Στόχος: αδυνάτισμα

Όλοι, άντρες και γυναίκες, επιθυμούμε ένα όμορφο, αδύνατο, σφριγηλό και υγιές σώμα. Όλοι κατά καιρούς έχουμε προσπαθήσει να χάσουμε τα λίγα ή περισσότερα κιλά που μας ταλαιπωρούν με διάφορους τρόπους. Δίαιτες, διατροφές, προγράμματα γυμναστικής. Συνεχώς παρουσιάζονται καινούριες εξελιγμένες δίαιτες, gourmet διατροφές που δε θα μας κάνουν να πλήττουμε και υπερεντατικά προγράμματα άσκησης για χάσιμο βάρους και κάψιμο του συσσωρευμένου λίπους.Ένα αδύνατο σώμα, πέρα από όμορφο είναι και καλό για την υγεία. Δημιουργεί ευεξία, δεν επιβαρύνει την καρδιά και χαρίζει άφθονη αυτοπεποίθηση. Με ένα υγιές σώμα απομακρύνουμε την πιθανότητα να αρρωστήσουμε και επιμηκύνουμε το προσδόκιμο ζωής μας. Πολλές φορές έχουμε προσπαθήσει με διάφορους τρόπους και έχουμε οδηγηθεί σε αποτυχία. Και δεν έχουμε χάσει βάρος, και έχουμε χάσει την αυτοπεποίθησή μας με αποτέλεσμα να στραφούμε ακόμα περισσότερο προς το φαγητό.Τι κάνουμε λάθος και οδηγούμαστε σε αυτή την αποτυχία;

  • Εστιάζουμε σε λάθος σημεία και στο τέλος χάνουμε τον στόχο. Δεν έχει σημασία το γιατί έχουμε παραπάνω κιλά, αλλά με ποιο τρόπο θα τα χάσουμε. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο σε ένα σημείο του σώματος (πχ. κοιλιά, γλουτοί κτλ), αλλά στη γενικότερη υγεία όλου του σώματος. Όταν ακολουθήσουμε ένα προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής θα χάσουμε κιλά απο παντού. Όταν επιτύχουμε το επιθυμητό βάρος με γυμναστική διαμορφώνουμε το συγκεκριμένο σημείο του σώματος που επιθυμούμε να φτιάξουμε. Άρα δεν πρέπει να εμμένουμε σε συγκεκριμένα σημεία, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν θα καταφέρουμε τίποτα και θα αποκαρδιωθούμε.
  • Ένας εύκολος τρόπος να ανταπεξέλθουμε σε ένα πρόγραμμα και να χάσουμε το βάρος που έχουμε βάλει στόχο είναι να δούμε τις ανάγκες του δικού μας σώματος και οργανισμού, τις δικές μας αντοχές και αδυναμίες, και να επιλέξουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε βάσει αυτών. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, ούτε τις ίδιες απαιτήσεις από μια δίαιτα. Άλλος θέλει να χάσει πολλά κιλά, άλλος έχει ανάγκη περισσότερη σύσφιξη και άλλος θέλει σταδιακά να χάσει λίγα κιλά και απλά να διατηρείται σε ένα σταθερό βάρος. Αλλά ούτε και οι αδυναμίες μας είναι όλων ίδιες. Άλλος δεν είναι καθόλου αθλητικός τύπος καιδεν προθυμοποιείται να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα ασκήσεων, και άλλος λατρεύει το φαγητό και δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει σκληρά προγράμματα διατροφής και δίαιτες που είναι επιρρεπής να παρατήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Έτσι, αν για παράδειγμα δεν αγαπάτε και πολύ την γυμναστική και γενικά τις αθλητικές δραστηριότητες, θα πρέπει να στραφείτε προς μια δίαιτα που να περιορίζει δραστικά τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Από τη στιγμή που δε θα κάνετε καύσεις, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και γενικώς λιπαρές τροφές που θα αποθηκευτούν με τη μορφή λίπους στα δύσκολα σημεία του σώματος. Εάν από την άλλη αγαπάτε πολύ το φαγητό, μπορείτε με ένα πρόγραμμα γυμναστικής να καίτε τις θερμίδες που καταναλώνετε και να χάσετε βάρος.
  • Ένα άλλο σφάλμα που κάνουμε συχνά και καταλήγουμε να τα παρατάμε, είναι πως δεν βάζουμε συγκεκριμένο στόχο. Χωρίς συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα στο τι θα φάμε, πότε θα το φάμε, αν θα αθληθούμε, δεν γίνεται να καταλήξουμε κάπου. Σε μια δίαιτα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να μη διαδέχεται το ένα ατόπημα το άλλο.
  • Επίσης θα πρέπει πριν ξεκινήσουμε να έχουμε καταλήξει στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε και να παραμείνουμε πιστοί σε αυτό ως την κατάκτηση του στόχου. Πολλές φορές, περιμένοντας να δούμε γρήγορα ορατά αποτελέσματα στο σώμα μας και μη βλέποντάς τα, απογοητευόμαστε και μεταπηδάμε από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Αυτό όμως είναι άσκοπο, αφού μη ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα δεν προλαβαίνει ο οργανισμός να αναγνωρίσει τι συμβαίνει και δεν αντιδρά. Αλλάζοντας μάλιστα δίαιτα μπορεί να πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα και αντί να χάσετε κιλά, ο οργανισμός να αποθηκεύσει κιλά για να προστατευθεί.
  • Ιδανικός βέβαια τρόπος είναι ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άθλησης, που πολλοί λόγω των γρήγορων ρυθμών της ζωής και των πολλών υποχρεώσεων δεν βρίσκουν τον τρόπο να επιτύχουν.
Αδυνάτισμα

Comments are closed.