Σεξ και Αδυνάτισμα

Το περιττό βάρος είναι γνωστό ότι επηρεάζει τόσο την εξωτερική σας εμφάνιση, όσο και την ψυχολογία σας. Όταν η εικόνα του εαυτού σας δεν ταιριάζει με την εικόνα που θα θέλατε να έχετε, επηρεάζεται η ψυχολογία σας και η αυτοπεποίθησή σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η σεξουαλική ζωή σας. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η μη έγκριση του εαυτού σας ως προς την εξωτερική του εμφάνιση, οδηγεί στην έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης και στην σκόπιμη αποχή από το σεξ. Με την αποχή αυτή θεωρεί το υπέρβαρο ή παχύσαρκο άτομο πως αποφεύγει οποιαδήποτε απόρριψη.

Η επιρροή όμως του υπερβολικού πάχους στο σεξ, δεν έχει να κάνει μόνο με τον ψυχολογικό παράγοντα. Τα άτομα με μεγάλο σωματικό βάρος παρουσιάζουν και υψηλή χοληστερόλη. Τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης εμποδίζουν το υπέρβαρο άτομο να έχει φυσιολογική σεξουαλική επιθυμία.

Πιο συγκεκριμένα, το αποθηκευμένο στο σώμα ενός άνδρα περιττό λίπος δημιουργεί στένωση στις αρτηρίες, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται σωστά με αίμα το πέος και να δυσλειτουργεί ή σε ορισμένες περιπτώσεις να μην λειτουργεί καθόλου. Αυτό, επιπρόσθετα με την ήδη πληγωμένη λόγω του πάχους αυτοεκτίμηση, οδηγεί στην απομάκρυνση από το σεξ και μερικές φορές οδηγεί το παχύσαρκο άτομο ακόμα και στο να μισήσει την σεξουαλική πράξη.

Επιπτώσεις όμως έχουν και οι παχύσαρκες γυναίκες. Δημιουργείται στένωση στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την κλειτορίδα με σημαντικές επιπτώσεις στην επιθυμία της για σεξ και στην διάθεσή της κατά την πράξη.

Η σχέση της επιθυμίας για σεξ με την παχυσαρκία συνδέεται με την τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που ευθύνεται για την σεξουαλική επιθυμία στον άνθρωπο. Η παχυσαρκία είναι υπεύθυνη για την άνοδο του επιπέδου της δεσμευτικής σφαιρίνης των ορμονών του φύλου στον οργανισμό και είναι αυτή η αύξηση αυτής της ορμόνης που οδηγεί στην παρεμπόδιση της τεστοστερόνης και κατ’επέκταση στην έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Ο μόνος τρόπος είναι η βελτίωση της σωματικής σας κατάστασης και ο περιορισμός του σωματικού σας βάρους. Με μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά , αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, θα καταφέρετε να ελέγξετε το σάκχαρο στο αίμα σας και επομένως και τα επίπεδα της χοληστερόλης. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνετε την υγεία σας, την σεξουαλική σας ζωή, αλλά και την ψυχολογία σας.

Με το χάσιμο 5 μόλις κιλών κατορθώνετε να επιτύχετε την απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας τεστοστερόνης και άνοδο της λίμπιντο. Η σεξουαλική επιθυμία μεγαλώνει και το σεξ γίνεται πάλι μια όμορφη πράξη και όχι κάτι που θα σας δημιουργεί ανασφάλεια για την εμφάνισή σας.

Η σωματική άσκηση οποιασδήποτε μορφής διευκολύνει την δίοδο και τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στις γεννητικές περιοχές των ατόμων με παχυσαρκία. Ειδικότερα η ποδηλασία, η yoga, το pilates και το τρέξιμο είναι ιδανικές ασκήσεις τόσο για την απώλεια βάρους, όσο και για την ομαλή αιμάτωση όλων των περιοχών του σώματος που θα οδηγήσει και στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης.

Ένα όμορφο και αδύνατο σώμα θα τονώσει την ψυχολογία σας, θα φτιάξει την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας και θα σας κάνει να νιώθετε πιο επιθυμητοί και σέξυ. Ένα όμορφο και αδύνατο σώμα θα σας χαρίσει επίσης και καλύτερη και ποιοτικότερη σεξουαλική ζωή.

Αδυνάτισμα , ,

Comments are closed.