Τα πιο υγιεινά Chips

Καθόμαστε στον καναπέ, βλέπουμε ταινίες και θέλουμε ένα μπολ Chips, όχι τόσο για να κατευνάσουμε την πείνα μας, όσο για την ευχαρίστηση που προσφέρει σαν διαδικασία. laurel-hill-chipsΕίναι κατανοητό και απόλυτα φυσικό, πως το να τρώει κανείς αγουράκια και καροτάκια δεν έχει τα ίδια ψυχολογικά αποτελέσματα και δεν είναι το ίδιο ευχάριστο.

Εάν ωστόσο θέλουμε να κάνουμε αυτή την ατασθαλεία χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει άσχημα το σωματικό μας βάρος, υπάρχει λύση. Υπάρχουν μια σειρά από υγιεινά Chips που κυκοφορούν στο εμπόριο, αλλά και που με λίγη φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε οι ίδιοι με πολύ αγνά υλικά, και έτσι να συνδυάσουμε απόλαυση και υγεία.

 Τα Chips της υγείας είναι :

  • Τα Popchips με αλάτι και πιπέρι

Τα Popchips γίνονται από πατάτα και δεν είναι ούτε ψητά αλλά ούτε και τηγανιτά. Διατηρούν όλα τα απαραίτητα συστατικά και δεν έχουν καθόλου συντηρητικά. Είναι πολύ πιο ελαφριά από τα κλασσικά Chips πατάτας και σίγουρα πολύ λιγότερο λιπαρά.

  • Τα «μεσογειακά» Chips από φακές

Πολύ πιο υγιεινά και γεμάτα πολύτιμα συστατικά, τα Chips από φακές είναι πολύ γευστικά, πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύ χαμηλά σε λιπαρά. Τα Chips αυτά είναι ψημένα στον φούρνο και όχι τηγανιτά.

  • Τα Laurel Hill πολύσπορα Tortilla Chips

Πρόκειται για ένα από τα πιο υγιεινά Chips, αφού περιέχει συστατικά όπως πρωτείνη από Qinoa, φυτικές ίνες από πίτουρο καλαμποκιού, καστανό ρύζι και Ω-3 από λινάρι. Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.

  • Τα Chips από γλυκοπατάτα

Μπορεί τα Chips από γλυκοπατάτα να μην είναι ούτε τόσο υγιεινά, ούτε τόσο χαμηλά σε λιπαρά και σε θερμίδες όσο τα υπόλοιπα Chips που αναφέρουμε, αλλά είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλά τα επίπεδα του νατρίου, με μόλις 10 mg ανά μερίδα των 17 Chips.

  • Τα Chips από μπλε καλαμπόκι (Blue Corn)

Μέσα στα Chips από μπλε καλαμπόκι εμπεριέχονται και διάφορα άλλα πολύ θρεπτικά δημητριακά, όπως το Qinoa, η βρώμη, το καφέ ρύζι,το σουσάμι, ο λιναρόσπορος και ο ηλίανθος και είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες.

  • Τα BBQ Chips από μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων, και σε συνδυασμό με το καφέ ρύζι φτιάχνουν τα Chips αυτά που είναι πολύ υγιεινά και χορταστικά.

  • Τα Sunchips

Τα Sunchips είναι από δημητριακά ολικής άλεσης και περιέχουν άφθονες φυτικέςίνες. Είναι πολύ νόστιμα και πάρα πολύ υγιεινά, ενώ είναι 30% χαμηλότερα σε λιπαρά από τα κλασσικά Chips.

  • Τα Hummus Chips με σουσάμι και σκόρδο

Τα Hummus Chips είναι πολύ νόστιμα, τραγανά και φτιαγμένα από ρεβύθια. Είναι λιγότερο λιπαρά από τα κλασσικά Chips κατά ένα ποσοστό της τάξη του 60% και είναι ψημένα στον φούρνο και όχι τηγανιτά.

Γενικά Άρθρα ,

Comments are closed.