Ρολόι στη δουλεια … ρολόι και στο τρέξιμο ;

Και το τρέξιμο θέλει … τον χρόνο του !

Το τρέξιμο είναι μια ευχάριστη και πολύ υγιεινή συνήθεια πολλών, ανδρών και γυναικών, στις μέρες μας. εκτός από τα ευνόητα οφέλη του τρεξίματος στην υγεία μας αλλά και στην γραμμή μας, έχει και πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία μας.Person symbol run time race against clock

Το τρέξιμο ως συνήθεια βοηθάει στην αποβολή κάθε παράγοντα που δημιουργεί στρες και προκαλεί άγχος στο άτομο και που μακροπρόθεσμα απειλεί την υγεία του ! Το τρέξιμο όμως είναι ένα άθλημα που χρειάζεται ΚΑΙ χρόνο αλλά ΚΑΙ τον σωστό τρόπο ώστε να μπορέσει να είναι αποδοτικό … και βασικά να μην καταντήσει βαρετό !

Παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν βαρεμάρα στο τρέξιμο

  • Συνέχεια η ΙΔΙΑ διαδρομή

Ολοκληρώνοντας συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα και ακολουθώντας την ίδια πάντοτε διαδρομή μπορεί να κουραστείτε σε μικρό χρονικό διάστημα. Ανανεώστε το δρομολόγιό σας, ανακαλύψτε νέες διαδρομές που εκτός από εναλλαγή εικόνων θα σας προσφέρουν και διαφορετική διαδρομή (δηλαδή διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας).

  • Τρέξιμο με τον ίδιο ΠΑΝΤΑ ρυθμό

Μην τρέχετε συνεχώς με το ίδιο τέμπο. Πότε – πότε μπορείτε να αυξάνετε και να μειώνετε την ένταση με την οποία ασκείστε, την ταχύτητα και τον ρυθμό του βηματισμού σας. Αλλάζοντας τον ρυθμό σας δε θα κουράζεστε τόσο πολύ, θα έχετε μεγαλύτερες αντοχές, θα αποβάλλετε το άγχος και θα βοηθήστετε αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση των συνδετικών ιστών σας.

  • Τρέξιμο χωρίς παρέα

Μπορείτε μερικές φορές να δοκιμάσετε να τρέξετε μαζί και με άλλους συναθλητές ή φίλους σας. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν θα στεφθεί πάντοτε με επιτυχία γιατί για να συμπορευθείτε θα πρέπει να έχετε ίδιο ρυθμό και ίδιες αντοχές με το άτομο που θα επιλέξετε να πάρετε μαζί σας.

  • Τρέξιμο … στην απόλυτη σιωπή

Πάρε μαζί σου το MP3 player σου ! θα σε βοηθήσει να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου αλλά ταυτόχρονα θα σου δίνει και ρυθμό και θα σε γεμίζει με ενέργεια. Η αερόβια άσκηση αποδίδει καλά με έντονη και δυναμική μουσική.

  • Τρέξιμο χωρίς σκοπό και στόχο

Γνωρίζοντας τα όρια του οργανισμού σου και του σώματός σου βάλε από την αρχή έναν χρονικό στόχο στο τρέξιμό σου ! Το ρολόι είναι απαραίτητο ! Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να ελέγξεις την απόδοσή σου και να την βελτιώνεις κάθε φορά και πιο πολύ. Έτσι θα αυξήσεις τις αντοχές σου και θα δυναμώσεις ακόμα περισσότερο το σώμα σου ! Βλέποντας αυτές τις αλλαγές τόσο στο σώμα σου όσο και στην φυσική σου κατάσταση θα δεις ότι θα αλλάξει και η ψυχολογία σου !

Γενικά Άρθρα

Comments are closed.