Τροφές που δρουν και ως παυσίπονα

Κουνουπίδι-παυσίποναΣτην εποχή που ζούμε, με την περιβαλλοντική μόλυνση, την μόλυνση της ατμόσφαιρας, τα πολλά χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, το κακής ποιότητας φαγητό που καταναλώνουμε με τα πολλά συντηρητικά, καλό θα ήταν, όπου αυτό είναι δυνατόν, να αποφεύγουμε την περαιτέρω επιβάρυνση του οργανισμού μας, και να αναζητούμε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Το «φαρμακείο» μας δίνει πολλές εναλλακτικές για φυσική και ασφαλή για τον οργανισμό αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως είναι οι διάφοροι πόνοι.

 Το ποτό με την παυσίπονη δράση

Παίρνουμε μια χούφτα από λαχανικά (κατά προτίμηση κουνουπίδι, μπρόκολο ή λαχανάκια Βρυξελλών), τα ψήνουμε στον ατμό, τα αφήνουμε να κρυώσουν  και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Για να αποκτήσει το μίγμα μια πιο γλυκιά γεύση μπορούμε να βάλουμε και μερικά φρούτα μέσα, όπως μήλο ή μούρα.

Το μίγμα αυτό είναι ιδιαίτερα υγιεινό, ευχάριστο στη γεύση και μπορούμε να το καταναλώνουμε και δύο φορές την ημέρα. Παρ’όλα αυτά, το εξαιρετικά υγιεινό αυτό ποτό, δεν είναι απλά μια ευχάριστη πρόταση για την δίαιτά σας, αλλά λειτουργεί και ως κατασταλτικό του πόνου.

Το ποτό αυτό περιέχει ισχυρές ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των χρόνιων φλεγμονών και των ενοχλητικών και δυσάρεστων πόνων στο σώμα, όπως ισχυρίζεται ο ερευνητής και νευροχειρουργός Dr. Russell Blaylock.

 Το μυστικό της δράσης του περίεργου αυτού ποτού

Το μυστικό στο οποίο στηρίζει την έντονη παυσίπονη δράση του το ποτό αυτό με τον ιδιαίτερο συνδυασμό συστατικών είναι η αφθονία φλαβονοειδών που περιέχει. Έτσι, με τη βοήθεια των πολλών φλαβονοειδών που περιέχονται ειδικά στα λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών, διεγείρεται η αντιφλεγμονώδης δράση των κυττάρων με σκοπό την καταστολή του πόνου.

 Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή

  • Λευκό τσάι (περιέχει περισσότερα φλαβονοειδή από τα άλλα είδη τσαγιού)
  • Φρούτα
  • Λαχανικά
  • Πουλερικά (βιολογικά)
  • Βοδινό κρέας (άπαχο)
  • Δημητριακά (ολικής άλεσης)
  • Ρύζι (ολικής άλεσης)

 Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας

Σημαντικό επίσης, εκτός από το τι θα πρέπει να προσθέσουμε στις διατροφικές μας συνήθειες είναι και το τι θα πρέπει να αποκλείσουμε ή έστω να περιορίσουμε δραστικά από αυτές.

Η μείωση κατανάλωσης προφλεγμονωδών ελαίων Ω-6 είναι αρχικά το πρώτο σημαντικό στάδιο για την κατάκτηση μιας πιο υγιεινής διατροφής που θα περιορίσει και τους σωματικούς πόνους. Τα προφλεγμονώδη έλαια Ω-6 βρίσκονται κυρίως σε τρόφιμα επεξεργασμένα.

Αντιθέτως η αύξηση κατανάλωσης των Ω-3 λιπαρών οξέων είναι σαν τονωτική ένεση για τον οργανισμό και την υγεία. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα τα συναντάμε κυρίως στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός, ο τόνος και η σαρδέλα, στα καρύδια και στο αγνό ελαιόλαδο.

 Δράση των φλαβονοειδών

Με την κατανάλωση των φλαβονοειδών επιτυγχάνεται περιορισμός της φλεγμονής που μας ταλαιπωρεί και επομένως και σημαντική μείωση του πόνου. Με την σωστή λοιπόν διατροφή μπορούμε να επιτύχουμε μείωση της χρήσης των αναλγητικών χαπιών κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της τάξης του 50 με 75%.

 

Γενικά Άρθρα ,

Comments are closed.