Χτυπάει «καμπανάκι» για την καρδιά μου ;;;

Το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα καρδιακό επισόδιο, μια καρδιακή προσβολή, λίγο – πολύ  όλοι το γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα σημάδια που προηγοήθηκαν και που δεν τους δώσαμε την απαιτούμενη σημασία. Αν λοιπόν γνωρίζαμε και αναγνωρίζαμε αυτά τα «καμπανάκια» που μας χτύπαγε ο οργανισμός μας, τότε ίσως και να προλαβαίναμε το καρδιακό επεισόδιο.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε τα σημάδια που μας δίνει ο οργανισμός μας για να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά μας ;καρδιακά προβλήματα

Οι λόγοι που θα πρέπει να σε ανησυχούν :

  • Η στυτική δυσλειτουργία

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών που παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία εμφάνισε καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ το 100 % αυτών των ατόμων με στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να θεωρούνται εν δυνάμει άτομα που θα εμφανίσουν καρδιακό νόσημα.

Αντίστοιχα στις γυναίκες ισχύει το αντίστοιχο όταν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία στην διέγερση καθώς και στο να φτάσουν σε οργασμό.

Αυτό οφείλεται στη στένωση που υπόκεινται οι αρτηρίες και που δυσκολεύει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει και έλλειψη οξυγόνου δημιουργώντας ένα αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας, μειώνοντας έτσι και τη λίμπιντο.

  • Τα ούλα που αιμορραγούν

Τα ούλα που συνεχώς ματώνουν και παρουσιάζουν πληγές, εκτός από ένδειξη κάποιας περιοδοντικής νόσου, αποτελούν σε μερικές περιπτώσεις και ένδειξη καρδιαγγειακής νόσου.

Δεν έχει διαπιστωθεί με ποιον ακριβώς τρόπο συνδέονται η καρδιά με τα ούλα, αλλά θεωρείται ότι θα μπορούσε να οφείλεται η σχέση τους αυτή στην κοινή αντίδραση του οργανισμού σε κάποια φλεγμονή που παρουσιάζει μεγάλη διάρκεια.

  • Το έντονο πρήξιμο των άκρων

Τα πρησμένα άκρα αποτελούν ένα σχεδόν σίγουρο σημάδι στεφανιαίας νόσου ή καρδιακής ανεπάρκειας.

Αυτό οφείλεται κυρίως σε κατακράτηση υγρών που προκαλείται από την κακή λειτουργία της καρδιάς που αδυνατεί να μεταφέρει όλα τα απόβλητα μακριά από τους ιστούς. Έτσι εμφανίζονται οιδήματα στα άκρα που η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο περιορισμένη.

  • Η στηθάγχη

Η στηθάγχη, δηλαδή ο έντονος και βαθύς πόνος στην περιοχή του στήθους που παρουσιάζεται ως ένα έντονο βάρος στο στήθος, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (ένας εκ των οποίων και κάποια καρδιακή νόσος) αλλά και να μπερδευτεί εύκολα με άλλους παρόμοιους πόνους.

Αυτό προκαλείται από την πλάκα που συσσωρεύεται στις αρτηρίες και δυσκολεύει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια αίσθηση πίεσης.

  • Το ροχαλητό

Το πολύ δυνατό ροχαλητό μπορεί να αποτελεί επίσης προειδοποίηση για ένα καρδιακό πρόβλημα. Η αδυναμία αναπνοής κατά τον ύπνο είναι χαρακτηριστικό σημάδι που συνδέεται με όλα τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, η υπνική άπνοια, η διακοπή δηλαδή για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποτελεί προάγγελο της καρδιακής προσβολής.

Αυτό συμβαίνει επειδή με την ύπνική άπνοια και το δυνατό ροχαλητό  μειώνεται η λήψη οξυγόνου και κατ’επέκταση και το οξυγόνο του αίματος που εν συνεχεία τροφοδοτεί την καρδιά ώστε να λειτουργεί σωστά.

  • Η αρρυθμία

Η αρρυθμία είναι ένα ακόμα σοβαρό δείγμα ότι ίσως πάσχουμε από κάποια καρδιακή πάθηση. Αυτή εμφανίζεται είτε με πολύ ταχύ ρυθμό, είτε χάνοντας κάποιους χτύπους, είτε ακόμα χτυπώντας πολύ δυνατά.

Μάλιστα συνήθως η καρδιακή αρρυθμία συνεπάγεται στεφανιαία νόσο.

Συμβουλή : Αν εμφανίζετε ένα από τα προηγούμενα συμπτώματα, αλλά πολύ περισσότερο αν εμφανίζετε δύο ή και περισσότερα, τότε απευθυνθείτε επειγόντως στον γιατρό σας.

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.