Τέλειο & υγιές σώμα : Μικρά μυστικά ειδικών

Η γενική ιδέα …

Σύμφωνα με τους ειδικούς, γνωρίζοντας μερικά σημαντικά πράγματα για τον οργανισμό μας και το πώς λειτουργεί, τι ανάγκες έχει και τι φροντίδα χρειάζεται, μπορούμε τελικά να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε μια πιο υγιή εκδοχή του εαυτού μας, με ένα πιο όμορφο, πιο αδύνατο και πιο θελκτικό κορμί.healthy body

Είναι εύκολο ή δύσκολο αυτό ; Ας τους ακούσουμε και ας μάθουμε …

Θεωρία Νο 1 : «Αν θέλεις να χάσεις βάρος, να κάψεις σωματικό λίπος και να νικήσεις την παχυσαρκία, τότε τρώγε ΜΟΝΟ ότι σου παρέχει η φύση !»

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο άνθρωπος (ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας) θα πρέπει να διατρέφεται μόνο με ότι μπορεί να του δώσει η ίδια η φύση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρώει κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, ψάρια και πουλερικά, αλλά στην κανονική μορφή τους, χωρίς να έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία (δηλαδή όχι κονσέρβες, προϊόντα με χημικά και συντηρητικά, συσκευασμένα προϊόντα κ.λ.π.).

Σημαντικό είναι επίσης το σημείο πως πρέπει αυτές οι τροφές να έχουν αναπτυχθεί και με τον σωστό τρόπο. Αυτό προϋποθέτει λαχανικά και φρούτα χωρίς φυτοφάρμακα και άλλα χημικά, κρέας από ζώα που τρέφονταν με τον φυσικό τρόπο (γρασίδι κ.λ.π.) και γενικά τρόφιμα που δεν περιέχουν χημικά και άλλες επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες.

Σύμφωνα με αυτή την διατροφή, μερικά από τα προϊόντα που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία και επιτρέπονται, είναι το κόκκινο κρασί (μικρή ποσότητα την κάθε ημέρα), η μαύρη σοκολάτα (με περιεκτικότητα σε κακάο από 70 % και πάνω), τα δημητριακά ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι.

Με αυτή τη θεωρία θα δείτε αλλαγές όχι μόνο στο σώμα σας αλλά και στον οργανισμό σας, τις αντοχές σας, την υγεία σας, ακόμα και στην διάθεσή σας !

Θεωρία Νο 2 : «Αν θέλεις να πετύχει μην φτάνεις τον οργανισμό σου στα άκρα ! … Καλόπιασέ τον !»

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, για να πετύχει μια διατροφή θα πρέπει να είναι σχετικά ευέλικτη. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό για μια διατροφή ;

Αρχικά ας τονίσουμε το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε μια «διατροφή» και σε καμία περίπτωση σε «δίαιτα» ! Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή την πολύ σημαντική βάση, καταλαβαίνουμε πως αυτό που επιδιώκουμε δεν είναι μια δίαιτα των δύο εβδομάδων που θα μας οδηγήσει σε μια γρήγορη, αλλά πρόσκαιρη και επιβλαβή για την υγεία μας απώλεια κιλών, αλλά σε μια σωστή διατροφή, που θα γίνει τρόπος ζωής, και που θα μας διατηρήσει μόνιμα σε μια καλή σωματική κατάσταση διασφαλίζοντας την υγεία μας.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να κρατήσουμε σε βάθος χρόνου μια υγιεινή διατροφή, δε θα πρέπει να πιέζουμε τον οργανισμό μας και να τον ωθούμε σε ακραίες καταστάσεις που θα τον κάνουν τελικά να «σπάσει» και να εγκαταλείψει την κάθε προσπάθεια.

Αυτό λοιπόν μπορούμε να το επιτύχουμε προσφέροντας στον εαυτό μας μικρά «δώρα», μερικές μικρές «ελευθερίες», διατροφικές ελευθερίες που θα του προσφέρουν ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσει την προσπάθειά του. Αυτές βέβαια οι διατροφικές ελευθερίες δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικές. Ότι γίνεται με μέτρο και δεν υπακούει σε υπερβολικούς κανόνες, σίγουρα θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, και στο σώμα αλλά και στην ψυχή.

Δίαιτες

Comments are closed.