Τροφές που μας κάνουν να πεινάμε

Κατά καιρούς όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία μιας δίαιτας για να χάσουμε έιτε λίγα είτε περισσότερα κιλά. Μεγάλος μας αντίπαλος στην προσπάθεια αυτή είναι πάντα η πείνα η οποία μας ωθεί να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας. Ο συνδυασμός του «απαγορευμένου» με την πείνα είναι που μας οδηγεί στο να εγλκαταλείψουμε τη δίαιτα που ξεκινήσαμε και συνήθως στο να στραφούμε ακόμα περισσότερο προς το φαγητό.

Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που αν τα γνωρίζουμε και έχουμε και λίγη υπομονή μπορούμε να κάνουμε τη δίαιτα μας να ολοκληρωθεί και να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε. Ένας εύκολος τρόπος που θα μας βοηθήσει να δαμάσουμε την πείνα μας, είναι να γνωρίζουμε τι τροφές καταναλώνουμε. Υπάρχουν τροφές, όπως οι φυτικές ίνες, που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν κορεσμό και να μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Επίσης υπάρχουν ομοίως και τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε, γιατί οξύνουν το αίσθημα τη πείνας. Οι κυριότερες από αυτές τις τροφές είναι οι ακόλουθες :

  • Γλυκά

Η κατανάλωση γλυκών και γενικότερα η ζάχαρη, αν και πηγή ενέργειας, ανεβοκατεβάζει απότομα τις τιμές του σακχάρου στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργεί έντονα αίσθημα πείνας. Αν και για λίγη ώρα λόγω της κατανάλωσης της ζάχαρης μπορεί να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια, γρήγορα θα νιώσουμε και την ανάγκη κατανάλωσης φαγητού. Η κατανάλωση ζάχαρης έχει χειρότερες επιπτώσεις και από την κατανάλωση λίπους.

  • Δημητριακά με προσθήκη ζάχαρης

Ομοίως ισχύει και για τα δημητριακά με προσθήκη ζάχαρης. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα ζαχαρούχα δημητριακά, και αντ’αυτών να προτιμώνται η βρώμη και το πίτουρο, που και δεν περιέχουν ζάχαρη για να δημιουργούν το αίσθημα της πείνας, και περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες που αντιθέτως κόβουν την πείνα και μας κρατούν για πολλή ώρα χορτάτους και γεμάτους ενέργεια.

  • Μπάρες δημητριακών

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργούν και οι μπάρες δημητριακών, που στιγμιαία αποτελούν μια έκρηξη ενέργειας για τον οργανισμό, αλλα πολύ γρήγορα λόγων των μεταβολών στις τιμές του σακχάρου νιώθουμε έντονα το αίσθημα της πείνας και την ανάγκη κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού.

  • Κατεργασμένο ρύζι

Το κατεργασμένο ρύζι (λευκό ρύζι) δημιουργεί και αυτό απότομη αύξηση του σακχάρου και αμέσως μετά απότομη μείωσή του, με αποτέλεσμα την έντονη ανάγκη για κατανάλωση φαγητού μετά από λίγο.

Αποφεύγοντας αυτές τις τροφές και καταναλώνοντας περισσότερα λαχανικά και φρούτα θα μπορέσουμε να ελέγξουμε και να μειώσουμε το βάρος μας και να αποκτήσουμε αδύνατο και θελκτικό σώμα. Η παράλληλη σωματική αύξηση διευκολύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους και πόντων, και σμιλεύει το σώμα.

 

Αδυνάτισμα ,

Comments are closed.