5 συνήθειες την καθημερινότητάς σου που σε… παχαίνουν !!!

Έχεις σκεφτεί ότι μικρές καθημερινές συνήθειές σου μπορεί να στέκονται εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και το επιθυμητό σου βάρος; Άλλαξε τες και χάσε τα περιττά κιλά που σε βαραίνουν χωρίς να χρειαστεί να μπεις σε διαδικασία εφαρμογής κάποιας δίαιτας… !!!drinks-adinatisma-greece

Βγαίνεις για ποτό αφού σχολάσεις απ’ την δουλειά

Αποτελεί μια απ’ τις πιο ‘’επιβαρυντικές’’ συνήθειες για την σιλουέτα σου αφού εκτός απ’ τις πολλές θερμίδες που περιέχουν τα αλκοολούχα ποτά οδηγεί και στην έκκριση της λεγόμενης γλυκερίνης, η οποία είναι ορμόνη που ρυθμίζει την πείνα με αποτέλεσμα να σε κάνει πιο επιρρεπή στις λιπαρές και παχυντικές τροφές που συνήθως σερβίρονται με το ποτό σου!

Δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες

Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετές για τον οργανισμό μας ώρες αισθανόμαστε αφενός κουρασμένοι και αφετέρου πεινασμένοι, συμπέρασμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί επιστήμονες μετά από έρευνες. Αυτό εξηγείται απ’ το γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου ενισχύει την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών που σχετίζονται με την πείνα αλλά επηρεάζει και μέρος του εγκεφάλου το οποίο μας κάνει λιγότερο εγκρατείς σε ατυχείς για την διατροφή μας επιλογές!

Χαζεύεις πολλές ώρες στην τηλεόραση

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης τείνει να μας αυξάνει την όρεξη και μάλιστα πολύ περισσότερο για τροφές αυξημένων θερμίδων. Επίσης, όταν πραγματοποιούμε τις δύο αυτές δραστηριότητες ταυτόχρονα συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερη ποσότητα φαγητού εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι ο εγκέφαλος μας αποσπάται με αποτέλεσμα να αργεί να δεχτεί το μήνυμα κορεσμού και κατ’ επέκταση να αισθανθούμε χορτάτοι.

Κανονίζεις έξοδο για φαγητό αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα

Κάθε επίσκεψή μας σε εστιατόριο μας φορτώνει περίπου με 200 θερμίδες επιπλέον σε σχέση με αυτές που θα λαμβάναμε τρώγοντας στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει διότι οι μερίδες που σερβίρονται στα εστιατόρια είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες που βάζουμε οι ίδιοι στο πιάτο μας και φυσικά πολύ πιο πλούσιες σε θερμίδες και λιπαρά. Περίπου 3 λοιπόν έξοδοι την εβδομάδα ερμηνεύονται ως 600 παραπάνω θερμίδες στο συγκεκριμένο διάστημα και σε 31.200 το χρόνο!

( !!! ) : Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που επιθυμούν απλώς να χάσουν λίγα κιλά προκειμένου να κατακτήσουν το ιδανικό βάρος, ίσως να μην χρειάζεται να προβείς σε δραστικές λύσεις όπως αυστηρή διατροφή και έντονη άσκηση, αλλά απλώς να θέσεις σε έλεγχο κάποιες απλές και καθημερινές συνήθειές σου!!!

Τρως και παράλληλα κάνεις κι άλλες δραστηριότητες

Το τσιμπολόγημα με παράλληλες δραστηριότητες όπως συνομιλία στο τηλέφωνο, τσεκάρισμα e-mail ή οτιδήποτε άλλο αποτελεί έναν πανεύκολο τρόπο να φορτωθείς κιλά. Η απουσία συγκέντρωσης στο φαγητό οδηγεί σύμφωνα με έρευνα σε ως και 100% μεγαλύτερη κατανάλωση ποσότητας!

Γενικά Άρθρα ,

Comments are closed.