καταναλώσεις σκέτο.

  • Βγαίνεις για περίπατο.

Το περπάτημα δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση μετά το φαγητό καθώς αυξάνει τις πιθανότητες δυσπεψίας και παλινδρόμησης στους περισσότερους ανθρώπους. Η κατάλληλη στιγμή για να τον πραγματοποιήσεις είναι μισή ώρα μετά .

  • Πέφτεις για ύπνο.

Με τον ύπνο είναι γνωστό πως επιβραδύνονται σχεδόν όλες οι λειτουργίες του οργανισμού ανάμεσα σ’ αυτές και η πέψη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να παραταθεί η ώρα της χώνεψης, να επηρεαστεί αρνητικά ο ύπνος σου και ίσως να εμφανίσει δυσλειτουργίες το γαστρεντερικό σου σύστημα.

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.