Τι συμβαίνει και δεν γίνομαι καλά … ;

Απλές ανοιξιάτικες ιώσεις ή φταίει και κάτι άλλο ;

  • Νιώθεις λες και τον τελευταίο καιρό είσαι συνέχεια άρρωστος ;
  • Αισθάνεσαι λες και αντί να καλυτερεύεις, συνεχώς επιδεινώνεσαι ;sick

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί όλοι σε αυτή τη θέση και αναρωτιόμαστε τι πραγματικά φταίει και δεν γινόμαστε καλά ; Οι παράγοντες που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο είναι πολλοί και ποικίλλουν. Εντοπίζοντάς τους κάνουμε το πρώτο αλλά και το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που τόσο μας ταλαιπωρεί και που εξασθενεί τον οργανισμό μας.

Τι μας … «αρρωσταίνει» ;;;

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καταπονούν τον οργανισμό μας και εμάς και στρέφονται κατά της υγείας μας είναι οι ακόλουθοι :

  • Το στρες

Το έντονο και συνεχόμενο στρες καταπονεί όχι μόνο την ψυχολογία μας όπως θα πιστεύαμε, αλλά και τον οργανισμό μας. Το άγχος λειτουργεί σαν «σαράκι» που κατατρώει τον οργανισμό από μέσα. Βρίσκοντας τρόπους να αποβάλλουμε το άγχος που κουβαλάμε στη διάρκεια της ημέρας (όπως π.χ. με γυμναστική, με κάποιο σπορ, με χορό, με κάποιο hobby, ή ακόμα και με τον απλό τρόπο ακούγοντας μουσική στο σπίτι) κερδίζουμε σε υγεία και κερδίζουμε σε ευεξία ! Όπως όλοι γνωρίζουμε, το άγχος είναι ο χειρότερος αντίπαλος του ύπνου, ο οποίος με τη σειρά του είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

  • Η ανεπαρκής διατροφή σε βιταμίνες και μέταλλα

Μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες και μέταλλα, στοιχεία δηλαδή απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να εξελιχθούν και σε πολύ σοβαρά. Χωρίς όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία, ο οργανισμός, αδυνατεί να προβεί σε διεργασίες όπως η επισκευή των μυών, των ιστών, των οστών αλλά και του αίματος.

  • Η λήψη πολλών τοξινών

Το περιβάλλον μας, η μόλυνση, οι ρύποι της ατμόσφαιρας, τα διάφορα χημικά προϊόντα στο σπίτι, τα φάρμακα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και οι «αμφίβολης» προέλευσης τροφές με πολλές χημικές, χρωστικές και συντηρητικές ουσίες που καταναλώνουμε παρέχουν στον οργανισμό μας μεγάλες ποσότητες επιβλαβών τοξινών. Οι τοξίνες αυτές συσσωρεύονται στον οργανισμό μας και επιβαρύνουν το συκώτι μας. όλο αυτό το τοξικό φορτίο που κουβαλάμε, όπως είναι αναμενόμενο επιβαρύνει και όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού μεταξύ των οποίων και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

  • Η ανεπαρκής λήψη προβιοτικών

Το σώμα μας περιέχει τόσο πολλά βακτήρια (άλλα από αυτά ωφέλιμα και άλλα επιζήμια για την υγεία) που χρειάζεται και μια «εξωτερική» βοήθεια για να διατηρείται υγιές. Καταναλώνοντας προβιοτικά τρόφιμα εξοπλίζουμε τον οργανισμό μας στην μάχη κατά των βακτηρίων και τονώνουμε αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης η κατανάλωση προβιοτικών προϊόντων βοηθάει και στην αποβολή των τοξινών απο τον οργανισμό και επομένως και στον καθαρισμό του επιβαρυμένου συκωτιού μας.

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.