Φάε με σύνεση και χάσε κιλά !

Η Dr. Susan Albers και η δίαιτά της

Η Dr. Susan Albers, μια γνωστή ψυχολόγος με ειδικότητα στις διατροφικές διαταραχές και την αντιμετώπισή τους, δημιούργησε το διατροφικό αυτό πλάνο, με σκοπό να βοηθήσει τα άτομα με πρόβλημα βάρους και δυσκολία στο να παρακολουθήσουν πιστά οποιαδήποτε δίαιτα, να ελέγξουν αποτελεσματικά το ψυχολογικό φορτίο και το στρες που τα οδηγεί στην έξαρση αυτή των διατροφικών διαταραχών.υγιεινή διατροφή

Το βιβλίο της Dr. Susan Albers καταγράφει και αναλύει τη βασική δομή αλλά και όλες τις λεπτομέρειες και τους κανόνες της δίαιτας αυτής, που στο τέλος θα οδηγήσουν όχι μόνο στην επιθυμτή απώλεια βάρους αλλά και σε μια πιο σωστή διατροφή και πιο ποιοτική ζωή της οποίας θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο ξανά.

Πώς λειτουργεί το διατροφικό πρόγραμμα της Dr. Susan Albers ;

Το διατροφικό αυτό πρόγραμμα στηρίζεται σε θεωρίες του Βουδισμού και σε γνωστικές συμπεριφορικές τεχνικές, ώστε να μπορέσει να καταπολεμηθεί η ακατανίκητη όρεξη για φαγητά αλλά και για γλυκά, και να μπορέσει τελικά το άτομο να ενταχθεί ομαλά στο διατροφικό πρόγραμμα μια σωστής και ισορροπημένης διατροφής χωρίς πολλά λιπαρά και κακής ποιότητας φαγητό.

Σκοπός της μεθόδου αυτής της Dr. Susan Albers είναι να μάθουν τελικά όλοι, άνδρες και γυναίκες, να ακούνε το σώμα τους και να κατανοούν τις ανάγκες του. Μαθαίνοντας να καταλαβαίνουμε το σώμα μας γινόμαστε αυτόματα και πιο προσεκτικοί πια στις επιλογές μας και δεν οδηγούμαστε τελικά σε ακαταλόγιστη κατανάλωση τροφής για να καλύψουμε τα συναισθηματικά κενά μας, αλλά αντιθέτως τα αναγνωρίζουμε και τα αντιμετωπίζουμε.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τόσο το περιττό βάρος και τα παχάκια, όσο και την συναισθηματική φόρτιση της οποίας η αδυναμία αντιμετώπισης ήταν που μας οδηγούσε σε υπερφαγία και σε αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Φροντίζουμε λοιπόν παράλληλα και για την σωματική αλλά και για την πνευματική και ψυχολογική μας υγεία. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα προβλήματά μας, τα αντιμετωπίζουμε και γεμίζουμε με ευχαρίστηση και θετική διάθεση βλέποντας το σώμα μας σιγά-σιγά να αλλάζει και να ομορφαίνει.

Βασικές αρχές του προγράμματος της Dr. Susan Albers

  • Το πρόγραμμα δεν είναι μια αυστηρή δίαιτα που θα απαγορεύσει τροφές από τη διατροφή σας, αντιθέτως είναι ένα πλάνο το οποίο έχει ως στόχο να σας μάθει να ακούτε το σώμα σας και να του συμπεριφέρεστε με στοργή.
  • Η Dr. Susan Albers, χωρίς να απαγορέυει καμία τροφή και χωρίς να θέτει σε αυστηρά πλαίσια το ημερήσιο διατροφικό πλάνο, δίνει κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διευκολύνει τον χρήστη και να του δείξει τον δρόμο, μέχρι να μάθει να ελέγχει πλέον από μόνος του και τον ευατό του και την διατροφή του.
  • Η Dr. Susan Albers συνιστά τουλάχιστον 3 γεύματα την ημέρα και φυσικά δεν παραλείπουμε ΠΟΤΕ το πρωινό μας γεύμα.
  • Πρέπει κάθε 3 ώρες να τρώμε έστω κάτι λίγο το οποίο θα μας κόψει την πείνα και παράλληλα θα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας.
  • Η Dr. Susan Albers συνιστά την αποφυγή της καφεΐνης.
  • Ειδικά όταν πεινάμε πολύ, η ειδικός συνιστά να τρώμε ζεστό το φαγητό μας, αφού κατ’αυτόν τον τρόπο είναι πιο χορταστικό και μας δημιουργεί αίσθημα πληρότητας πιο εύκολα.
  • Συνιστά να αποφεύγουμε όλα τα σνακ, αφού πολλές φορές ξεγελιόμαστε και οδηγούμαστε σε άσκοπη υπερκατανάλωση.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι να διατηρήσουμε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ώστε να μην παρουσιάζουμε βουλιμικά επεισόδια που θα μας οδηγήσουν και σε υπερκατανάλωση τροφών και αναπόφευκτα σε αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Δίαιτες ,

Comments are closed.