Τάι τσι: Μάθε τι προσφέρει στο σώμα σου… !!!

Κι όμως.. λίγα λεπτά τάι τσι ημερησίως αρκούν για να αποκτήσεις αντοχή, ταχύτητα, ευλυγισία αλλά και πολλά άλλα οφέλη τα οποία δεν είχες φανταστεί…Tai-Chi-adinatisma-greece

Ισορροπία

Η συγκεκριμένη αρχαία τεχνική προσφέρει σημαντική ευελιξία και μυϊκή ενδυνάμωση δίνοντας στο άτομο την δυνατότητα να ελέγχει απόλυτα το σώμα του με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να το επαναφέρει στην περίπτωση που παραπατήσει ή σκοντάψει αποτρέποντας μία δυσάρεστη πτώση!

Μυϊκή ενδυνάμωση

Η άσκηση τάι τσι αν και δεν περιλαμβάνει αντιστάσεις ή βάρη παρ’ όλα αυτά προσφέρει σημαντικά οφέλη όσον αφορά την μυϊκή ενδυνάμωση του ατόμου γεγονός το οποίο οφείλεται στις απαλές και απόλυτα ελεγχόμενες κινήσεις που πραγματοποιούν οι βραχίονες αλλά και στις συνεχόμενες μετατοπίσεις βάρους που οδηγούν στην ενδυνάμωση τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω μέρος του σώματος!

Δυνατή καρδιά

Έρευνα Πανεπιστημίου απέδειξε ότι σε διάρκεια ενός χρόνου ενασχόλησης με το τάι τσι ελαττώνει την αρτηριακή πίεση, ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης, της ινσουλίνης και των τριγλυκεριδίων μειώνοντας σημαντικότατα τον κίνδυνο κάποιας καρδιακής νόσου!

Αντιμετώπιση του άσθματος

Τα αποτελέσματα των μαθημάτων τάι τσι επιφέρουν οφέλη και ως προς την αντιμετώπιση του άσθματος, καθώς κάνει τα συμπτώματά του αισθητά πιο ήπια, βελτιώνοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Φυσικά δεν υποκαθιστά καμία φαρμακευτική αγωγή αλλά λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά σε συνδυασμό μαζί της!

Καλύτερη ψυχολογία

Τα οφέλη της άσκησης τάι τσι φαίνονται εκτός απ’ το σώμα μας και στην διάθεσή μας. Έχει διαπιστωθεί με έρευνες απ’ το Κέντρο UCLA σε ασθενείς που έπασχαν από κατάθλιψη ότι η θαυματουργή αυτή άσκηση επέφερε ύφεση στα συμπτώματα της σοβαρής νόσου περισσότερο και από φαρμακευτική αγωγή! Επιπλέον τα άτομα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στις γνωστικές τους λειτουργίες και στους δείκτες φλεγμονών!

Ποιοτικός ύπνος

Ειδικοί και πάλι απεφάνθησαν μετά από εφαρμογή ενός προγράμματος τάι τσι σε εθελοντές ότι συνεισφέρει και στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Μπορείτε λοιπόν να αποφύγετε την χρήση υπνωτικών χαπιών εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη άσκηση και χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με κάποια αγωγή.

( !!! ) : Το τάι τσι επιφέρει θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση (και κυρίως την πρόληψη) της νόσου Πάρκινσον, ελαττώνει το στρες (όπως φυσικά και οι περισσότερες φυσικές δραστηριότητες) και ανεβάζει τα επίπεδα άμυνας του οργανισμού επιφέροντας καλύτερη ανοσολογική απόκριση κυρίως απέναντι στην εμφάνιση του έρπητα!!!

Γερά κόκκαλα

Μελέτες απ’ το εγκυρότατο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ οδήγησαν στο ασφαλές συμπέρασμα πως το τάι τσι προσφέρει την οστική πυκνότητα που χρειαζόμαστε όλοι, ιδιαιτέρως όμως οι γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης! Επίσης έδειξαν ότι επέφερε μείωση του πόνου στα γόνατα σε άτομα που έπασχαν από σοβαρή οστεοαρθρίτιδα στο συγκεκριμένο σημείο!

Γενικά Άρθρα , , , , ,

Comments are closed.