Χαλαρή δίαιτα και «εξαφάνισε» τα κιλά των γιορτών

Η «Δίαιτα των 3 ωρών»

Η «Δίαιτα των 3 ωρών» δεν είναι μια δίαιτα που βρίσκει εφαρμογή για 3 ώρες, αλλά ένα πρόγραμμα διατροφής που παρέχει πολλά ημερήσια γεύματα, και μάλιστα για να είμαστε πιο σαφείς, είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει γεύματα κάθε 3 ώρες.How-to-Lose-Weight-After-Christmas1

Η δίαιτα αυτή, με τη συχνότητα αυτή των γευμάτων της, αποτελεί μια πολύ χαλαρή μορφή διατροφής που δεν θα σας κουράσει, αλλά που θα καταφέρει χωρίς κανένα κόπο και καμία προσπάθεια από πλευράς σας να σας απαλλάξει από όλα τα περιττά κιλά που βάλατε κατά την περίοδο των γιορτών.

5 γεύματα με απόσταση 3 ωρών

Η «Δίαιτα των 3 ωρών» βασίζεται στην συχνότητα των γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας για να καταφέρει να κρατάει υψηλά τον μεταβολικό ρυθμό και να μεγιστοποιεί την διαδικασία των καύσεων λίπους.

Έτσι, την κάθε ημέρα, το άτομο καταναλώνει 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα), καθώς και 2 ενδιάμεσα γεύματα (το πρωινό σνακ και το απογευματινό σνακ).

Με το γεμάτο αυτό ημερήσιο διατροφικό πλάνο και με γεύματα διαθέσιμα κάθε 3 ώρες,ο χρήστης δεν προλαβαίνει να αισθανθεί το αίσθημα της πείνας και αποφεύγει τις άσκοπες και καταστροφικές κρίσεις βουλιμίας που εμφανίζονται κυρίως το βράδυ.

Αντίθετα, με τον τρόπο αυτό, ο μεταβολισμός του παραμένει πάντα υψηλός, οδηγώντας σε συνεχείς καύσεις λίπους από τις «δεξαμενές» του σώματός του (ακόμα και όταν το άτομο βρίσκεται σε πλήρη ακινησία ή όταν δε γυμνάζεται) και κατ’επέκταση και σε σημαντική μείωση του σωματικού βάρους και μάλιστα χωρίς το άτομο να καταβάλλει προσπάθεια.

Τι περιλαμβάνει η δίαιτα ; Μπορώ να τρώω τα πάντα ;

Ναι ! Το αξιοσημείωτο με τη δίαιτα αυτή είναι ότι δεν πρόκειται για μία από εκείνες τις πολύ αυστηρές δίαιτες που αποκλείουν κάθε «νοστιμιά» από τη διατροφή του χρήστη. Στη «Δίαιτα των 3 ωρών» το άτομο επιτρέπεται να καταναλώνει ακόμα και γλυκίσματα, επεξεργασμένες τροφές, ακόμα και junk food.

Το άτομο δεν στερείται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να επιτυγχάνει διπλάσια αποτελέσματα από άλλα αυστηρά διατροφικά προγράμματα.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως το άτομο δεν θα πρέπει να ελέγχει το «τι» και το «πόσο» φαγητό καταναλώνει. Σημασία στη «Δίαιτα των 3 ωρών» παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται και εναλλάσσονται οι τροφές.

Τι σημαίνει «συνδυασμός» των τροφών για τη «Δίαιτα των 3 ωρών» ;

Αυτό που ουσιαστικά επιβάλλει η «Δίαιτα των 3 ωρών» για να μπορέσει να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι ο σωστός συνδυασμός των τροφών.

Τι εννοεί όμως με τον όρο «σωστός συνδυασμός» ;

Ουσιαστικά, παροτρύνει το άτομο να καταναλώνει έναν συνδυασμό πρωτεΐνης, υδατανθράκων αλλά και καλών λιπαρών σε κάθε γεύμα του. Μάλιστα προτρέπει το άτομο να εντάσσει φρούτα και λαχανικά σε κάθε ένα γεύμα του ή τουλάχιστον στα περισσότερα από αυτά.

Οι φυτικές ίνες είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να μπορέσει το άτομο να ελέγξει την όρεξή του και να μειώσει το βάρος του.

Δίαιτες

Comments are closed.