Τραμπολίνο για… ακαταμάχητο κορμί !!!

Η αεροβική προπόνηση με τραμπολίνο, μετά την εμφάνισή της την δεκαετία του ’80, επανέρχεται και πάλι στην μόδα πιο δυναμικά και με ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τα διασκεδαστικά άλματα για μυϊκή ενδυνάμωση αλλά και καρδιαγγειακή τόνωση!trabolino-adinatisma-greece

  • Μπορώ χοροπηδώντας να κάψω θερμίδες;;;

Σίγουρα! Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξε το χοροπήδημα επάνω σε τραμπολίνο σε ισοδύναμη άσκηση με το αγωνιστικό κολύμπι αι το τρέξιμο! Οι καρδιακοί παλμοί των ατόμων κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης άσκησης μετά από καταμέτρηση έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως υψηλοί γεγονός φυσικά που οδηγεί και στο κάψιμο πολλών θερμίδων ( έως και 1.300/ ώρα!).

  • Τι προσφέρει η άσκηση με τραμπολίνο στο σώμα;;;

Τα μαθήματα με τραμπολίνο έχουν παρουσιάσει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αρθρώσεις και τα γόνατα. Η αναπήδηση που πραγματοποιείται στο τραμπολίνο προστατεύει πολύ περισσότερο τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη άσκηση λόγω της ‘μαλακής’ προσγείωσης που προσφέρει. Για τον ίδιο λόγο δεν επιβαρύνονται επίσης τα ισχία και οι αστράγαλοι ενώ το τραμπολίνο βοηθά και στην απόκτηση καλύτερης ισορροπίας αφού έχει αποδειχθεί ότι ιδιαιτέρως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που επιδίδονται στην συγκεκριμένη άσκηση την βελτίωσαν ακόμα και κατά 34% με αποτέλεσα να περιορίζουν σημαντικά τις πτώσεις τους!

( !!! ) : Η άσκηση επάνω στο τραμπολίνο εκτός από πραγματικά αποτελεσματική για το σώμα είναι άκρως ευεργετική και για την διάθεσή σου! Άτομα που το έχουν δοκιμάσει ισχυρίζονται χαρακτηριστικά ότι σε συνεπαίρνει τόσο πολύ που κατά την διάρκεια της άσκησης επάνω σ’ αυτό αδυνατούν να σταματήσουν να χαμογελούν!!!

  • Μπορώ να κάνω τραμπολίνο και στο σπίτι μου;;;

Φυσικά! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να προμηθευτείς ένα μίνι τραμπολίνο έτσι ώστε να χωρέσει στο σπίτι σου ή και ένα μεγαλύτερο αν διαθέτεις και εξωτερικό χώρο. Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είναι:

  1. Πήδα για 1 λεπτό μπροστά- πίσω και δεξιά- αριστερά.

Πήδα για 1 λεπτό ψηλά ανασηκώνοντας όσο μπορείς τα γόνατά σου όταν φτάνεις στο μεγαλύτερο ύψος.

Πήδα για 1 λεπτό εναλλάξ στα πλάγια ανασηκώνοντας όσο μπορείς τα γόνατά σου όταν φτάνεις στο μεγαλύτερο ύψος.

  1. Πήδα για 30 δευτερόλεπτα επί τόπου αργά.

Πήδα για 30 δευτερόλεπτα επί τόπου γρήγορα.

Κάνε για 30 δευτερόλεπτα pushups.

  1. Πήδα για 30 δευτερόλεπτα όσο μπορείς πιο ψηλά.

Πήδα για 30 δευτερόλεπτα κατευθύνοντας τα ισχία σου αριστερά και στην συνέχεια πάλι στο κέντρο.

Πήδα για 30 δευτερόλεπτα κατευθύνοντας τα ισχία σου δεξιά και στην συνέχεια πάλι στο κέντρο.

Πήδα για 30 δευτερόλεπτα ψηλά και προσπάθησε οι φτέρνες σου να αγγίξουν τους γλουτούς.

Αδυνάτισμα , , , ,

Comments are closed.