Πώς θα αντιμετωπίσω προβλήματα υγείας μέσω … του ύπνου … !!!

Κι όμως, είναι πιθανόν ο τρόπος που κοιμόμαστε είτε να επιβαρύνει είτε να ανακουφίσει ένα πρόβλημα υγείας που μας ταλαιπωρεί. Μάθε ποιες συγκεκριμένες στάσεις στον ύπνο μας μπορούν να μας βοηθήσουν και βελτίωσε την υγεία σου με τον πιο εύκολο τρόπο!ύπνος-adinatisma-greece

Νιώθεις πόνους στην μέση ;;;

Η ιδανική στάση ύπνου την οποία θα πρέπει να υιοθετήσεις είναι η γνωστή ως ‘’εμβρυακή’’ – στο πλάι κ με λυγισμένα τα γόνατα κοντά στην κοιλιά σου. Επίσης μπορείς να κοιμάσαι ανάσκελα τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ακριβώς κάτω απ’ τα πόδια σου, στο ύψος των μηρών σου. Και με τους δύο αυτούς τρόπους επιτυγχάνεται αύξηση της κύφωσης στην περιοχή της οσφυϊκής μοίρας, γεγονός που οδηγεί στην αποστασιοποίηση μεταξύ των σπονδύλων και το οποίο τελικά επιφέρει ανακούφιση στην μέση μας.

Έχεις αυχενικό ;;;

Σ’ αυτή την περίπτωση καλό είναι να αποφεύγουμε την χρήση σκληρών και ψηλών μαξιλαριών τα οποία είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στην στάση του αυχένα μας με αποτέλεσμα να τον επιβαρύνουν περισσότερο. Ένα ανατομικό μαξιλάρι θα αποτελούσε την ιδανική λύση μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία έχει την δυνατότητα να μεταβάλλει το σχήμα τους επακριβώς σε σχέση με τον αυχένα μας. Εναλλακτικά επιλέξτε κάποιο μαλακό και χαμηλό μαξιλάρι.

Πόνοι στα γόνατα ;;;

Προτίμησε να ξαπλώνεις ανάσκελα τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω απ’ τα πόδια σου, στο ύψος των γονάτων σου έτσι ώστε να αποσυμφορήσεις την πίεση στην συγκεκριμένη περιοχή και να αυξήσεις στην άρθρωση την κάμψη.

Αισθάνεσαι καούρα στο στομάχι ;;;

Τις ημέρες που αισθάνεσαι ‘’φουσκωμένος’’ προτίμησε να ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου πλαγίως και απ’ την δεξιά πλευρά έτσι ώστε να διευκολύνεις την μεταφορά των υγρών στο έντερο, κάτι που θα περιορίσει το δυσάρεστο αυτό αίσθημα πιο γρήγορα.

Extra tip : πριν ξαπλώσεις πιες ένα αφέψημα δυόσμου βράζοντας σε μισό λίτρο νερό 2 κουταλάκια με δυόσμο και κατανάλωσε 2 φλιτζάνια.

( !!! ) : Η καλή ποιότητα ύπνου είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική τόσο για την υγεία μας όσο και για την ψυχολογία μας επομένως κρίνεται απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα ώστε να την κατακτήσουμε!!!

Δεν μπορείς να αναπνεύσεις λόγω κρυώματος ;;;

Τις ημέρες που υποφέρουμε από μπούκωμα- είτε λόγω κρυώματος είτε λόγω κάποιας αλλεργίας- συνιστάται να κοιμόμαστε ανάσκελα τοποθετώντας 2 μαξιλάρια κάτω απ’ το κεφάλι μας ώστε να το ανασηκώνουν ελαφρώς, γεγονός που θα συμβάλλει στο να διατηρούνται πιο απελευθερωμένα τα ρουθούνια αλλά και το στόμα μας και να βελτιώνεται έτσι η αναπνοή μας.

Υποφέρεις από πρησμένα πόδια ;;;

Η παρατεταμένη ορθοστασία κατά την διάρκεια της ημέρας ή η συνεχής παραμονή μας σε καρέκλα- με αποτέλεσμα να έχουμε κρεμασμένα τα πόδια μας- είναι πιθανόν να οδηγήσουν στο πρήξιμό τους λόγω του ότι δεν συντελείται σωστή κυκλοφορία του αίματος και παρουσιάζεται συγκέντρωσή του στα κάτω άκρα. Για να αποτρέψουμε μακροπρόθεσμα την εμφάνιση ευρυαγγειών ή και κιρσών, συνιστάται να κοιμόμαστε με ανασηκωμένο το στρώμα μας στο κάτω μέρος του, τοποθετώντας για παράδειγμα ένα μαξιλάρι στο συγκεκριμένο σημείο.

Γενικά Άρθρα , , , , , ,

Comments are closed.