4 απλά βήματα και λέμε αντίο στο λίπος

Όλοι έχουμε ακολουθήσει κατά καιρούς εξαντλητικά διαιτητικά προγράμματα για να χάσουμε μερικά κιλά που μας ταλαιπωρούν και να διώξουμε το λίπος που χαλάει την εικόνα μας. για ένα όμορφο κορμί όμως δε χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος, γνώση και πειθαρχία.

Γνωρίζοντας κάποια απλά βήματα και εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητά μας, θα καταφέρουμε να χαιρετίσουμε οριστικά τα αντιαισθητικά παχάκια και τα παραπανίσια κιλά που μας ρίχνουν την ψυχολογία, και δε θαχρειαστεί να ξανααγχωθούμε για αυτά.

 Που εμφανίζεται συνήθως το λίπος

Τα πιο συνηθισμένα μέρη στα οποία πάει και συσσωρεύεται το λίπος είναι η κοιλιά, η μέση (το λεγόμενο σωσίβιο), τα μπράτσα, οι γλουτοί και οι μηροί.

Στους άνδρες η αύξηση του βάρους επικεντρώνεται κυρίως στο επάνω μέρος του σώματος με έμφαση στην κοιλιακή χώρα, ενώ στις γυναίκες το λίπος αποθηκεύεται κυρίως στο κάτω μέρος του κορμιού τους, και ιδιαίτερα στους μηρούς και τους γλουτούς.

Για να αποφύγουμε λοιπόν τη συνεχή συσσώρευση λίπους στα διάφορα σημεία του σώματός μας μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτά τα 4 πολύ απλά βήματα και να πούμε επιτέλους αντίο στο λίπος.

  • 1ο βήμα

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί, η τακτική κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης  κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, βοηθάει στην συσσώρευση μικρότερης ποσότητας σπλαχνικού λίπους, σε σχέση με όσους δεν περιελάμβαναν τα δημητριακά ολικής άλεσης στη διατροφή τους. Οι άνθρωποι που μετείχαν στην έρευνα είχαν όλοι διαφορετικές διατροφικές συνήθειες μεταξύ τους. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση τα δημητριακά να είναι ολικής άλεσης και μόνο.

  • 2ο βήμα

Όπως γνωρίζουμε, οποιονδήποτε τρόπο και να επιλέξουμε για να χάσουμε βάρος, είτε αυτός είναι κάποια δίαιτα, είτε είναι κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, είτε ακόμα και μια χειρουργική επέμβαση, για την απώλεια κιλών αλλά και τη διατήρηση του σωματικού μας βάρους ύστερα από τη δίαιτα, επιβάλλεται κάποιας μορφής τακτική σωματική άσκηση. Η αεροβική άσκηση είναι η ιδανική μορφή σωματικής δραστηριότητας κατά του λίπους. Το ποδήλατο, το τρέξιμο, το κολύμπι είναι ασκήσεις που θα μειώσουν το σωματικό λίπος και θα  βοηθήσουν στην γρήγορη,δραστική αλλά και αποτελεσματική απώλεια βάρους. Μετά από την απώλεια των ανεπιθύμητων κιλών και του αποθηκευμένου λίπους, μπορεί κανείς  να προχωρήσει και σε ασκήσεις γράμμωσης.

  • 3ο βήμα

Σημαντικό παράγοντα στη ζωή του ανθρώπου και στη σωστή λειτουργία του οργανισμού του παίζει και ο ύπνος. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε πως όσοι κοιμούνται 7 με 8 ώρες το βράδυ παρουσιάζουν λιγότερο σπλαχνικό λίπος αλλά και γενικότερα αποθηκευμένο στο σώμα λίπος από αυτούς που κοιμούνται λιγότερες.

  • 4ο βήμα

Μπαίνοντας στη διαδικασία του αδυνατίσματος και της απώλειας κιλών και πόντων, το πρώτο πράγμα που αποκλείουμε από τη διατροφή μας είναι η ζάχαρη, την οποία φροντίζουμε να αντικαταστήσουμε με κάποιο υποκατάστατο όπως η φρουκτόζη. Η φρουκτόζη όμως και η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά, αφού συσσωρεύει το λίπος και μάλιστα κυρίως γύρω από την κοιλιακή χώρα. Είναι λοιπόν προτιμότερη η ελεγχόμενη κατανάλωση ζάχαρης παρά η αλόγιστη κατανάλωση φρουκτόζης.

Αδυνάτισμα

Comments are closed.