Σούπες για … καλύτερο ανοσοποιητικό !!!

Είναι νόστιμες και θρεπτικές! Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι οι αγαπημένες σου σούπες μπορούν να σε βοηθήσουν να αμυνθείς στους ιούς και να ισχυροποιήσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα σημαντικά!soupes-adinatisma-greece

Κοτόσουπα

Πλούσια σε πρωτεΐνες και πολύτιμα αμινοξέα, η κοτόσουπα ενισχύει το ανοσοποιητικό σε μεγάλο βαθμό. Επιπροσθέτως το κοτόπουλο περιέχει σίδηρο, βιταμίνες του λεγόμενου συμπλέγματος Β αλλά και ψευδάργυρο ο οποίος είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική του δράση. Έρευνες του Πανεπιστημίου UCLA έχουν δείξει ότι η χημική σύσταση αμινοξέων που περιέχονται στην κοτόσουπα όπως είναι η κυστείνη, μοιάζει με την αντίστοιχη του φαρμάκου ‘ακετυλοκυστείνη’ το οποίο χορηγείται για πνευμονολογικά προβλήματα!

Σούπα με μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει βιταμίνες Β1, Α, C, φυλλικό οξύ, β-καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο, τα οποία αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά και τονώνουν την άμυνα του ανοσοποιητικού. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μπρόκολο αφού το μασήσουμε, μετατρέπει την ουσία Ι3C που περιέχει σε διινδολυμεθάνη (DIM) η οποία και αυξάνει τα λευκά κύτταρα στο αίμα ισχυροποιώντας έτσι το ανοσοποιητικό ώστε να αντιμετωπίσει ευκολότερα πιθανούς ιούς! Τέλος, η συχνή κατανάλωση μπρόκολου έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου!

( !!! ) : Κατά την διαδικασία παρασκευής της σούπας με το μπρόκολο προσέξτε να μην παραβράσει διότι έτσι θα απολέσει τα θρεπτικά του συστατικά έως και κατά 60% !!!

Μανιταρόσουπα

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, παρόμοιες με τις αντίστοιχες που περιέχονται στο κρέας. Επίσης είναι γνωστή τροφή για τις υψηλές συγκεντρώσεις της σε χαλκό, ψευδάργυρο και σελήνιο- μέταλλα τα οποία ως γνωστόν έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έρευνες του TuftsUniversity έδειξε ότι τα μανιτάρια αυξάνουν τις κυτοκίνες, πρωτεΐνες οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό από πιθανές λοιμώξεις και ιούς. Τέλος, μελέτη Πανεπιστημίου σε 2.000 γυναίκες έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση μανιταριών μπορεί να ελαττώσει τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού έως και κατά 70% !

Κρεμμυδόσουπα

Το κρεμμύδι περιέχει δισουλφίδια και τρισουλφίδια τα οποία διακρίνονται για τις αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές τους δράσεις. Επίσης είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή όπως και σε βιταμίνη C, ιδιαιτέρως ισχυρά αντιοξειδωτικά ενώ έρευνες ειδικών επιστημόνων απέδειξαν την αποτελεσματική του δράση απέναντι στις φλεγμονές!

( !!! ) : Οι σούπες είτε με ψάρι ή κοτόπουλο, είτε με μανιτάρια, κρεμμύδια ή μπρόκολο εφοδιάζουν τον οργανισμό με πολλά θρεπτικά συστατικά και οπλίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις ενώ έχει διαπιστωθεί ότι η δράση τους σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και θεραπευτική!!!

( !!! ) : Αν και άκρως θρεπτικές και χορταστικές, οι σούπες είναι χαμηλές σε θερμίδες επομένως αποτελούν ιδανική επιλογή για από άτομα τα οποία επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους!!!

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.