Ραγάδες – Πως να τις αποφύγετε

Οι ραγάδες ταλαιπωρούν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Από απότομη αύξηση του βάρους η επιδερμίδα ανοίγει, και μη έχοντας την απαιτούμενη ελαστικότητα, σπάει και δημιουργούνται οι αντιαισθητικές αυτές γραμμές. Οι συνήθεις περιοχές που εμφανίζονται οι ραγάδες είναι η περιοχή του στήθους, της κοιλιάς, των μηρών, των γλουτών, των βραχιόνων και σπανιότερα της πλάτης καιτης γάμπας.

Οι απότομες μεταβολές στο βάρος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που οδηγεί στη δημιουργία των ραγάδων. Επίσης οι λόγοι μπορεί να είναι και κληρονομικοί ή να οφείλεται στην έλλειψη ελαστίνης και στην κακή ποιότητα του κολλαγόνου.

Για να αποφύγουμε τη δημιουργία των ραγάδων πρέπει να διατηρούμε σταθερό το σωματικό μας βάρος. Η διατροφή μας θα πρέπει να είναι σταθερή, χωρίς διατροφικές υπερβολές, και πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ειδικά όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες βοηθούν στην ανάπλαση και την τροφή της επιδερμίδας, αλλά και οι βιταμίνες Α, C και E, που ενισχύουν την παραγωγή κολλάγόνου, που αποτρέπουν την διαδικασία της οξείδωσης και βοηθούν στην επούλωση των δερματικών πληγών και την αποφυγή των φλεγμονών. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Θα πρέπει να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα καθώς επίσης να φροντίζει και για την εξωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας με μια ειδική κρέμα.

Στην περίπτωση όμως που έχουν δημιουργηθεί ραγάδες στο δέρμα μας υπάρχουν τρόποι να το καλύψουμε ή να το αντιμετωπίσουμε.

  • Με μακιγιάζ μπορεί να καλυφθεί το πάσχον σημείο του σώματος. Με τη χρήση κονσίλερ και ειδικών μέικ-απ σώματος στην απόχρωση της επιδερμίδας μπορεί να καλυφθεί άμεσα το πρόβλημα.
  • Με τα κατάλληλα ρούχα μπορεί κάποιος να αποφύγει να εκθέσει τα σημεία που παρουσιάζουν το πρόβλημα. Πάντα υπάρχουν τρόποι και να είμαστε όμορφα ντυμένοι και να καμουφλάρουμε τα αδύνατα σημεία μας.
  • Με το μαύρισμα το πρόβλημα των ραγάδων τείνει να φανεί μικρότερο. Για γρήγορο μαύρισμα υπάρχουν και οι κρέμες για μαύρισμα χωρίς έκθεση στον ήλιο, απλά θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά η εφαρμογή τους.
  • Υπάρχουν στην αγορά διάφορες ειδικές αλοιφές κατά των ραγάδων που συνήθως έχουν ως βασικό συστατικό τους την αλόη ή διάφορα άλλα ενυδατικά έλαια.
  • Τέλος με την άθληση το δέρμα είναι σφριγηλό και αποκτά ελαστικότητα και εξωμαλύνεται το πρόβλημα των ραγάδων, αφού δεν είναι πια τόσο ευδιάκριτες.

 

Αδυνάτισμα , ,

Comments are closed.