Τέλειο σώμα με ασκήσεις στο σπίτι

Λόγω οικονομικών θεμάτων, λόγω έλλειψης χρόνου, λόγω μεγάλης απόστασης του ασκήσεις στο σπίτι, γυμναστική στο σπίτιγυμναστηρίου από το σπίτι, λόγω φόρτου εργασίας ή οικογενειακής κατάστασης, αδυνατούμε πολλές φορές να πάμε στο γυμναστήριο εγκαταλείποντας κάθε πιθανή προσπάθεια για σωματική άσκηση.

Είναι γεγονός, πως εάν δεν γνωρίζουμε, μπορούμε εύκολα να οδηγηθούμε σε τραυματισμούς χωρίς την επίβλεψη των έμπειρων γυμναστών. Γι’αυτό, γνωρίζοντας μερικές ασκήσεις, μπορούμε εύκολα να γυμναστούμε στο σπίτι μας, προσαρμόζοντας τον ελεύθερο χρόνο μας ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας, χωρίς το άγχος να πάμε στο γυμναστήριο.

Με τις ασκήσεις αυτές, μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα ως το καλοκαίρι. Εύκολα, βολικά και από το σπίτι!

 Ασκήσεις για σμιλεμένο σώμα

Άσκηση 1 :

Πρώτη άσκηση είναι τα γνωστά σε όλους καθίσματα. Με τα χέρια τεντωμένα πλάι στο σώμα κάνουμε βαθύ κάθισμα και ξανασηκωνόμαστε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Με την άσκηση αυτή ενισχύουμε τους μύες σε ολόκληρο το κάτω μέρος του σώματος. Φροντίζουμε κατά την εκπόνηση της άσκησης η πλάτη μας να είναι ίσια και η κοιλιά σφιγμένη.

Άσκηση 2 :

Τα Push-up είναι από τις πιο δυναμικές ασκήσεις για το άνω μέρος του σώματος (χέρια, πλάτη, στήθος και κοιλιακούς). Ξεκινάμε με 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Προσέχουμε οι ώμοι και οι καρποί να βρίσκονται στην ίδια ευθεία και πλησιάζουμε όσο μπορούμε περισσότερο το έδαφος χωρίς να το αγγίξουμε.

Άσκηση 3 :

Η γέφυρα είναι μια άσκηση ευχάριστη αλλά και πάρα πολύ χρήσιμη. Πρόκειται για μια έκταση του ισχίου, που δυναμώνει τους γλουτούς, ανώ ταυτόχρονα θέτει σε λειτουργία και τους κοιλιακούς μύες, τους μύες της πλάτης και των μηρών.

Ξαπλωμένοι στο πάτωμα με τα πόδια να πατάνε και τα χέρια τεντωμένα στο πλάι να αγγίζουν το έδαφος ανασηκώνουμε την λεκάνη σε 3 σετ των 15 επαναλήψεων. Για μεγαλύτερη ποικιλία στη άσκηση μπορούμε να επαναλάβουμε σηκώνοντας το ένα πόδι ψηλά προς το ταβάνι.

Άσκηση 4 :

Με τις προβολές γυμνάζεται όλο το κάτω μέρος του σώματος. Με τα πόδια ενωμένα και τα χέρια στο πλάι του κορμού φέρνουμε μπροστά το ένα πόδι σαν να κάνουμε ένα βήμα, και παράλληλα χαμηλώνουμε όλο τον κορμό έως ότου το πόδι που φέραμε μπροστά να έρθει σε ορθή γωνία χωρίς όμως το πίσω πόδι να ακουμπήσει στο έδαφος. Κρατάμε για λίγο αυτή τη θέση και επανερχόμαστε στην αρχική. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 15 φορές στο κάθε πόδι.

Άσκηση 5 :

Με την άσκηση σανίδα κατορθώνουμε να διασαφηνίσουμε και να καθορίσουμε το κέντρο βάρους μας και τον πυρήνα του σώματός μας. Ξαπλωμένοι μπρούμυτα με το σώμανα μην ακουμπάει στο έδαφος, στηριζόμαστε στους αγκώνες και στις μύτες των ποδιών.

Φροντίζουμε το σώμα μας να είναι σε απόλυτη ευθεία, δηλαδή σε σανίδα και οι αγκώνες με τους ώμους ευθυγραμμισμένοι.

Άσκηση 6 :

Ξαπλωμένοι στο έδαφος ανασηκώνουμε τα πόδια και κάνουμε την κίνηση του ποδήλατου. Παράλληλα εάν επιθυμούμε να δυσκολέψουμε λίγο την άσκηση πραγματοποιούμε παράλληλα και περιστροφή του κορμού δεξιά και αριστερά.

Η άσκηση αυτή θα βάλει φωτιά στους κοιλιακούς μύες και θα τους ενεργοποιήσει.

Άσκηση 7 :

Ξαπλωμένοι στο έδαφος, με τα πόδια τεντωμένα μπροστά και τα χέρια στο πλάι του κορμού να ακουμπούν το πάτωμα, ανασηκώνουμε τα πόδια όπως είναι ενωμένα και τεντωμένα. Τα ξανακατεβάζουμε χωρίς να επιτρέπουμε να αγγίξουν το έδαφος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 8 :

Μια πολύ διασκεδαστική άσκηση είναι το άλμα. Αποβάλουμε την ένταση και ταυτόχρονα ενισχύουμε το σώμα μας και τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Πηδάμε ψηλά αγκαλιάζοντας τα γόνατά μας όσο είμαστε στον αέρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 9 :

Αυτή η άσκηση είναι γνωστή στο μπαλέτο ως μεγάλο plie. Με τα χέρια να πιάνουν τη μέση μας, τα πόδια ανοιγμένα λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων και τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω, προβαίνουμε σε βαθιά καθίσματα μέχρι να είναι παράλληλοι με το έδαφος.

 

 

 

Γενικά Άρθρα ,

Comments are closed.