Πρόβλημα υψηλής χοληστερόλης ; Φάε τα σωστά φαγητά !

Η χοληστερόλη για την υγεία …

Αν και η χοληστερόλη έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. Η χοληστερόλη είναι μια χημική ένωση του οργανισμού υψηλής σημασίας για την λειτουργία του. Μπορεί όμως η θετική της επίδραση να μετατραπεί σε αρνητική και να γίνει εξαιρετικά επιβλαβής για την υγεία. Συνήθως σε αυτό συντελλεί μια κακή διατροφή …xolisteroli

Τα τρόφιμα μηδενικής  χοληστερόλης …

Προσαρμόζοντας σωστά τη διατροφή σας μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά πλέον από την υψηλή χοληστερόλη και να διασφαλίσετε την υγεία σας αποτρέποντας καρδιακά νοσήματα.

Τα τρόφιμα που ακολουθούν είναι είτε μηδενικής είτε έστω απειροελάχιστης χοληστερόλης. Μάθετε για αυτά και ενσωματώστε τα και στη δική σας διατροφή. Η διαφορά στην πορεία της υγείας σας θα γίνει άμεσα αντιληπτή !!!

Λίστα τροφίμων :

  • Φρέσκα λαχανικά & φρούτα

Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα εποχής είναι η Νο1 τροφή για την διατήρηση της υγείας σας. Πλούσια σε βιταμίνες, σε φυτικές ίνες και σε άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, φροντίζουν για την υγεία της καρδιάς σας, για την γενικότερη υγεία σας αλλά και για την καλλίγραμμη εμφάνισή σας !

  • Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για την καρδιά αφού επιτυγχάνει αποτελεσματικό έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης είναι πολύ νόστιμο και βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

  • Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι όπως και το σκόρδο πάρα πολύ χρήσιμη και ευεργετική για τον οργανισμό τροφή. Είναι ισχυρή πηγή αντοξειδωτικών στοιχείων, πάρα πολύ νόστιμο και φυσικά χαμηλής χοληστερόλης.

  • Πουλερικά

Τα πουλερικά (δηλαδή το κοτόπουλο, η γαλοπούλα κ.λ.π.), σε αντίθεση με το κόκκινο κρέας που βλάπτει την υγεία της καρδιάς σας, προστατεύουν την υγεία σας και προφυλάσσουν από καρδιακά επεισόδια. Γενικά, το κόκκινο κρέας και η τακτική κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχουν θεωρηθεί υπεύθυνα για μεγάλο αριθμό καρδιακών επεισοδίων (τα οποία πολλές φορές μάλιστα οδηγούν ακόμα και στο θάνατο !).

  • Ψάρια

Τα ψάρια, όπως και τα πουλερικά, θεωρούνται μια καλή πρόταση για αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος. Τα ψάρια, πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 καλά λιπαρά οξέα ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

  • Φασόλια

Τα φασόλια είναι μια εκπληκτική τροφή, εξαιρετικά πλούσια σε ωφέλιμα στοιχεία και πηγή φυτικών διαιτητικών ινών. Τα φασόλια μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας στο αίμα και να αποτρέψουν επικίνδυνα καρδιακά επεισόδια.

  • Ρύζι

Το ρύζι είναι επίσης ένα τρόφιμο με ελάχιστη χοληστερόλη, που βοηθάει στην καλή υγεία και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

  • Μανιτάρια

Τα μανιτάρια, ως σημαντική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, μπορούν να αντικαταστήσουν το κόκκινο κρέας που είναι τόσο επιβλαβές για την υγεία.

  • Σιτηρά

Τα σιτηρά, αν και παρεξηγημένα (ειδικά από όσους προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος) είναι πολύ χαμηλής χοληστερόλης και απόλυτα ασφαλή για την υγεία της καρδιάς.

  • Πατάτες

Ομοίως, όπως και με τα σιτηρά, κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τις πατάτες. Οι πατάτες είναι χαμηλής χοληστερόλης, αλλά πάντα αποτελούν «φόβο» για όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει πάντα και ο τρόπος που έχει μαγειρευτεί ένα τρόφιμο !

Γενικά Άρθρα , ,

Comments are closed.