Χειρουργικές επεμβάσεις για αδυνάτισμα

Η κακή διατροφή, οι πολλές υποχρεώσεις που μας στερούν την πολυτέλεια του χρόνου για τακτικά γεύματα, η έντονη καθιστική ζωή που ακολουθούμε, καθώς και η παντελής έλλειψη σωματικής άσκησης, μας οδηγούν σε σταδιακή αύξηση του σωματικού μας βάρους και του αποθηκευμένου στο σώμα λίπους. Το υψηλό σωματικό βάρος, εκτός από λόγους αισθητικής, δημιουργεί πολλά ακόμα προβλήματα, τόσο στην ψυχολογία του υπέρβαρου ή παχύσαρκου ανθρώπου, όσο περισσότερο στην υγεία του. Το αυξημένο σωματικό λίπος λειτουργεί καταλυτικά για ένα σωρό ασθένειες.

Όταν οι δίαιτες και οι διατροφές δεν μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω έντονου και επίμονου προβλήματος, η επιστήμη έρχεται να δώσει τη λύση με διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις που στοχεύουν στην «προβληματική» περιοχή για άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα. Ο λόγος που πολλοί υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνθρωποι οδηγούνται στην επιλογή της χειρουργικής επέμβασης είναι κυρίως η αδυναμία να ακολουθήσουν πιστά κάποια δίαιτα και να ελέγξουν την όρεξή τους.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις για απώλεια βάρους ποικίλλουν ανάλογα  με το μέγεθος και τη φύση  του προβλήματος και την φυσιολογία και τις ανάγκες του ασθενούς. Ενδεικτικά, οι άνθρωποι με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο του 35 με 40 είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας λόγω πάχους και χρειάζονται βοήθεια.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας χωρίζονται σε τρεις βασικούς τύπους :

  • Ο γαστρικός δακτύλιος

Ο γαστρικός δακτύλιος τοποθετείται σε τουλάχιστον κατά 50 κιλά υπέρβαρα άτομα, και αποτελεί μόνιμη τοποθέτηση. Πρόκειται για μια φουσκωτή ζώνη από σιλικόνη που τοποθετείται στο άνω μέρος του στομάχου δημιουργώντας έτσι ένα μικρότερο χώρο στο στομάχι, με σκοπό τον πιο γρήγορο κορεσμό και την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας τροφής.

Παρενέργειες :

Εμετός, ναυτία, πόνος στην περιοχή της κοιλιάς, καούρα, και μερικές φορές μετακίνηση της ζώνης σιλικόνης με αποτέλεσμα την μεγέθυνση και πάλι του στομάχου.

  • By Pass ή γαστρική παράκαμψη

Η γαστρική παράκαμψη ή γαστρικό By Pass, είναι μια επέμβαση, κατά την οποία συρράπτεται το στομάχι δημιουργώντας έτσι ένα μικρότερο χώρο και κατόπιν συνδέεται με τα μέσα του εντέρου, αποκόπτοντας το μέρος εκείνο του εντέρου στο οποίο γίνεται η απορρόφηση των θερμίδων από τα συστατικά των τροφών. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται τόσο η ποσότητα που καταναλώνεται λόγω σμόκρυνσης του στομάχου, όσο και οι θερμίδες που απορροφώνται από τον οργανισμό λόγω παράκαμψηςτου σημείου εκείνου του εντέρου.

Παρενέργειες :

Σύνδρομο Dumping, αδυναμία, απώλεια αισθήσεων, ναυτία, διάρροια, πέτρες στη χολή, έντονη εφίδρωση, διαφόρων μορφών λοιμώξεις και διατροφική ανεπάρκεια.

  • Αφαίρεση του γαστρικού θόλου

Κατά την επέμβαση αφαίρεσης γαστρικού θόλου, αφαιρείται τμήμα του στομάχου με σκοπό την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας τροφής και πρόσληψη λιγότερων θερμίδων, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η παραγωγή της γκρελίνης, που είναι μια ορμόνη υπεύθυνη για την αύξηση της όρεξης.

Παρενέργειες :

Επικίνδυνη διαδικασία, διατροφικές ελλείψεις.

Παράγοντες που απαγορεύουν την χειρουργική επέμβαση :

  • Σοβαρά προβλήματα υγείας
  • Κατάχρηση ουσιών (αλκοόλ, χαπιών, ναρκωτικών ουσιών)
  • Πολύχρονο και συστηματικό κάπνισμα
  • Σοβαρά ψυχικά νοσήματα και διαταραχές

Ένας πιο ήπιος και  σύγχρονος τρόπος για αδυνάτισμα είναι τα φυτικά προϊόντα αδυνατίσματος. (χάπια αδυνατίσματος , λιποδιαλύτες, δεσμευτές λίπους)

Αυτά τα προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά σας κιλά με ασφάλεια , χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις και τα επακόλουθα τους.

Μπορείτε να δέιτε τα καλύτερα προϊόντα αδυνατίσματος που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά στην ιστοσελίδα slimmingpills.gr.

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε σε αυτή την σελίδα

 

 

Αδυνάτισμα , , ,

Comments are closed.