5 μέρες διατροφής – Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

Είναι δίαιτα ; … ή μήπως είναι η συνταγή της επιτυχίας ;;;

Είναι γεγονός πως οι αυξομειώσεις των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα είναι η αιτία για πολλές γαστριμαργικές κραιπάλες, για βουλιμικά επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή ακόμα και για συνεχή ανάγκη κατανάλωσης είτε γλυκών είτε υδατανθράκων ! … και φυσικά όλα αυτά ΑΥΞΑΝΟΥΝ το σωματικό βάρος και ΜΕΙΩΝΟΥΝ την αυτοπεποίθηση.5-day-diet

Η δίαιτα αυτή είναι ένα εβδομαδιαίο πλάνο που προτείνει κατανάλωση μειωμένων θερμίδων για τις 5 ημέρες της εβδομάδας και εν συνεχεία ένα πιο ελαστικό πρόγραμμα (κατανάλωση μέτριων θερμίδων) για τις υπόλοιπες 2 ημέρες της εβδομάδας.

Συνηθέστερη είναι η εφαρμογή των 5 πιο αυστηρών ημερών του προγράμματος από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το πιο ευέλικτο διατροφικό πλάνο.

Σημείωση : Αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδείκνυται και για τα άτομα εκείνα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πιστά τα πολύ αυστηρά διαιτητικά προγράμματα με τις πολλές απαγορεύσεις και τους πάρα πολλούς κανόνες !!!

Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για την δίαιτα αυτή ;

Το πρόγραμμα των 5 ημερών είναι αρκετά απλό και αρκετά εύκολο στην εφαρμογή του,και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για όλους όσους επιθυμούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος και δυσκολεύονται με τις δίαιτες και τα εξαντλητικά προγράμματα άσκησης.

Το πρόγραμμα των 5 ημερών διέπεται από μερικούς (εξαιρετικά απλούς !) κανόνες και παρέχει ορατά αποτελέσματα.

Οι κανόνες της δίαιτας για τις 5 ημέρες της εβδομάδας

Κανόνας Νο 1 : Η συγκεκριμένη δίαιτα δεν προστάζει εξαντλητική διατροφή, αντιθέτως συνιστά κατανάλωση minimum 1200 θερμίδων (για τις γυναίκες) και 1500 θερμίδων (για τους άνδρες). Για ακριβή αριθμό θερμίδων υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές που το υπολογίζουν ανάλογα με το φύλο, το βάρος και το ύψος του ατόμου.

Κανόνας Νο 2 : Επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο άπαχου κρέατος.

Κανόνας Νο 3 : Επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο καλών λιπαρών.

Κανόνας Νο 4 : Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση γλυκών, σακχάρων και υδατανθράκω.

Κανόνας Νο 5 : Επιτρέπεται μόνο η περιορισμένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και μάλιστα χαμηλών σε λιπαρά.

Κανόνας Νο 6 : Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση των τηγανητών.

Οι κανόνες της δίαιτας για τις 2 ημέρες της εβδομάδας

Οι δύο αυτές ημέρες της εβδομάδας (συνήθως Σάββατο και Κυριακή) που ορίζονται ως οι ημέρες free του προγράμματος, δεν διέπονται από ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ !!!

Όλες οι τροφές επιτρέπονται, αρκεί μόνο το σύνολο των γευμάτων της κάθε ημέρας να μην υπερβαίνει σε θερμίδες το όριο των θερμίδων που απαιτούνται από τον οργανισμό για τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Συμπέρασμα : Με τη δίαιτα αυτή τονώνεται ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού και παράλληλα ρυθμίζονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι, το άτομο δεν νιώθει αίσθημα πείνας και δεν οδηγείται σε θερμιδικές κραιπάλες, με αποτέλεσμα να κατορθώνει εύκολα και χωρίς να καταπιέζεται (αφού του παρέχονται 2 ημέρες διατροφικής ελευθερίας) να μειώσει το σωματικό του βάρος και να κάψει λίπος.

Αδυνάτισμα, Δίαιτες ,

Comments are closed.