Τζίνσενγκ: Το φυσικό βοήθημα που κάνει θαύματα στον οργανισμό μας … !!!

Πρόκειται για την πασίγνωστη ρίζα η οποία προέρχεται απ’ την Ασία (Κίνα και Κορέα) αλλά και από κάποια τμήματα της βόρειας Αμερικής. Το τζίνσενγκ λοιπόν είναι φυτό το οποίο αναπτύσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυρίως σε εύφορα εδάφη και λόγω των θαυματουργών ιδιοτήτων της ρίζας του, αναφέρεται συχνά “ρίζα της ζωής”!ginseng-adinatisma-greece

Ποιες είναι οι ιδιότητες του τζίνσενγκ ;;;

  1. Διεγερτικό εγκεφάλου

Η ρίζα του συγκεκριμένου φυτού έχει διαπιστωθεί ότι δρα βοηθητικά στην μνήμη αλλά και ότι γενικότερα τονώνει την πνευματική απόδοση και τις νοητικές λειτουργίες, αποτρέποντας την εμφάνιση άνοιας!

  1. Τονωτικό

Το τζίνσενγκ επίσης αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού όσον αφορά τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Γι’ αυτό τον λόγο συχνά χρησιμοποιείται ως τονωτικό σε ηλικιωμένους αλλά και ασθενείς που ταλαιπωρούνται από χρόνιες ασθένειες. Επίσης ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, επισπεύδει την ανάρρωση και αποτρέπει πιθανές λοιμώξεις!

  1. Καρδιοτονωτικό

Η συγκεκριμένη ρίζα λειτουργεί ευεργετικά και στην καρδιά. Ρίχνει την κακή χοληστερίνη, κύρια αιτία της αρτηριοσκλήρυνσης, και γενικότερα τονώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα.

  1. Αντικαταθλιπτικό

Στην κινέζικη εναλλακτική ιατρική σε πολλές περιπτώσεις το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται για την αντικαταθλιπτική του δράση αφού έχει παρατηρηθεί πως δημιουργεί στο άτομο ευεξία και καταπολεμά το έντονο στρες!

( !!! ) : Η δράση του τζίνσενγκ θεωρείται επίσης ιδιαιτέρως αφροδισιακή, αποχρεμπτική αλλά και ενισχυτική σε οτιδήποτε μπορεί να έχει ανάγκη ο οργανισμός μας την δεδομένη στιγμή που θα το καταναλώσουμε- όπως για παράδειγμα ενέργεια!

Από πού μπορώ να το προμηθευτώ ;;;

Το τζίνσενγκ μπορούμε να το βρούμε εύκολα στην αγορά και συγκεκριμένα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή προϊόντα υγιεινής διατροφής αλλά και σε φαρμακεία. Διατίθεται αποξηραμένο ή ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σκόνης, σιροπιού, αμπούλας, κάψουλας ή και δισκίου. Η προτεινόμενη δοσολογία ημερήσιας κατανάλωσής του δεν ξεπερνάει τα 2 γρ. (για τους ενήλικες) ενώ είναι προτιμότερο να συμβουλευτούμε κάποιο γιατρό ή έστω φαρμακοποιό ο οποίος θα μας κατατοπίσει σχετικά με την χρήση του!

Πώς ακριβώς θα το καταναλώσουμε ;;;

Βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 10’ 1 κουταλιά ρίζας του τζίνσενγκ σε μορφή σκόνης μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και αμέσως μετά σουρώνοντάς το μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα αφέψημα. Συνιστάται ημερησίως να πίνουμε 2 φλιτζάνια του συγκεκριμένου ροφήματος και για διάστημα 4 εβδομάδων προκειμένου να δούμε τα ευεργετικά του αποτελέσματα ενώ μετά θα πρέπει να ακολουθήσει διακοπή 2 εβδομάδων.

( !!! ) : Αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση του τζίνσενγκ καθώς αυτή είναι πιθανό να προκαλέσει υπερδιέγερση, πονοκεφάλους, αϋπνίες, νευρικότητα ή και γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Επίσης αντενδείκνυται η ταυτόχρονη χρήση του με καφέ καθώς η δράση του είναι από μόνη της αρκετά τονωτική.

Γενικά Άρθρα , , , , , , ,

Comments are closed.