Φυσικές συνταγές για … θεραπεία !!!

Είναι φορές που δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στα φάρμακα και να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιβλαβή χημικά σκευάσματα. Η φύση μας δίνει πολύ συχνά η ίδια τη λύση για διάφορα προβλήματα που προκύπτουν με τον οργανισμό μας.Almond_eater-adinatisma-greece

Σημαντικό είναι να μάθουμε για την προσφορά της φύσης προς εμάς και να την εκμεταλλευτούμε κατάλληλα και φυσικά … προς όφελος του οργανισμού και της υγείας μας ! Τα διάφορα φάρμακα, μπορεί να θεραπεύουν φαινομενικά πιο εύκολα και γρήγορα το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, αλλά συνήθως προξενούν άλλες βλάβες κάπου αλλού. Έτσι, ένα φάρμακο που μπορεί να είναι αποτελεσματικό για μια μόλυνση, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο στομάχι. Ένα φάρμακο που θα δοθεί για τον πόνο στο στομάχι να προκαλέσει άλλες παρενέργειες … και τελικά αυτό δεν φαίνεται να έχει τελειωμό !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι φυσικές συνταγές δεν είναι πάντα ικανές να καταπολεμήσουν όλα τα προβλήματα ! Αυτό εξαρτάται από τη βαρύτητα του προβλήματος, πράγμα που μπορεί εύκολα να κρίνει ο προσωπικός σας γιατρός ! Φροντίστε ώστε ο γιατρός που σας κουράρει να είναι ενημερωμένος πως επιθυμείτε την όσο δυνατόν μικρότερη κατανάλωση φαρμάκων !

Ασθένειες & θεραπείες …

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ :

Ο πονοκέφαλος, τις περισσότερες φορές στη διάρκεια της ημέρας, εμφανίζεται λόγω αυξημένων επιπέδων έντασης και άγχους. Αποτέλεσμα : Ένα κεφάλι που είναι έτοιμο να εκραγεί, αδυναμία συγκέντρωσης και αυξημένα νεύρα !

Καταπολεμήστε τον πονοκέφαλο με τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, όπως το σπανάκι, τα φασόλια και τα καρύδια. Το μαγνήσιο δεσμεύει το ασβέστιο που βρίσκεται στα μυικά κύτταρα και διευκολύνει την χαλάρωση των μυών.

Ένα σακουλάκι με μια χούφτα καρύδια, ακόμα και στο γραφείο, θα μπορέσει να σας κρατήσει χορτάτους αλλά και χωρίς ενοχλητικούς πονοκεφάλους και ημικρανίες !

ΣΥΝΑΧΙ & ΡΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΟΗ :

Ένα κρύωμα, ειδικά τώρα τον χειμώνα, ή ένας ιός, σχεδόν πάντα οδηγούν σε συνάχι και φυσικά σε καταρροή. Ο ιός εισβάλλει μέσα στις ρινικές διόδους. Το σώμα εν συνεχεία, αυξάνει την παραγωγή βλέννας, η οποία οδηγεί και στο μπούκωμα αλλά και στην καταρροή. Παράλληλα αναπτύσσεται φτέρνισμα, έντονη φαγούρα στα μάτια, δάκρυσμα ή γαργαλητο μέσα στη μύτη.

Τα τρόφιμα, τα λεγόμενα προβιοτικά, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματική στην καταπολέμηση αυτής της άκρως ενοχλητικής κατάστασης. Το γιαούρτι αλλά και το λάχανο τουρσί είναι ιδανικές τροφές.

ΚΡΑΜΠΕΣ ΠΕΡΟΔΟΥ :

Οι κράμπες περιόδου είναι ίσως από τις πιο δυσάρεστες και επίπονες καταστάσεις για μια γυναίκα. Μάλιστα, είναι ορισμένες γυναίκες, που εμφανίζουν πολύ πιο επίμονα και δυσάρεστα συμπτώματα κάθε μήνα στην περίοδό τους.

Στην καταπολέμησή τους βοηθούν τροφές όπως οι ξηροί καρποί (που είναι πλούσιοι σε ωφέλιμα Ω – 3 λιπαρά οξέα) και όλα τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός, ο τόνος, ο ξιφίας, η ρέγγα και η σαρδέλα), γιατί τα καλά λιπαρά οξέα που περιέχουν προσφέρουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Επίσης ιδανικό είναι ένα αφέψημα από τζίντζερ, που είναι αντισπασμωδικό !!!

Γενικά Άρθρα , , ,

Comments are closed.