Χάσε βάρος μέσα στο… Σαββατοκύριακο !!!

Ακολούθησε τις παρακάτω εύκολες συμβουλές, απόλαυσε στο έπακρο το Σαββατοκύριακο σου και ταυτόχρονα ετοιμάσου να υποδεχτείς την νέα εβδομάδα νιώθοντας πιο αδύνατη και ανάλαφρη από πριν…shopping-adinatisma-greece

Στα ψώνια

Εάν, όπως οι περισσότερες γυναίκες, επιθυμείς να περάσεις το πρωινό του Σαββάτου σου κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά να έχεις υπ’ όψιν σου ότι σίγουρα θα έρθει η στιγμή όπου θα νιώσεις το αίσθημα της λιγούρας. Προκειμένου λοιπόν να μην στραφείς σε κάποιο fastfood το οποίο θα σε φορτώσει με περιττές θερμίδες φρόντισε να έχεις πάρει μαζί σου ένα υγιεινό σνακ όπως για παράδειγμα μια μπάρα δημητριακών ή ένα τοστ με γαλοπούλα και μαύρο ψωμί, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θα σε χορτάσουν!

Στην βόλτα με φίλους

Αντί να μαζευτείτε σε κάποιο σπίτι με φίλους επίλεξε καλύτερα να βρεθείτε έξω προκειμένου να επιδοθείτε και σε κάποια φυσική δραστηριότητα όπως είναι ένας περίπατος στο πάρκο, το rollerskating ή το bowling. Μ’ αυτό τον τρόπο και θα διασκεδάσετε περισσότερο- αφού οι φυσικές δραστηριότητες προσφέρουν ευεξία- και φυσικά θα κάψετε θερμίδες, αντί να πάρετε!

Στο σινεμά

Συνήθως η επίσκεψή μας στο σινεμά και η παρακολούθηση κάποιας ταινίας συνοδεύεται από το τσιμπολόγημα ποπ- κορν και την κατανάλωση κάποιου αναψυκτικού, τα οποία συνολικά θα μας φορτώσουν με 1.600 ολόκληρες θερμίδες, είναι χρήσιμο να ανακαλύψουμε κάποιο εναλλακτικό τρόπο για να ‘διασκεδάσουμε την λιγούρα μας’! Μπορούμε να ετοιμάσουμε ποπ κορν απ’ το σπίτι μας χωρίς την χρήση βουτύρου ή λαδιού γλυτώνοντας ακόμη και 1.500 θερμίδες ενώ υπάρχει επίσης και η επιλογή κάποιο γλυκού σνακ αν το προτιμάμε, επιλέγοντας μια μπάρα με μαύρη σοκολάτα!

Στο εστιατόριο

Είναι συνετό πριν την έξοδό σου σε κάποιο εστιατόριο να μην φτάσεις έχοντας μείνει τις προηγούμενες ώρες νηστικός και πεθαίνοντας στην πείνα. Διάβασε προσεκτικά το μενού έτσι ώστε να γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχεται σ’ αυτό που θα επιλέξεις να φας και φυσικά φάε μέχρι το σημείο όπου θα αισθανθείς κορεσμό, αποφεύγοντας να παρασυρθείς απ’ την κουβέντα καταναλώνοντας ποσότητα που δεν χρειάζεσαι ουσιαστικά.

( !!! ) : Μην αμελήσεις σε καμία περίπτωση το καλό πρωινό προκειμένου να ενεργοποιήσεις απ’ την αρχή της ημέρας τον μεταβολισμό σου!!!

Στο ποτό σου

Στην έξοδό σου για ποτό θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν θα φορτωθείς μόνο τις θερμίδες του αλκοόλ αλλά και των συνοδευτικών σνακ στα οποία πολλές φορές τείνουμε να πέφτουμε ‘με τα μούτρα’! Προτίμησε καλύτερα ένα ποτό με δυνατή και έντονη γεύση, το οποίο αναγκαστικά θα καταναλώσεις με πιο αργούς ρυθμούς σε αντίθεση με κάτι δροσιστικό και ελαφρύ που θα ‘ρουφήξεις’ σύντομα με αποτέλεσμα να παραγγείλεις σύντομα το επόμενο. Όσον αφορά τα σνακ, προτίμησε να τα προσπεράσεις και εναλλακτικά να παραγγείλεις μια σαλάτα ή μια μπρουσκέτα που σίγουρα περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα πατατάκια ή τους ξηρούς καρπούς.

Δίαιτες , , ,

Comments are closed.