Το πρωινό- Σημαντικότερο γεύμα στη διατροφή μας

Συχνά παραμελούμε το πρωινό ή δε του δίνουμε την απαιτούμενη σημασία. Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι καφέ και όταν πεινάμε τρώμε ένα εύκαιρο σνακ, τις περισσότερες φορές τυρόπιτες, πίτσες, ότι βρίσκουμε πιο εύκολα στην αγορά. Μέγα λάθος.

Το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Όχι μόνο δεν πρέπει να το παραμελούμε αλλά επιβάλλεται να είναι πλούσιο και υγιεινό για να μας γεμίσει ενέργεια και να μας βοηθήσει να βγάλουμε εις πέρας όλη την ημέρα στη δουλειά.

Ένα σωστό πρωινό θα σας καταστήσει δυνατό σωματικά αλλά και εγκεφαλικά. Θα ενισχύσει τη συγκέντρωσή σας .

Η σημασία του είναι τόσο μεγάλη και για τους ενήλικες κα για τα παιδιά. Η απουσία του από τον οργανισμό μας προκαλεί αδυναμία και ατονία. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό για τους εξής λόγους:

Η γλυκόζη του αίματος πρέπει να αναπληρώνεται κάθε οκτώ με δώδεκα ώρες. Η συγκεκριμένη ευθύνεται για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και αποτελεί πηγή υψηλής ενέργειας που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως το πρωινό είναι εξαιρετικής σημασίας αφού κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός δεν έχει εφοδιαστεί με γλυκόζη, που υπάρχει στο γεύμα ή στο σνακ.

Ο ρόλος του πρωινού είναι επίσης πολύ σημαντικός γιατί μας αποτρέπει από το να καταναλώσουμε λειχουδιές που συνηθίζεται να είναι πλούσιες σε θερμίδες. Με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε την πείνα μας και δεν πέφτουμε σε διατροφικά λάθη, λαιμαργία κλπ. Η σωστή διατροφή με ένα καλό πρωινό και με λίγες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το βάρος μας ή ακόμα και να χάσουμε τα  περιττά κιλά.

Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει:

-Ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί (χαμηλό σε λιπαρά), μαζί με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και δημητριακά.

- Ένα ψωμάκι με φυστικοβούτυρο, ένα ποτήρι γάλα (χαμηλό σε λιπαρά) και ένα φρούτο (μήλο, μπανάνα).

-Μια ομελέτα (ιδανικά το ασπράδι χωρίς τον κρόκο), ένα ποτήρι φυσικό χυμό, μια φρυγανιά με μέλι.

Παρατηρούμε ότι ο καλύτερος συνδυασμός για ένα πλήρες πρωινό είναι τα αμυλούχα τρόφιμα (δημητριακά, φρυγανιές, ψωμί), γαλακτοκομικά προϊόντα, πρωτεΐνες (τυρί, αυγό) και το φρούτο.

Η συμβουλή μας

Ξεκινήστε από σήμερα τη μέρα σας σωστά και υγιεινά, γεμάτοι ενέργεια και δύναμη, με ένα πλήρες πρωινό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε θερμίδες.

Αδυνάτισμα

Comments are closed.