Φαγητά ιδανικά … για γυμναστήριο !

Υπάρχουν φαγητά γυμναστηρίου και μη γυμναστηρίου ;;;

Η σωστή απάντηση είναι «Όχι ακριβώς !!!» … Βασικά, υπάρχουν φαγητά ΙΔΑΝΙΚΑ για το γυμναστήριο και φαγητά που απλά δεν είναι τόσο κατάλληλα ή που δεν μπορούν να προσφέρουν τόσο πολλά σε εσένα και στην προσπάθεια που καταβάλλεις !food for gym

Με άλλα λόγια, υπάρχουν τροφές που μπορούν να σου προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεσαι, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου και την δύναμη που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσεις επιτυχώς την δύσκολη προπόνησή σου, να δυναμώσεις το μυικό σου σύστημα και να αποκτήσεις ένα όμορφο και υγιές σώμα.

(!) : Όσο απαραίτητη και αν είναι η σωματική άσκηση για την διατήρηση της υγείας σου, άλλο τόσο σημαντική είναι και η σωστή διατροφή για την επιτυχία της προπόνησής σου !!!

Για να μην πάει λοιπόν ο κόπος και ο ιδρώτας σου χαμένος, μάθε πώς πρέπει να τρέφεσαι και φτιάξε το καθημερινό διατροφολόγιό σου σωστά !

Οι τροφές «του γυμναστηρίου» …

  • Η βρώμη

Η βρώμη είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες τροφές για όσους ασκούνται … και μάλιστα όχι άδικα ! πρόκειται για έναν καλό υδατάνθρακα που παρέχει στον οργανισμό σας τα απαιτούμενα ποσά ενέργειας ώστε να ανταπεξέλθει επαρκώς στην προπόνηση και να ενισχύσει το μυϊκό του σύστημα. Η βρώμη, όπως και όλα τα δημητριακά ολικής άλεσης, είναι ιδανική γιατί είναι βραδείας καύσεως. Ο οργανισμός δεν μπορεί να τη διασπάσει εύκολα και γι’αυτό τον λόγο η απελευθέρωση του σακχάρου στο αίμα δεν γίνεται απότομα αλλά σταδιακά, παρέχοντάς σας ενέργεια και δύναμη καθ’όλη τη διάρκεια της σωματικής σας άσκησης.

  • Οι ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια πάρα πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, πολύ ωφέλιμων για τον οργανισμό και για την υγεία. Εκτός όμως από αυτό, μια μόνο χούφτα ξηρών καρπών πριν από το κάθε γεύμα της ημέρας, θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε και να γλιτώσετε «ανούσιες» θερμίδες. Επίσης θα αυξήσετε κατά μεγάλο ποσοστό την αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό σας, θα καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες και μαζί με αυτές και την γήρανση και τα σημάδια της.

  • Οι μπάρες δημητριακών

Προτιμήστε μπάρες δημητριακών χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Είναι πολύ θρεπτικές, χορταστικές και παρέχουν στον οργανισμό όλη την απαιτούμενη ενέργεια για την προπόνηση και για το γυμναστήριο.

  • Το τυρί Ricotta με μια κουταλιά μέλι

Επειδή μετά το γυμναστήριο ο οργανισμός απαιτεί πρωτεΐνη ώστε να μπορέσει να επανορθώσει τους τραυματισμένους μύες και να βοηθήσει στην δημιουργία νέου μυϊκού ιστού, το σνακ αυτό είναι ιδανικό !

Τα ποτά «του γυμναστηρίου» …

  • Φυσικά … το νερό !!!

Το νερό είναι το πιο σημαντικό «ποτό» είτε γυμνάζεστε είτε όχι. Είναι απαραίτητο για τον οργανισμό και για την σωστή λειτουργία όλων των οργάνων. Εάν μάλιστα ασκείστε, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι επιβεβλημένη !!!

  • Ο καφές

Μπορεί να ακούγεται περίεργο για πολλούς, αλλά ο καφές είναι ένα ποτό που πραγματικά βοηθάει στην άσκηση. ένας καφές περίπου μια ώρα πριν από την προπόνησή σας στο γυμναστήριο μπορείνα σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη αντοχή, να δώσετε περισσότερη ένταση στην άσκησή σας και περισσότερη διάρκεια. Επίσης, η καφεΐνη, βοηθάει στην αποφυγή μυϊκών πόνων και άλλων πόνων που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης.

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.