Χάσε κιλά … αλά γαλλικά !!!

Αδυνάτισμα όπως το προτιμούν οι Γάλλοι.

Γιατί ; Μα φυσικά γιατί οι Γάλλοι ξέρουν ! Αδύνατοι και ντελικάτοι, ξέρουν πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους αλλά και το σώμα τους, και φυσικά πώς να διατηρούνται πάντα σε άψογη εμφάνιση και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.parisian diet

Είναι τελικά θέμα γονιδίων ή απλά οι Γάλλοι ξέρουν ;;;

Parisian Diet από τον Dr. Jean – Michel Cohen

Ο κορυφαίος διατροφολόγος και ειδικός στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στο αδυνάτισμα Dr. Jean – Michel Cohen εμπνεύστηκε από τις διατροφικές συνήθειες των Γάλλων και δημιούργησε ένα έξυπνο διατροφικό πλάνο που δεν απορρίπτει ΚΑΜΙΑ διατροφική ομάδα και ΚΑΜΙΑ τροφή από τη διατροφή σας. Αντιθέτως επικεντρώνεται σε έναν σωστό προγραμματισμό της διατροφής (μέσω διαφόρων φάσεων) που οδηγεί τελικά στην επιθυμητή απώλεια κιλών.

Το πιο σημαντικό σημείο που οφείλουμε να σταθούμε στην Parisian Diet, είναι πως δεν πρόκειται το άτομο που την ακολουθεί να στερηθεί κάποια τροφή.

Η Parisian Diet δεν είναι όπως πολλά άλλα διατροφικά προγράμματα και δίαιτες που επιδιώκουν την απώλεια βάρους με εξαντλητικές στερήσεις τροφής.

Είναι γεγονός πως δίαιτες που αποκλείουν από τη διατροφή του ατόμου πολλές διατροφικές ομάδες, επιτυγχάνουν απώλεια βάρους, αλλά μετά το πέρας της δίαιτα το άτομο κατά ένα 99 % ανακτά τα χαμένα κιλά και πολλές φορές και ακόμα πιο πολλά.

Το μεγάλο ατού της Parisian Diet

Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της δίαιτας αυτής είναι πως δεν απορρίπτει τροφές με αποτέλεσμα το άτομο να μη στερείται γεύσεων και κατ’επέκταση να μην βαριέται εύκολα την επίπονη κατά τα άλλα διαδικασία που απαιτεί μια δίαιτα.

Οι τροφές που προτείνει η Parisian Diet

Η Parisian Diet προτείνει τροφές όπως είναι :

 • Τα γαλακτοκομικά

(γάλα αποβουτυρωμένο, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά)

 • Το κρέας

(κοτόπουλο, γαλοπούλα, βοδινό κρέας, αρνί, ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά)

 • Το ψάρι

(μπακαλιάρος, ιππόγλωσσα, σολομός)

 • Το ψωμί ολικής άλεσης
 • Τα φρούτα
 • Τα λαχανικά
 • Τα βότανα
 • Το ελαιόλαδο
 • Τα ροφήματα

(τσάι, καφές, όλα τα αφεψήματα από βότανα, σόδα, κρασί σοκολάτα)

 • Τα μπαχαρικά
 • Το ξύδι
 • Η μουστάρδα

Οι φάσεις της δίαιτας που οδηγούν στην επιτυχία

Η Parisian Diet στηρίζεται σε 3 βασικές φάσεις οι οποίες συντελούν στην πιο αποτελεσματική και άμεση απώλεια κιλών.

 • Πρώτη φάση : Η φάση του Café

Κατά τη φάση του Café το άτομο καταναλώνει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά περιορίζοντας έτσι σημαντικά την πρόσληψη τροφής. Έτσι η διατροφή του στηρίζεται περισσότερο σε τροφές με υγρή μορφή όπως οι διάφορες σούπες (όχι απαραιτήτως σούπες λαχανικών), οι φυσικοί χυμοί, το γάλα και τα διάφορα smoothies φρούτων και λαχανικών. Η φάση του Café δεν είναι απαραίτητη αλλά απαυθύνεται αποκλειστικά σε άτομα που επιθυμούν δραστικά αποτελέσματα και γρήγορη απώλεια βάρους.

 • Δεύτερη φάση : Η φάση του Bistro

Η φάση του Bistro είναι υποχρεωτική και αποτελεί τον βασικό σκελετό της δίαιτας αυτής. Σύμφωνα λοιπόν με τον Dr. Jean – Michel Cohen, στη φάση του Bistro πρωταρχικός στόχος παραμένει η απώλεια κιλών αλλά αυτή τη φορά στηριζόμενοι σε γεύματα που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού σε πολύτιμα συστατικά, βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Βασική ανάγκη είναι η λήψη πρωτεϊνών και άφθονων φυτικών ινών μέσα από τα γεύματα αυτά. Η φάση του Bistro μπορεί να διαρκέσει από 2 έως και το πολύ 3 εβδομάδες.

 • Τρίτη φάση : Η φάση του  Gourmet

Στην τρίτη αυτή και τελικά φάση της δίαιτας, το άτομο παύει να ασχολείται με την απώλεια βάρους και στοχεύει πλέον στην προσωπική ικανοποίηση της γεύσης του. Με γεύματα που δεν στερούνται γεύσης μαθαίνει να απολαμβάνει το φαγητό ενώ παράλληλα, χωρίς καν να το επιδιώκει, συνεχίζει να χάνει βάρος.

Ξέρετε εσείς καμία πιο απολαυστική και πιο αποδοτική δίαιτα ;;;

Δίαιτες ,

Comments are closed.