Πώς να επιστρέψετε στα κιλά σας μετά τις διακοπές

Όλοι την περίοδο των διακοπών χαλαρώνουμε, ξεφεύγουμε από το καθιερωμένο μας πρόγραμμα, διατροφικό αλλά και καθημερινών δραστηριοτήτων, και είμαστε πιο επιρρεπείς στις καταχρήσεις και τις κρεπάλες. Γυρνώντας από τις διακοπές, οι περισσότεροι επιστρέφουμε με μερικά παραπάνω κιλά. Δεν χρειάζεται πανικός. Με μερικά απλά βήματα, μπορούμε εύκολα να επιστρέψουμε στα κιλά μας και να ανακτήσουμε τις παλιές μας συνήθειες.

 1ο βήμα : Διατροφικό πλάνο

Κατά την περίοδο των διακοπών, όλοι είμαστε πιο ελαστικοί στο θέμα της διατροφής, είτε αυτό έχει να κάνει με τα ωράρια των γευμάτων μας, είτε με την ποιότητα του φαγητού μας, είτε ακόμα και με την ποσότητα. Τα βραδινά ταβερνάκια, το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα διαφόρων εδεσμάτων μετά την κούραση της ημέρας στην παραλία, τα παγωτά και τα γλυκά, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση του βάρους σας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει μετά τις διακοπές να υπάρξει ένα διατροφικό πλάνο, με σωστά ωράρια γευμάτων, ποσότητα αυτή που απαιτείται, και ποιότητα στο φαγητό. Αυξάνουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορίζουμε τα παχυντικά γεύματα. Αποφεύγουμε τα γλυκά και τα παγωτά και καθιερώνουμε ένα μεγάλο γεύμα (το μεσημεριανό) και ένα πιο μικρό (το βραδινό).

2ο βήμα : Διακοπή κατανάλωσης αλκοόλ

Είναι γεγονός πως κατά την περίοδο των διακοπών η κατανάλωση του αλκοόλ αυξάνεται. Η παρέα, η χαλαρή διάθεση και η απομάκρυνση από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις αυξάνουν τη διάθεση για κατανάλωση παγωμένων και δροσιστικών κοκτέηλ και ποτών. Τα βραδάκια στις ταβέρνες οδηγούσαν στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση κρασιού και ούζου. Μετά τις διακοπές, και για την επαναφορά του οργανισμού αλλά και του σώματός σας στα κιλά του, αποκλείουμε το αλκοόλ για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 3ο βήμα : Συστηματική άσκηση

Αν και στις διακοπές η κινητικότητά μας αυξάνεται με το κολύμπι, τις διάφορες δραστηριότητες στην παραλία όπως ρακέτες και beach volley, παρ’όλα αυτά η απομάκρυνση από την καθιερωμένη και συστηματική σωματική άσκηση (γυμναστήριο, χορός, πολεμικές τέχνες, yoga, pilates) σε συνδυασμό μάλιστα με τα άστατα και πλούσια γεύματα, οδήγησαν στην αύξηση του βάρους σας. Εντάσσοντας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα κάποιας μορφής σωματική δραστηριότητα κατορθώνουμε να διατηρούμε και το σωματικό μας βάρος σταθερό, αλλά και το κορμί μας σφιχτό και σφριγηλό.

Συμπέρασμα

Δε χρειάζεται ούτε πανικός αλλά ούτε και διατροφικές υπερβολές που το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να καταπονήσουν τον οργανισμό. Ένα σταθερό και σωστό διατροφολόγιο και μια έστω ελαφριά σωματική άσκηση είναι αρκετά για έναν υγιή οργανισμό και ένα δυνατό σώμα

Αδυνάτισμα

Comments are closed.