Σωστό μαύρισμα από τον Μάιο …

Όταν το καλοκαιράκι κάνει την εμφάνισή του…

Μπορεί να είναι ακόμα Μάιος και ο καιρός να μην έχει ακόμα σταθεροποιηθεί, ωστόσο μας δίνονται ευκαιρίες να φορέσουμε το μαγιώ μας και να επισκεφτούμε κάποια παραλία. Ποιος δε θα ήθελε άλλωστε το καλοκαίρι να τον βρει ήδη μαυρισμένο και χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας ;;;tanning-sun

Βασικό λοιπόν για ένα καλό, ασφαλές και όμορφο μαύρισμα είναι η σωστή περιποίηση και προστασία της επιδερμίδας, ώστε να δεχθεί τις ακτίνες του ηλίου και να αποκτήσει ένα όμορφο τροπικό χρυσαφένιο χρώμα.

Τα 3 στάδια για ένα αξιοζήλευτο μαύρισμα …

1ο στάδιο : Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με την απολέπιση το σώμα απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα που το «πνίγουν» και κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Περιοχές του σώματος όπως είναι οι αγκώνες αλλά και τα γόνατα παρουσιάζουν την τάση να εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα και να χρειάζονται τακτικότερη και πιο προσεκτική περιποίηση από τα υπόλοιπα μέρη.

Με την διαδικασία της απολέπισης η επιδερμίδα γίνεται πιο «καθαρή» και είναι έτοιμη να δεχθεί την ηλιακή ακτινοβολία δημιουργώντας ένα όμορφο και ομοιόμορφο χρώμα που θα έχει πολύ μεγαλύτερη πλέον διάρκεια.

Προσοχή : Η απολέπιση ερεθίζει την επιδερμίδα και γι’αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να γίνεται ακριβώς πριν από την έκθεσή σας στον ήλιο ! Καλό είναι να προηγείται τουλάχιστον 1 μέρα από αυτήν.

Στη αγορά υπάρχουν πάρα πολλά ειδικά προϊόντα για απολέπιση ανάλογα με την επιδερμίδα και το βαθμό ευαισθησίας της, καθώς επίσης υπάρχουν και πάρα πολλές συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά προϊόντα χωρίς καθόλου χημικές ουσίες, χρωστικές και αρωματικά.

2ο στάδιο : Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι ίσως ένα από τα βασικότερα στάδια για να αποκτήσουμε ένα καλό μαύρισμα, αλλά κυρίως για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική, ελαστική και λαμπερή.

Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας γίνεται τόσο εξωτερικά (με χρήση ειδικών προϊόντων για την ενυδάτωση της επιδερμίδας), όσο και εσωτερικά (με την κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας νερού σε καθημερινή βάση).

Ειδικά το καλοκαίρι, με τον δυνατό ήλιο, τη ζέστη  καιτην αρμύρα της θάλασσας, η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται και χάνει την λάμψη της. Για τον λόγο αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η σωστή και τακτική ενυδάτωσή της και πριν αλλά και μετά από την έκθεσή της στον ήλιο με τα κατάλληλα προϊόντα και με κατανάλωση άφθονου νερού.

Προσοχή : Ειδικά το καλοκαίρι να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ γιατί αφυδατώνει ακόμα πιο πολύ τον οργανισμό και την επιδερμίδα.

3ο στάδιο : Η «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ» ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα απαιτούν πριν από την έκθεσή τους στον ήλιο (και αυτό δεν σημαίνει μόνο την ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία, αλλά και την καθημερινή μας έκθεση στον δρόμο όταν πηγαίνουμε στη δουλειά μας), μια σωστή και επαρκή αντηλιακή προστασία που θα εμποδίσει την υπεριώδη ακτινοβολία να βλάψει την επιδερμίδα.

Ειδικά στην παραλία η εφαρμογή του αντηλιακού προϊόντος θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ο πολύ κάθε 3 για να μπορέσει να προστατέψει την επιδερμίδα από εγκαύματα.

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.